Απειλές από τον Αυστριακό ΥΠΕΞ: Αν κλείσουμε τα σύνορα για 24 ώρες η Ελλάδα θα αλλάξει στάση

Φεβρουάριος 15, 2016
jumbo-banner

Νέες απειλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος είπε ότι «εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα και μείνει η Ελλάδα για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια».

Τη δήλωση αυτή ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών την έκανε στα Νέα, εξηγώντας ότι κλείνοντας τα σύνορα με την Ελλάδα, θα σταλεί το «κατάλληλο» μήνυμα στους πρόσφυγες της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν ότι το πέρασμα είναι κλειστό και έτσι θα περιοριστούν οι προσφυγικές ροές. Όπως τονίζει, τα Σκόπια «είναι πρόθυμα να το κάνουν, δεν ξέρω αν θα το κάνει η Τουρκία».

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ του κλεισίματος των συνόρων της χώρας μας με τα Σκόπια  εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα έστελνε το «κατάλληλο» μήνυμα στους πρόσφυγες της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν να μην ξεκινήσουν για την Ευρώπη. « Πρέπει να μειώσουμε τις ροές των προσφύγων και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν τους σταματήσουμε σε κάποια σύνορα» λέει ο αυστριακός ΥΠΕΞ.

Ο κύριος Κουρτς, στηρίζει την άποψη ότι η «φραγή» πρέπει να μπει στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων και όχι στα ελληνοτουρκικά, Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι θα ελεγχθούν αποτελεσματικά τα σύνορα Ελλάδας με την Τουρκία παρά την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ.

Ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών έκανε τις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο του Συμποσίου Ασφαλείας του Μονάχου το Σαββατοκύριακο. Ανήκει στο Λαϊκό Κόμμα, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Αυστρίας και έχει επανειλημμένως ταχθεί με τις ακραίες θέσεις που εκφράζουν εντός ΕΕ η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία σχετικά με το κλείσιμο των συνόρων, την ανύψωση φρακτών και την αποτροπή των προσφύγων.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot