Menu
Στην Κω τη Δευτέρα ο διοικητής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής

Στην Κω τη Δευτέρα ο διοι…

Την Κω θα επισκεφθ...

«Για Γέλια Και Για Κλάματα» στην Κέφαλο στις 22/08

«Για Γέλια Και Για Κλάματ…

Στο πλαίσιο των Πο...

Συλλεκτικό δίευρο για τα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης

Συλλεκτικό δίευρο για τα …

Τα σχέδια του Υπου...

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφειλόμενο μεγάλο ευχαριστώ στον Μανώλη Φρουζάκη

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφε…

Συμπληρώθηκαν κοντά ...

Γεωπονικές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στα γήπεδα της Κω(βίντεο)

Γεωπονικές παρεμβάσεις πρ…

Γεωπονικές παρεμβάσε...

PlayStation 4: Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του firmware update 5.0

PlayStation 4: Αυτά είναι…

Μια πρόσφατη διαρρ...

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες και γιατί κάποιοι θα κοπούν από το νέο ριάλιτι του ΑΝΤ1;

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες…

Στην τελική ευθεία...

Η ευχάριστη είδηση του καλοκαιριού! Επιστρέφει το «Κάτω Παρτάλι»

Η ευχάριστη είδηση του κα…

Επιστρέφει το «Κάτ...

Αυτός είναι ο Λαρισαίος ηθοποιός που θα πρωταγωνιστήσει στο «Mission Impossible» με τον Τομ Κρουζ

Αυτός είναι ο Λαρισαίος η…

Ένας Λαρισαίος ηθο...

Μετά την Ισπανία διώχνουν τουρίστες σε Βενετία, Κροατία, Σκωτία -Στη Φλωρεντία τους καταβρέχουν [εικόνες]

Μετά την Ισπανία διώχνουν…

«Δεν είστε ευπρόσδεκ...

Μ. Βαμβακούση: "Τελικά η Κως για μια ακόμη φορά βγήκε νικήτρια....... "

Μ. Βαμβακούση: "Τελι…

Με τον δικό της μο...

Prev Next

Ψήφισμα Συλλόγου του 7ου Δημ. Σχολείου

Ψήφισμα Συλλόγου του 7ου Δημ. Σχολείου
jumbo-banner
Διαμαρτυρόμαστε και είμαστε εξοργισμένοι και απογοητευμένοι από την αδιανόητη εξέλιξη των πραγμάτων όσον αφορά τις εργασίες στο σχολείο μας και την ακατανόητη και εντελώς αντιφατική στάση των τεχνικών υπηρεσιών.
 
ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΕΒΛΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΚΑΙ…. ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΖΗΤΗΣΑΝ (ΠΡΙΝ  ΚΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ) ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ !!!
 
Υπενθυμίζουμε ότι το ζητούσαν  από τέλος Μαίου (βλ. έγγραφο 30.5.2014 τεχνικών υπηρεσιών) δηλ. αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης  και παρά το ότι αυτή  όριζε τμηματική κατασκευή, και χωρίς βέβαια να έχει προκύψει κάποιο νέο δεδομένο. (Μάθαμε ότι και  ο εργολάβος από την αρχή είχε υποβάλει χρονοδιάγραμμα όχι για τμηματικές εργασίες αλλά για ενιαία σε όλο το κτιριακό συγκρότημα. Είναι αλήθεια;). Τότε καλέσαμε τους επιβλέποντες οι οποίοι ήταν οι ίδιοι που είχαν κάνει την μελέτη (και την παρουσίασαν σε γενική συνέλευση μας, καλώντας τα ΜΜΕ!), να  εφαρμόσουν αυτά που είχαν υπογράψει.
 
Διότι η τεχνική μελέτη και η συγγραφή υποχρεώσεων  (αρθ. 8, παρ. 8.2 )του εργολάβου επιβάλλουν ότι «οι εργασίες γίνονται σε ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην ΕΥΡΡΥΘΜΗ λειτουργία  του σχολείου» Θα φτιαχτεί ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ και όταν τελειώσει θα στεγαστεί εκεί το σχολείο και θα φτιαχθεί και το υπόλοιπο. Ο χρόνος διάρκειας του έργου συνολικά προβλέπεται να είναι ένα έτος.
 
Μετά και το έγγραφο που απέστειλε  στις τεχνικές υπηρεσίες με εντολή να παραμείνουμε στο σχολείο ο πρώην δήμαρχος, και με το οποίο ουσιαστικά τις καλούσε να εφαρμόσουν την σύμβαση, άρχισαν οι εργασίες που όμως προχωρούσαν με πολύ αργό ρυθμό και πολλές μέρες απραξίας του εργολάβου.
 
Τελείως αιφνιδιαστικά το μεσημέρι παραμονής του αγιασμού (!) οι τεχνικές υπηρεσίες ζήτησαν προσωρινή μετεγκατάσταση του σχολείου (χωρίς να λένε για πόσο ή για που). Όλα αυτά ενώ η Δ/νση του σχολείου και τα μέλη του συλλόγου μας και της κτιριακής επιτροπής βρίσκονταν σε συνεχή επαφή μαζί τους αυτές τις μέρες, προετοιμαζόντουσαν οι δύο αίθουσες του 2ου ορόφου που ο εργολάβος είχε υποσχεθεί να μας παραδώσει προς χρήση και μάλιστα δύο μέρες πριν το έγγραφο των τεχνικών υπηρεσιών, μέλη της κτηριακής επιτροπής του συλλόγου μας επισκέφθηκαν την επιβλέπουσα μηχανικό και σε άριστο κλίμα συζητούσαν την πιθανή προσωρινή τοποθέτηση γυψοσανιδών στην οροφή των 2 αυτών αιθουσών.Πραγματικά αιφνιδιαστήκαμε!
 
Το αίτημα για προσωρινή μετεγκατάσταση του σχολείου μας των τεχνικών υπηρεσιών στηρίζεται στο ότι θεωρούν επικίνδυνο να γίνονται στερεωτικές εργασίες (δηλαδή ενίσχυση της πλάκας) στα δώματα και από κάτω να διεξάγεται μάθημα (ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ).
 
Αυτό που δεν αναγράφουν οι τεχνικές υπηρεσίες, είναι ότι αυτές οι εργασίες  που αναφέρουν, ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ του έργου, διότι αφορούν το κομμάτι του κτιριακού συγκροτήματος που  είναι να λειτουργήσει το σχολείο και που ο εργολάβος δεν είχε δικαίωμα να αγγίξει! Όμως αυτός κατά παράβαση των συμβατικών του υποχρεώσεων, αντί να περιοριστεί στο ανατολικό τμήμα του σχολείου ως είχε υποχρέωση, (αφού οι εργασίες πρέπει να γίνονται τμηματικά) επεκτάθηκε σε όλη την βεράντα του δευτέρου ορόφου και στην οροφή του δευτέρου ορόφου, δηλαδή στο τμήμα που όφειλε σε αυτή την φάση να αφήσει ανέπαφο και στο οποίο προοριζόταν τώρα να λειτουργήσει το σχολείο και ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΗΘΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΟΡΟΦΟΥ! Θεωρούμε ότι οι επιβλέποντες μηχανικοί όφειλαν αυτό να το απαγορεύσουν!
 
Αποτέλεσμα είναι το κτίριο που λειτουργεί το σχολείο αυτή την στιγμή, να είναι ουσιαστικά απροστάτευτο από τις βροχές και στην πρώτη καταιγίδα πολύ πιθανό να τρέχουν νερά μέσα στον πρώτο και δεύτερο όροφο, ενώ τα δώματα θα γίνουν λίμνη αφού οι υδρορροές πλέον είναι πολύ πάνω από το δάπεδο. Ετσι, το κτίριο από τις βροχές θα καταστεί ακατάλληλο προς χρήση!
 
Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατόν αυτό που από την αρχή οι  τεχνικές υπηρεσίες, δηλαδή να βγούμε τελείως από το σχολείο και να γίνουν εργασίες ενιαία.(Αυτό βεβαίως θεωρούμε  ότι συμφέρει και τον εργολάβο για να έχει μικρότερο κόστος αν δουλέψει σε όλο το κτιριακό συγκρότημα ενιαία, και «γλυτώσει» και τα μέτρα ασφαλείας διότι έχει δώσει έκπτωση 48%).
 
Τονίζουμε ότι οι εργασίες αποψίλωσης του δώματος είχαν τελειώσει περίπου στις 20 Αυγούστου. Όταν η επιτροπή του συλλόγου γονέων διαμαρτυρήθηκε, δόθηκε η απάντηση ότι η ενίσχυση του δώματος έπρεπε να γίνει ενιαία σε όλα τα κτίρια του σχολείου.
 
Εξάλλου ενώπιον των μελών της κτιριακής επιτροπής μας δόθηκε η υπόσχεση στις 25 Αυγούστου από τον εργολάβο κ. Κρούσκο, ότι το αργότερο 30 Σεπτεμβρίου 2014 θα είχαν τελειώσει οι σχετικές εργασίες.
 
Στις 25 Αυγούστου επίσης ο εργολάβος στέλνει αίτημα για επιπλέον περίφραξη Τονίζουμε οτι στις 2/9/2014 οι τεχνικές υπηρεσίες ενέκριναν επιπλέον περίφραξη της αυλής από τα στηθαία και ζήτησαν την επίσπευση της επισκευής (βαψίματος , καθαίρεσης σοβάδων οροφής) των δύο  αιθουσών του 2ου ορόφου από τον εργολάβο, όπως είχε υποσχεθεί! Κανένας λόγος δεν έγινε για επικινδυνότητα και όλα έδειχναν ότι το σχολείο θα λειτουργούσε κανονικά!  Από τότε ως τώρα δεν έχει γίνει καμία εργασία (πέραν της καθαίρεσης των σοβάδων της οροφής των 2 προαναφερομένων αιθουσών) και δεν υπήρξαν νέα ευρήματα ώστε τίποτα να δικαιολογεί την αλλαγή της στάσης των τεχνικών υπηρεσιών. Απορούμε ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.Τι μεσολάβησε;
 
Πάντως μετά την υπόσχεση του εργολάβου στις 25 Αυγούστου ότι θα τελειώσει τις εργασίες στα δώματα, τα συνεργεία εξαφανίστηκαν για μέρες (αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι είχε δηλώσει παύση εργασιών διότι δεν είχε πληρωθεί την 1η δόση του, ποσού περίπου 44.000 ευρώ). Αληθεύει αυτό και έγινε δεκτό το αίτημα του και ποιος ευθύνεται για την μη πληρωμή; Θέλουμε απάντηση.
 
Ζητάμε να απαντήσουν οι τεχνικές υπηρεσίες:
1.Γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο και επενέβησαν στο μέρος του σχολείου που απαγορευόταν και γιατί εν τέλει δεν τελείωσαν τις εργασίες αυτές εγκαίρως κατά την έναρξη του διδακτικού έτους, ώστε να τηρηθεί η σύμβαση και η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ  μελέτη;
 
2. Επειδή απορίες γεννάει και ο πολύ αργός ρυθμός εργασιών του εργολάβου κατά το καλοκαίρι με εξαιρετικά μεγάλα διαστήματα πλήρους απραξίας, αληθεύει ότι είχαν εγκρίνει χρονοδιάγραμμα που στους δύο πρώτους μήνες ο εργολάβος είχε μόνη υποχρέωση να κάνει μόνο τις καθαιρέσεις στο ανατολικό τμήμα; (ενώ μπορούσε κάλλιστα να είχε κάνει πολύ περισσότερες εργασίες σε αυτό το διάστημα!) ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ;
 
3ΓΙΑΤΙ ΕΝΤΕΛΛΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΊΣΧΥΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ, (τώρα θα μπορούσε να είχε τελειώσει η ενίσχυση της πλάκας την οποία επικαλούνται ως επικίνδυνη)
 
4 Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ, ΕΝΩ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ.
 
5 Και το κυριότερο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ  ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ   ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ; Προλαβαίνουν να αποκαταστήσουν την μόνωση και κάνουν τα απαραίτητα ώστε να επαναφερθούν τα πράγματα στην προτέρα κατάσταση. Το κόστος δεν είναι μεγαλύτερο από τις εργασίες διαμόρφωσης του Γυμνασίου και αγορά έστω και μίας προκάτ αίθουσας.
 
ΖΗΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ
1.από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου να επαναφέρουν άμεσα τα πράγματα στην προτέρα κατάσταση, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ (ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ) ΠΡΟΚΛΗΘΗ, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του σχολείου.  ΕΊΜΑΣΤΕ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟ ΡΥΘΜΟ.
2 Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, να μας απαντήσουν τον λόγο .
3και να μας πουν για ΠΟΣΟ πρέπει να  φύγουμε.
4.Τονίζουμε ότι αν για οποιονδήποτε λόγο αναγκαστούμε (πάντα παρά την θέληση μας) να μετεγκατασταθούμε προσωρινά σε άλλο  κτίριο,  αυτό θα πρέπει καταρχήν να είναι ασφαλές (ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ) και
5. εκεί θα πρέπει να πάει όλο το σχολείο και να λειτουργήσουμε μόνο πρωί, όπως λειτουργούσαμε και όπως λειτουργούν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας στο νησί μας. Αυτή είναι η μόνη υπάρχουσα λύση. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε την διάσπαση σε διάφορα σχολεία  που είναι εις βάρος όλων των οικογενειών μας και θα οδηγήσει σε βέβαιη απορρόφηση του σχολείου. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να λειτουργήσουμε απόγευμα. Εξάλλου   σε τέτοια  περίπτωση  θα διεκδικήσαμε την εφαρμογή του νόμου που επιβάλει  όταν  ένα σχολείο συστεγάζεται με άλλο , να  λειτουργούν  και τα δύο σχολεία  σε απογευματινή βάρδια εναλλάξ.
6. Ζητούμε από τις τεχνικές υπηρεσίες την έγκαιρη αποπεράτωση του ανατολικού τμήματος σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις και την παράδοση του ανατολικού τμήματος τον Φεβρουάριο του 2015, ώστε να μπορεί εκεί να λειτουργήσει το σχολείο.
7.Ζητούμε  σε κάθε περίπτωση την αποπεράτωση όλου του κτιριακού συγκροτήματος το καλοκαίρι του 2015, ώστε να αποδοθεί συνολικά στο 7ο Δημοτικό Σχολείο το κτιριακό συγκρότημα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2015-16 και ζητούμε και την σχετική  γραπτή διαβεβαίωσή της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου.
8.Οι γραπτές διαβεβαιώσεις του δημοτικού συμβουλίου αποτελούν προυπόθεση για την περίπτωση προσωρινής  μεταγκατάστασής μας.
Κατόπιν  της περίεργης εξέλιξης των πραγμάτων και της καθυστερήσεως, ζητούμε:
 9.να λαμβάνουμε γνώση των χρονοδιαγραμμάτων, του ημερολογίου του έργου και να έχουμε εβδομαδιαία επίσημη ενημέρωση για την πορεία των εργασιών.
10Ζητούμε την σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης σύμφωνα με τον νόμο 1418/1984 (αρθ. 6) στην οποία ζητούμε να συμμετέχουμε και εμείς.
Σε περίπτωση που καταστεί αδύνατο να επιστρέψουμε όπως προαναφέρουμε στο  κτίριο του σχολείου μας , επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας , αναζητώντας τις αστικές και ποινικές ευθύνες κάθε υπευθύνου.
 
Γνωρίζοντας την υπευθυνότητα, την αποφασιστικότητα, και την αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής, απευθύνουμε έκκληση προσωπικά στον κ. Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο, να προστατεύσουν τα παιδιά μας και το σχολείο μας. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον τους και Παρακαλούμε για άμεση λύση στο  φλέγον κτιριακό πρόβλημα.  Επίσης εμπιστευόμαστε ότι έχουν κάθε ικανότητα και δυνατότητα να πετύχουν  την έγκαιρη απόδοση του κτιριακού συγκροτήματος στο σχολείο το καλοκαίρι του 2015, φροντίζοντας να γίνουν σωστά και γρήγορα οι εργασίες.
Ευχαριστούμε
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή