Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της  Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

Νίκος Μυλωνάς: Προβλήματα υστέρησης και δυσλειτουργίας των λιμανιών μας

Νίκος Μυλωνάς: Προβλήματα υστέρησης και δυσλειτουργίας των λιμανιών μας
jumbo-banner

η 8ησυνάντησηαρχιτεκτόνων και μηχανικών Δωδεκάνησου και νομαρχίας Μούγλων!προβλήματα υστέρησης και δυσλειτουργίας των λιμανιών μας

Α.Παρά τις οικονομικές δυσκολίες για 8η συνεχή χρονιά έγινε η συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων αρχιτεκτόνων και μηχανικώνΔωδεκάνησου και του γειτονικού νομού των Mούγλων(περιλαμβάνει την χερσόνησο της Αλικαρνασσού και ένα τμήμα της ενδοχώρας με πρωτεύουσα τα Μούγλα), στην Νίσυρο 24-27 Σεπτεμβρίου.
Στο Αρχιτεκτονικό Εργαστήριο συμμετείχαν 8 μέλη από κάθε πλευρά χωρισμένα σε 4 ομάδες εργασίας δούλεψαν και παρουσίασαν προτάσεις στα θέματα:
• Δημοτικός ξενώνας Μανδράκι
• Ανάπλαση παραθαλάσσιου μετώπου από ξενώνα μέχρι Mira Mare
• Ηφαίστειο – Διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων
• Δημοτικός ξενώνας Νικειών.
Υπήρχε έκθεση εργασιών ελευθέρων επαγγελματιών και ομιλίες του καθηγητή ΕΜΠ Παναγιώτη Τουλιάτου, με θέμα «Οι Ιδιαιτερότητες ενός Τόπου και η Τοπική Αρχιτεκτονική Παράδοση» και του αναπληρωτή καθηγητή Τεχνικού Πανεπιστήμιου Κωνσταντινούπολης, Yüksel Demir, με θέμα «Υλικά στην Αρχιτεκτονική, Εμπειρίες/ Πειραματισμοί».
Ένα τετραήμερο που συνεχίζει μια καλή παράδοσησυναδελφικώνσχέσεων με διεθνιστικόχαρακτήρα, που γίνεταιχωρίςκρατικέςδαπάνες και είναι μια πρωτοβουλία στην βάση της κοινωνίας για συνεννόηση και συνεργασία με επαγγελματική, επιστημονική και πολιτικήσημασία.

Β.Τα θέματα του συνεδρίουαντιστοιχούν σε βασικάτοπικάπροβλήματα στα κύριασημεία του νησιού. Πρώτα η προσέγγιση στο νησί, το λιμάνι και ο ξενώνας όπως είναι σήμεραοργανωμένα είναι αδύναμεςπλευρές του νησιού και γι αυτό κυριάρχησαν το αρχιτεκτονικόεργαστήριο. Οι προτάσειςάπλες και χαμηλούκόστουςμπορούν αν εφαρμοστούν να αλλάξουν την αίσθηση του επισκέπτη και να αναβαθμίσουνόλο το νησί.
Η παρέμβαση στον χώρο του Ηφαιστείου εξ ίσου ενδιαφέρουσα, δημιουργεί έδαφος για πρόσθετες υπηρεσίες χωρίς να επιβαρύνεται το τοπίο και η ιδιαιτερότητα του.
Στην είσοδο των Νικειων κυριαρχεί ένα 3-οροφο δημοτικόκτήριο της δεκαετίας του 1960 σε κακήκατάσταση και με μορφή που δεν έχεισχέση με τα κτήρια του οικισμού. Είναι ένα πρόβλημα. Ηπρόταση που έγινεήταν αμφιλεγόμενη αλλά το θέματέθηκε για τον Δήμο και την κοινότητα.

Γ.Σήμερασυνεδριάζει το ΔΣ του Λιμενικού μας Ταμειου. Πριν 4 χρόνια η αντίστοιχησυνάντησηέγινε στην Κω και τότε το πρώτοθέμα που προσεγγίστηκε από τις ομάδεςεργασίαςήταν το λιμάνι μας. Ο περιβάλλον χώρος και το Τέρμιναλ. Προτάσειςεπέκτασης των κτηριακών του εγκαταστάσεων και αναδιοργάνωση του λιμενικούχώρου με στόχο την βελτίωση των προσφερόμενωνυπηρεσιών. Είναι τυχαίοάραγε που νέοιεπαγγελματίες τους σχεδιασμού και της οργάνωσης του χώρουεντοπίζουν προβλήματα υστέρησης και δυσλειτουργίας των λιμανιών μας; Μήπως η επόμενησυνάντηση που θα γίνει στην Αστυπάλαια δεν θα βάλει το ίδιοπρόβλημα;

Δ.Θα ήταν πολύ ενδιαφέρονπέρα από τα τυπικάδιεκπεραιωτικαπροβλήματα που θα συζητηθούνσήμερα, να σταθούν τα μέλη της διοίκησης στην πρότασηπαρέμβαση της 8ηςσυνάντησηςαρχιτεκτόνων και μηχανικών Δωδεκάνησου και νομαρχίας Μούγλων. Όχι τόσο για να εφαρμόσουν τις προτάσεις που έχουνκατατεθείόσο για να τεθεί το ζήτημαανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των λιμενικώνεγκαταστάσεων και να ξεκινήσει ένας σχεδιασμός και υλοποίηση με βάθος χρόνου. Πόσο μάλλον που εδώ …χρήματα υπάρχουν, σύμφωνα με τα στοιχείαισολογισμών και απολογισμών!
Ν Μυλωνάς.
MILWNAS LIMANIA

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή