Menu
Στην Κω τη Δευτέρα ο διοικητής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής

Στην Κω τη Δευτέρα ο διοι…

Την Κω θα επισκεφθ...

«Για Γέλια Και Για Κλάματα» στην Κέφαλο στις 22/08

«Για Γέλια Και Για Κλάματ…

Στο πλαίσιο των Πο...

Συλλεκτικό δίευρο για τα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης

Συλλεκτικό δίευρο για τα …

Τα σχέδια του Υπου...

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφειλόμενο μεγάλο ευχαριστώ στον Μανώλη Φρουζάκη

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφε…

Συμπληρώθηκαν κοντά ...

Γεωπονικές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στα γήπεδα της Κω(βίντεο)

Γεωπονικές παρεμβάσεις πρ…

Γεωπονικές παρεμβάσε...

PlayStation 4: Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του firmware update 5.0

PlayStation 4: Αυτά είναι…

Μια πρόσφατη διαρρ...

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες και γιατί κάποιοι θα κοπούν από το νέο ριάλιτι του ΑΝΤ1;

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες…

Στην τελική ευθεία...

Η ευχάριστη είδηση του καλοκαιριού! Επιστρέφει το «Κάτω Παρτάλι»

Η ευχάριστη είδηση του κα…

Επιστρέφει το «Κάτ...

Αυτός είναι ο Λαρισαίος ηθοποιός που θα πρωταγωνιστήσει στο «Mission Impossible» με τον Τομ Κρουζ

Αυτός είναι ο Λαρισαίος η…

Ένας Λαρισαίος ηθο...

Μετά την Ισπανία διώχνουν τουρίστες σε Βενετία, Κροατία, Σκωτία -Στη Φλωρεντία τους καταβρέχουν [εικόνες]

Μετά την Ισπανία διώχνουν…

«Δεν είστε ευπρόσδεκ...

Μ. Βαμβακούση: "Τελικά η Κως για μια ακόμη φορά βγήκε νικήτρια....... "

Μ. Βαμβακούση: "Τελι…

Με τον δικό της μο...

Prev Next

Η Επιστολή του Κ. Αδαμαντίδη για την παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση του Νέου Νοσκομείου Κω

Η Επιστολή του Κ. Αδαμαντίδη για την παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση του Νέου Νοσκομείου Κω
jumbo-banner
Επιστολή του εκτελεστή της διαθήκης Μιχαήλ Κουγιουμτζή, ανιψιού του, Κώστα Αδαμαντίδη στον Υπουργό Υγείας

«ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΜΟΥ, ΕΦΟΣΟΝ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ»

Παράδειγμα προς μίμηση, χαρακτηρίζει την ενέργεια ο Δημήτρης Κρεμαστινός
Επιστολή, με αποδέκτη τον Υπουργό Υγείας, κοινοποίησε ο εκτελεστής της διαθήκης του Μιχαήλ Κουγιουμτζή, ανιψιός του, Κώστας Αδαμαντίδης, με την οποία, αφού τον ενημερώνει για το κληροδότημα του θείου του, εκφράζει την επιθυμία, εφόσον κριθεί κατάλληλο, να το παραχωρήσει στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ανεγερθεί εκεί νέο Νοσοκομείο. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής κ. Κρεμαστινό, στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο, στο Δήμαρχο Κω κ. Κυρίτση, αλλά και στο Υπουργείο Οικονομικών.
 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ. ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗ
Ο Θείος μου απεβίωσε 15/10/1997 στο νοσοκομείο Υγεία των Αθηνών. Με την ιδιόγραφη διαθήκη του με κατέστησε κληρονόμο του με την υποχρέωση να εκποιήσω το μοναδικό του ακίνητο, κτήμα με κτηματολογική μερίδα 1190 Κω εξοχής του Κτηματολογίου Κω, και να διαθέσω το αντίτιμο σε φιλανθρωπικό έργο στην μνήμη της συζύγου του Θείας μου Θάλειας το γένος Κωνσταντίνου Αδαμαντίδη.
 
Στις 13 Αυγούστου 1998 μεταγράφεται η διαθήκη στο Κτηματολόγιο Κω με τον όρο όπως ο ανωτέρω κληρονόμος εκποιήσει το ακίνητο και το προϊόν (τίμημα) να διατεθεί σε φιλανθρωπικό έργο.
 
Το 2000 αφού ενημερώθηκα για την διαδικασία κήρυξης του πιο πάνω ακινήτου σε κληροδότημα μεταβαίνω στην Ρόδο και καταθέτω όλα τα έγραφα στην εφορία Δημοσίων Κτημάτων Δωδεκανήσου. Έχει χαρακτηριστεί κληροδότημα και ο φάκελος του αυτή την στιγμή βρίσκετε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου- Γεν. Σ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας- Δ/νση Δ/κου- Οικ/κου Ν. Αιγαίου- Τμήμα Δημόσιας Περιουσίας & Κρατικών οχημάτων Ν. Αιγαίου.
 
Η επιθυμία του θείου μου, Δάσκαλου και της θείας μου Δασκάλας τα πρώτα χρόνια της απελευθέρωσης, ήταν το αντίτιμο της εκποίησης να διατεθεί για την ανέγερση νηπιαγωγείου, ή σχολείου σε δημοτικό οικόπεδο (ήσαν ενήμεροι και οι Δήμαρχοι της Κω), ή μια πτέρυγα στο Νοσοκομείο της Κω.
 
Σε επίσκεψη του τέως Υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού στην Κω στα τέλη Απριλίου 2012 όταν έμαθα ότι η υπόθεση της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου στην Κω δεν προχώρησε λόγω έλλειψης γηπέδου προσφέρθηκα άμεσα να παραχωρηθεί το κτήμα του θείου μου για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου. Ενημέρωσα και τον κ. Κρεμαστινό Περιφερειακό σύμβουλο υπεύθυνο του τομέα της Υγείας για τα πιο πάνω.
 
Το κτήμα εμβαδού 18.120 μ2 βρίσκεται στην περιοχή Καινούργιος Τσεσμές, γωνιακό επί του παραλιακού δρόμου Κως – Τιγκάκι σε απόσταση 5 χιλιομέτρων περίπου από την πόλη της Κω και 1,5 χιλιόμετρο από τον κεντρικό Επαρχιακό δρόμο Κως – Χωριά με πρόσβαση από έτερο κάθετο δρόμο. Ανατολικά του κτήματος υπάρχει πρώην στρατόπεδο και Βόρεια ιδιοκτησία του Βακούφ. Η θέση του κατά την γνώμη μου είναι κατάλληλη για την ανέγερση Νοσοκομείου, υπάρχουν όλα τα δίκτυα (ΔΕΗ – ΟΤΕ – Νερό) στην περιοχή και δεν υπάρχει Πολεοδομικά απαγόρευση για την ανέγερση Νοσοκομείου.
 
Επιθυμώ να παραχωρηθεί εφόσον κριθεί κατάλληλο στο Υπουργείο Υγείας για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου της Κω ή να μου προτείνουν οι φορείς που κοινοποιώ την επιστολή μου όποια άλλη πρόταση κρίνουν καταλληλότερη ακόμα και την άμεση εκποίηση.
 
Παρακαλώ μετά την παραχώρηση η ανέγερση του έργου να προβλέπεται να γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα και επίσης να γίνει αναφορά της δωρεάς του θείου μου στην Μνήμη της θείας μου Θάλειας Κουγιουμτζή.
Αδαμαντίδης Κωνσταντίνος, Αρχιτέκτων Μηχανικός
 
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ
Ο κ. Κρεμαστινός πρόκειται να ανακοινώσει την επιστολή Αδαμαντίδη επισήμως στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη, ενώ σχετικά με την πράξη της δωρεάς, δήλωσε: «Η ευγενική αυτή πράξη του κυρίου Αδαμαντίδη αποτελεί κατά τη γνώμη μου παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους συμπολίτες μας σχετικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της Υγείας στη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η χώρα».
 
Επιστολή Κυρίτση στον Υπουργό Υγείας
 
«ΑΝ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ»
 
Μια επιπλέον πίεση στον Υπουργό Υγείας προκειμένου να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στο νησί μας, ασκεί, με επιστολή του στον κ. Βορίδη, ο Δήμαρχος Κω.
 
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σήμερα Τρίτη, πρόκειται να ανακοινωθεί και επίσημα, η δωρεά έκτασης του Μ. Κουγιουμτζή από τον εκτελεστή της διαθήκης του Κ. Αδαμαντίδη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή του ο κ. Κυρίτσης δεσμεύεται πως, εάν ο Υπουργός αποδεθχεί τη δωρεά και δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση του έργου από συγκεκριμένα κονδύλια, ο Δήμος θα αναλάβει το κόστος της μελέτης του νέου νοσοκομείου.
vimatisko.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή