Άγρια επεισόδια σε γειτονιά μεταναστών της Στοκχόλμης (βίντεο)

Μάρτιος 28, 2016
jumbo-banner

Διήμερα επεισόδια σημειώθηκαν σε προάστιο της Στοκχόλμης, όπου διαμένουν πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες. Πυρπόληση αυτοκινήτων, σπάσιμο περιπολικών και ασθενοφόρων με πέτρες και επιθέσεις με εκρηκτικά συνέθεσαν το σκηνικό.

Το βράδυ της Πέμπτης και κατά τη διάρκεια περιπολίας του προαστίου, στο οποίο μένουν πολλοί Σύροι και Αρμένιοι, καθώς και Ιρακινοί, πέτρες εκτοξεύτηκαν σε παράθυρο ενός παρκαρισμένου οχήματος.

Την ώρα που οι αστυνομικοί έψαχναν να βρουν τους υπαίτιους, εκείνοι έβαλαν φωτιά σε μία γέφυρα και έλουσαν με βενζίνη αρκετά αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια πυρπόλησαν. Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες στο σημείο, δέχτηκαν σφαίρες.

Το βράδυ της Παρασκευής, συνεχίστηκαν τα επεισόδια, με την αστυνομία να μην επιβεβαιώνει τη σύνδεση μεταξύ των περιστατικών.

Ο μοναδικός άνδρας που συνελήφθη την Πέμπτη, αφέθηκε ελεύθερος.

Οι μεγαλύτερες διαμαρτυρίες που έγιναν στη Σουηδία ήταν το 2013, οπότε και η αστυνομία είχε αντιδράσει με ιδιαίτερη βία. Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο, έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά με μετανάστες, ακόμα και δεύτερης γενιάς, φόνους σε προσφυγικά κέντρα, εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτά και σεξουαλικές επιθέσεις.

Η Σουηδία έχει δεχτεί το 2015 σχεδόν 170.000 πρόσφυγες, το μεγαλύτερο αναλογικά ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη χώρα – μέλος.

Σύμφωνα με νόμο που απαγορεύει την καταγραφή της εθνικότητας ή της καταγωγής των ταραξιών, είναι σχεδόν απίθανο να αποκαλυφθεί το ποιοι προκάλεσαν τα άγρια επεισόδια των προηγούμενων ημερών.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot