Ανάρπαστο το αίμα του γιατρού που ξεπέρασε τον Ebola

Νοέμβριος 07, 2014
jumbo-banner
Ο Kent Brantly δηλώνει πως δεν θα σταματήσει να δίνει το αίμα του για όσο χρειαστεί

Ο Αμερικανός γιατρός, Kent Brantly, ήταν το πρώτο άτομο που γιατρεύτηκε στις ΗΠΑ, ενώ είχε νοσήσει από τον ιό Ebola. Λίγο μετά άλλος ένας γιατρός μολύνθηκε από τον ιό, με τον Brantly να καλείται να βοηθήσει.
 
Ο έτερος γιατρός, Rick Sacra, ήταν και αυτός πλέον ασθενής του Ebola, με τον  Brantly να δηλώνει ότι θα έδινε και το δεξί του χέρι για να βοηθήσει τον συνάδελφό του.
Ο 33χρονος γιατρός κόλλησε Ebola ενώ βρισκόταν στη Λιβερία, επέστρεψε στις ΗΠΑ και ανάρρωσε στο νοσοκομείο Emory της Ατλάντα. Τώρα, θεραπευμένος ποια, δηλώνει πως νέα του αποστολή είναι να αφυπνήσει τον κόσμο για την έξαρση του ιού που έχει μολύνει πάνω από 13.000 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική, σκοτώνοντας σχεδόν 5.000.
«Αν ήμουν στην Λιβερία θα μπορούσα να σώσω 50 ασθενείς με Ebola, ενώ εδώ, το μήνυμά μου μπορεί να σώσει εκατοντάδες», δηλώνει.
 
Ο Brantly κάνει και κάτι άλλο, δίνει το αίμα του ως αντιβιοτικό σε ασθενείς με Ebola, αφού θεωρείται πως η χρήση του αίματος ασθενούς που έχει ξεπεράσει τον ιό, λειτουργεί σαν φάρμακο. Ο επιζών, αναπτύσσει φυσικά αντιβιοτικά που βοηθούν στην θεραπεία από τον ιό.
 
Ετσι το αίμα αυτό μπορεί να βοηθήσει κάποιους να καταπολεμήσουν την ασθένεια.
 
Το αίμα του πήρε και ο Sacra. Λίγο μετά, ενώ ο Brantly οδηγούσε, τον πήρε τηλέφωνο ο Ashoka Mukpo, κάμεραμαν του NBC για να του πει ότι είχε και αυτός μολυνθεί από τον Ebola και το αίμα του ταίριαζε με αυτό του Brantly (Α+).
 
Ο Brantly σταμάτησε το αυτοκίνητό του στο Kansas City, του Μιζούρι, πήγε σε μία τράπεζα αίματος, έδωσε αίμα και το έστειλε στον Ashoka Mukpo, ενώ αργότερα η νοσοκόμα Nina Pham από το Dallas ζήτησε να επαναληφθεί η διαδικασία.
Ο Brantly δηλώνει πως δεν θα σταματήσει να δίνει το αίμα του, όσο χρειαστεί.
 
protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot