×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

«Δεν θυμάμαι πόσους έχω σκοτώσει»

Ιούνιος 07, 2014
jumbo-banner

Σοκάρει την Ιταλία η κατάθεση του αρχινονού της Καμόρα!

Άναυδοι άκουσαν όσοι βρέθηκαν παρόντες στη δικαστική αίθουσα της Σάντα Μαρία Κάπουα Βέτερε της Νάπολι την κατάθεση του αρχινονού της Καμόρα Αντόνιο Ιοβίνε.

«Διέπραξα πολλούς φόνους, δεν μπορώ να τους θυμάμαι όλους», αποκρίθηκε στους δικαστές καταθέτοντας μέσω τηλεδιάσκεψης από μυστική τοποθεσία όπου βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία.

Το πιο σημαντικό μέλος της Καμόρας, του ναπολιτάνικου κλάδου της ιταλικής μαφίας, μέλος της τρομερής μαφιόζικης οικογένειας Καζαλέζι, συνελήφθη το 2010 αφού κατόρθωνε επί 16 χρόνια να διαφεύγει.

Ο ίδιος εξήγησε την απόφασή του να συνεργαστεί. «Άρχισα να συνεργάζομαι για να έχω μια καλύτερη ζωή, να αλλάξω τη ζωή μου», εκμυστηρεύτηκε.

«Τρύπησαν το δάχτυλό μου και έριξαν λίγες σταγόνες αίμα σ' ένα εικόνισμα. Έδωσα όρκο πίστης τον οποίο δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, αλλά στον οποίο ορκίσθηκα να μην προδώσω την οικογένεια» ανέφερε περιγράφοντας την τελετή μύησής του στην Καμόρα το έτος 1985.

Οι αρχές ελπίζουν πως ο εν λόγω μαφιόζος θα αποκαλύψει τις υψηλού επιπέδου πολιτικές και επιχειρηματικές διασυνδέσεις που επέτρεψαν στην Καμόρα να ευημερεί επί δεκαετίες. Στο δικαστήριο ο Ιοβίνε επιβεβαίωσε πως ήταν σε τακτική επαφή με επιχειρηματίες και δημάρχους από την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης.

Σημειώνεται πως επί της θητείας του στις τάξεις της μαφιόζικης οργάνωσης, η Καμόρα αγόρασε εστιατόρια, ξενοδοχεία και διείσδυσε σε συμβόλαια για δημόσια έργα, ενώ παράλληλα απέκτησε την επικερδέστατη διαχείριση των τοξικών απορριμμάτων στην Καμπανία.

πηγή: athensvoice

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot