Menu
Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού για απόπειρα κλοπής στην Κω

Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού…

Σύλληψη ημεδαπού γ...

Ραγδαίες εξελίξεις στο Mega! Πωλήθηκε και επίσημα στον Μαρινάκη

Ραγδαίες εξελίξεις στο Me…

Την απόκτηση του 22,...

Αυτοψία Τσίπρα πάνω από τα καμένα – Επίσκεψη στους πυροσβέστες: Εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτοψία Τσίπρα πάνω από τ…

Με ελικόπτερο και ...

«Για Γέλια Και Για Κλάματα» την Κυριακή 20 Αυγούστου στο Ζηπάρι

«Για Γέλια Και Για Κλάματ…

Στο πλαίσιο των Πολι...

Τα τρία ελληνικά πανεπιστήμια που βρίσκονται στη λίστα με τα 500 καλύτερα στον κόσμο

Τα τρία ελληνικά πανεπιστ…

Τρία ελληνικά πανεπι...

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓ…

Για την κατάρτιση ...

Ο #No1 DJ της Ελλάδας, ο Michael Tsaousopoulos και Kiko Navarro, στο stage του Mylos Beach Bar !

Ο #No1 DJ της Ελλάδας, ο …

Με το φανατικό κοινό...

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Ποζάρει με μπικίνι και σαρώνει στο Instagram!

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Ποζάρε…

Δείτε τη νέα φωτογ...

Κι όμως: Γιατί η Μενεγάκη έφυγε από τα εξώφυλλα των περιοδικών

Κι όμως: Γιατί η Μενεγάκη…

Επί δέκα και πλέον...

Μπουφόν, Μέσι και Ρονάλντο υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς

Μπουφόν, Μέσι και Ρονάλντ…

Οι Τζιανλουίτζι Μπ...

Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Κω: Ματαίωση εκδηλώσεων μετά από εισήγηση των αρμόδιων φορέων

Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Κω: Ματαίωση…

Στο πλαίσιο των πο...

Υστέρηση 663 εκατ. ευρώ στα έσοδα τον Ιούλιο, φέρνουν πιέσεις για νέα μέτρα

Υστέρηση 663 εκατ. ευρώ σ…

Κάθετη πτώση σημεί...

Prev Next

Ευχαριστήριο Β. Στασινόπουλου και αναλυτική περιγραφή πεπραγμένων στο Νοσοκομέιο Κω

Ευχαριστήριο Β. Στασινόπουλου και αναλυτική περιγραφή πεπραγμένων στο Νοσοκομέιο Κω
jumbo-banner

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο του ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου της Κω καθώς επίσης και όλους εκείνους τους συλλόγους και φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για τη συνεργασία που είχαμε το χρονικό διάστημα κατά το οποίο εκτελούσα καθήκοντα Αν. Διοικητή ΓΝ-ΚΥ ΚΩ (24 Ιανουάριου 2014- 24 Απριλίου 2015).

Πλέον την ευθύνη για την επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας την έχει η νέα κυβέρνηση η οποία και θα πρέπει να μείνει πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προσπαθώντας να διορθώσει στρεβλώσεις και παθογένειες που είχε αναδείξει –σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο- κατά τη διάρκεια της περιόδου που ήταν αντιπολίτευση.

Εύχομαι η νέα Διοίκηση- που θα επιλεγεί μέσα από άκρως διαφανείς, αξιοκρατικές και αδιάβλητες διαδικασίες αφού ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός Ανδρέας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων (της νέας κυβέρνησης) -για το τομέα της υγείας -στην εθνική αντιπροσωπεία το μήνα Φεβρουάριο έκανε αναφορά στην άρση της κομματοκρατίας, της ημετεροκρατίας και των πελατειακών λογικών- να επιτύχει την αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικό-νοσηλευτικών υπηρεσιών προς όφελος των κατοίκων και επισκεπτών της νήσου Κω, μιας περιοχής της πατρίδας μας που για ιστορικούς και γεωγραφικούς κυρίως λόγους επιβάλλεται να διαθέτει πρότυπη δομή δημόσιας υγείας.

Στο χρονικό διάστημα αυτό (Ιανουάριος 2014-Απρίλιος 2015) και σε συνεργασία με τις προϊσταμένες αρχές (Διοίκηση Ενοποιημένου Νοσοκομείου Ρόδου-Κω-Καλύμνου, Διοίκηση 2ης ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας) και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της νοσηλευτικής μονάδας, έλαβαν χώρα τα παρακάτω:

Α. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
Α.1. Ιατρικό Προσωπικό
1. Πρόσληψη επικουρικού ορθοπεδικού,
2. Πρόσληψη επικουρικού καρδιολόγου,
3. Πρόσληψη επικουρικού νεφρολόγου,
4. Πρόσληψη επικουρικού παθολόγου,
5. Μετακίνηση Καρδιολόγου από το ΠΕΔΥ Πειραιά,
6. Μετακίνηση Επικουρικού Καρδιολόγου από το ΓΝ Ρόδου,
7. Παράταση παραμονής επικουρικού χειρουργού και επικουρικού αναισθησιολόγου,
8. Μετακίνηση επικουρικής ακτινολόγου από το ΓΝ Ρόδου στο ΓΝ-ΚΥ ΚΩ,
9. Δυνατότητας πραγματοποίησης ραντεβού στο ΓΝ-ΚΥ ΚΩ μία (1) φορά την εβδομάδα από στρατιωτικό ιατρό ειδικότητας δερματολόγου και από ψυχίατρο του ΠΕΔΥ,
10. Με την άρση της αναστολής προσλήψεων (Αύγουστος 2014) έχουν συγκροτηθεί τα συμβούλια κρίσεων –προσλήψεων ιατρών με ανοικτές προκηρύξεις. Για το ΓΝ- ΚΥ ΚΩ έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες για επαναπροκήρυξη θέσης επιμελητή Α’ παιδιατρικής. Πραγματοποιήθηκε το συμβούλιο κρίσεων αναφορικά με την πρόσληψη επιμελητή Α΄ καρδιολογίας. Επίσης έχει ληφθεί απόφαση συγκρότησης συμβουλίου για Επιμελητή Α΄ Μ.Α.Φ., για Επιμελητή Β΄ Μ.Α.Φ. και Επιμελητή Α΄ νεφρολογίας. Παράλληλα για τη θέση του Επιμελητή Α’ Ακτινοδιαγνωστικής έχει ζητηθεί από το Διοικητή του Ενοποιημένου Νοσοκομείου Ρόδου-Κω-Καλύμνου η έναρξη της διαδικασίας πρόσληψης.
Α.2. Παραϊατρικό Προσωπικό
1. Παράταση παραμονής δύο (2) επικουρικών Δ.Ε. πληρωμάτων ασθενοφόρου.
2. Μετακίνηση ενός (1) οδηγού ασθενοφόρου από το νοσοκομείο της Καλύμνου.
3. Παράταση παραμονής μίας (1) επικουρικής Τ.Ε. Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων.
4. Παράταση παραμονής μίας (1) επικουρικής Δ.Ε. Χειριστών Εμφανιστών .
5. Παράταση μετακινήσεων μίας (1) νοσηλεύτριας στην αιμοδοσία και μίας (1) τεχνολόγου εργαστήριων στο μικροβιολογικό εργαστήριο.
6. Μετακίνηση δύο (2) τραυματιοφορέων από το νοσοκομείο της Πρέβεζας και της Ρόδου.
7. Απόσπαση μιας (1) ψυχολόγου από το Νοσοκομείο της Λέρου ενώ έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας η τροποποίηση του οργανογράμματος με την αφαίρεση μιας (1) εκ των δύο (2) κενών οργανικών θέσεων διαιτολογίας και την πρόσθεση μιας (1) κενής οργανικής θέσης ψυχολόγου διότι καλύπτει πληθώρα περιστατικών.
8. Συνεργασία με την Ταξιαρχία της 80 ΑΔΤΕ προκειμένου στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και στρατεύσιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη νοσηλευτική μας μονάδα. Έτσι έστω και προσωρινά για κάποια χρονικά διαστήματα καλύφθηκαν ανάγκες στο φαρμακείο της νοσηλευτικής μας μονάδας, στο μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο.
9. Συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ με την αποστολή πληρωμάτων ασθενοφόρων στη νήσο Κω έτσι ώστε να καλυφθούν τους θερινούς μήνες τα αυξημένα περιστατικά απόρροια της έντονης επισκεψιμότητας.
Α.3. Διοικητικό Προσωπικό
1. Συνεργασία με το Δήμο Κω έτσι ώστε να καλυφθεί η ανάγκη με ανθρώπινο δυναμικό το τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου μας διαθέτοντάς μας ένα (1) άτομο.
2. Παράταση μετακίνησης μιας (1) υπαλλήλου από το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα Πατρών.
nosko1

Β. ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΜΕΩΝ
Σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ ιδρύθηκε σταθμός ΕΚΑΒ στη νήσο ΚΩ κάτι που αποτελούσε πάγιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων, αυτοδιοικητικών και περιφερειακών παραγόντων της περιοχής.

Γ. ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (ΕΣΠΑ)
Γ.1. Ολοκληρωμένες Διαδικασίες
Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και το ΓΝ-ΚΥ ΚΩ προμηθεύτηκε και εγκατέστησε σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αξίας €500.000,00 αναβαθμίζοντας το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών της νοσηλευτικής μας μονάδας.

Συγκεκριμένα πλέον βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους λειτουργίας προς όφελος των ασθενών και επισκεπτών τα εξής:
o Οφθαλμολογικό μικροσκόπιο, για τις ανάγκες του οφθαλμολογικού ιατρείου,
o Ηλεκτροκαρδιογράφοι (πολυκάναλοι και 3-κάναλοι) για τις ανάγκες της καρδιολογικής κλινικής, του Κέντρου Υγείας και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.),
o Κλίβανος πλάσματος για τις ανάγκες αποστείρωσης θερμό-ευαίσθητων υλικών όλων των κλινικών και τμημάτων,
o Μηχανήματα αιμοκάθαρσης {πέντε (5) στον αριθμό},
o Σύστημα Επεξεργασίας Νερού (για την εύρυθμη λειτουργία των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης),
o Ηλεκτρονικά πιεσόμετρα-οξύμετρα για τις ανάγκες του Τ.Ε.Π, του Κέντρου Υγείας και των κλινικών,
o Κολποσκόπιο για τις ανάγκες της γυναικολογικής-μαιευτικής κλινικής,
o Σύστημα ψηφιακής ανάγνωσης ακτινογραφιών (CR) και υπερηχογράφος για τις ανάγκες του ακτινολογικού εργαστηρίου,
o Απινιδωτές για τις ανάγκες του Τ.Ε.Π. και της καρδιολογικής κλινικής.

Γ.2. Διαδικασίες που βρίσκονται σε καθεστώς υλοποίησης
-Το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να παραληφθούν από το ΓΝ-ΚΥ ΚΩ κλίνες νοσηλείας και χειρουργικές τράπεζες (έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες και είμαστε σε επαφή με τη διαχειριστική αρχή της περιφέρειας Ν. Αιγαίου και την προμηθεύτρια εταιρεία για την επίλυση κάποιων εκκρεμοτήτων).
-Επίσης αναμένεται να προμηθευτεί το Π.Ι Νισύρου που μέχρι πρότινος ήταν υπό την αρμοδιότητα του ΓΝ-ΚΥ ΚΩ με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.
-Επιπροσθέτως είμαστε στο τελικό στάδιο της υλοποίησης των διαγωνιστικών διαδικασιών έτσι ώστε να προμηθευτεί το Π.Ι Νισύρου με ένα σύγχρονο ασθενοφόρο.
-Παράλληλα έχουμε δρομολογήσει τις διαδικασίες εγκατάστασης γεννήτριας παραγωγής οξυγόνου με σημαντικό οικονομικό όφελος της τάξεως των 80.000 ετησίως για το ΓΝ-ΚΥ ΚΩ (το αίτημα έχει εγκριθεί από την 2η ΥΠΕ και αναμένονται οι τελικές υπογραφές από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας)
-Έγκριση επιχορήγησης (€ 65.000,00) από τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Οφθαλμολογικού Τμήματος

Γ.3. Διαδικασίες που είναι σε αρχικό στάδιο διεκπεραίωσης
Η περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχει εκδηλώσει την πρόθεση να συντελέσει στην αναβάθμιση των κτιριακών δομών και του εξοπλισμού του νοσοκομείου της νήσου Κω, χρηματοδοτώντας:
-€500.000,00 για την αγορά κτιρίου στο οποίο θα εγκατασταθούν οι διοικητικές υπηρεσίες έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί η κεντρική δομή του νοσοκομείου και να αξιοποιηθούν οι χώροι που θα προκύψουν για τη δημιουργία θαλάμων ασθενών ή ιατρείων. Το κτίριο που θα αγοραστεί θα βρίσκεται πλησίον του νοσοκομείου (σε μια ακτίνα 100-200 m το πολύ) και θα έχει εμβαδό τουλάχιστον 250 m2. Έχουν ήδη συνταχθεί οι σχετικές τεχνικές προδιαγραφές από την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου και έχουν διαβιβαστεί προς την περιφέρεια. Η περιφέρεια είναι εκείνη που θα αναλάβει τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Με το υπ. αριθμ. πρωτ. 1880 έγγραφό μου προς την περιφέρεια Ν. Αιγαίου ζητούσα την εξέταση του ενδεχομένου υπογραφής σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ αυτής και του ΓΝ-ΚΥ ΚΩ
-€ 300.000,00 για την αναβάθμιση των δομών του νοσοκομείου. Αφορούν σε αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων, ψευδοροφών, ανελκυστήρων, λεβητοστασίου κτλ. Την διερεύνηση των αναγκών την έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο του κου Μαστρομηνά, το οποίο θα ετοιμάσει μια αρχική καταγραφή των αναγκών του νοσοκομείου.
Με το υπ. αριθμ. πρωτ. 2907 έγγραφό μου προς την περιφέρεια Ν. Αιγαίου επισύναπτα τη μελέτη που καταρτίστηκε δωρεάν από ιδιώτη μέλος του συλλόγου «Οι φίλοι του Νοσοκομείου». Επίσης υπεβλήθη πρόταση από την τεχνική υπηρεσία του ΓΝ-ΚΥ ΚΩ αναφορικά με την αξιοποίηση των € 300.000,00.

Δ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
-Εξορμήσεις του τμήματος αιμοδοσίας του ΓΝ-ΚΥ ΚΩ σε τοπικά νησιά (Λειψοί, Νίσυρο) και στις τοπικές στρατιωτικές μονάδες για πραγματοποίηση αιμοληψιών.
-Συνεργασία με το Δήμο Κω και την Περιφέρεια Δωδεκανήσου για διενέργεια προγράμματος εμβολιασμών σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
-Συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού- Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω έτσι ώστε να εκδοθούν πιστοποιητικά υγείας στους υπαλλήλους του τελευταίου.
-Συμμετοχή στο 4ο Εντατικό Σεμινάριο «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών» που υλοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
-Η ελληνική αντικαρκινική εταιρεία σε συνεργασία με τη νοσηλευτική υπηρεσία –σε μηνιαία βάση- διενεργεί τεστ Pap.
-Ιατρική κάλυψη αθλητικών δραστηριοτήτων (αγώνες αυτοκινήτων, taekwondo, αγώνες ιστιοπλοΐας, στίβου κτλ).
-Συνεργασία με φορείς και εθελοντές (LIONS, ROTARY, Ερυθρός Σταυρός Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Ομάδα 4Χ4, Σύλλογος «Άντε γεια στον καρκίνο» ξενοδοχειακές μονάδες κ.λ.π.) της περιοχής για τη στοχευμένη κάλυψη αναγκών του νοσοκομείου κατόπιν διάθεσης προσφοράς των τελευταίων
-Επίτευξη συμφωνίας με την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines έτσι ώστε να παρασχεθούν κάποια δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια σε μη μόνιμο προσωπικό του ΓΝ-ΚΥ ΚΩ
-Συμμετοχή του ΓΝ-ΚΥ ΚΩ στην υλοποίηση του έργο 1.2.γ/12 «Προώθηση της διαπολιτισμικής διαμεσολάβησης σε επιλεγμένα νοσοκομεία».
-Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εκπονείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΠΕΔΒΜ 2007-2013).

Ε. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
-Σε συνεργασία με το Ροταριανό Όμιλο ολοκληρώθηκε η κατασκευή χώρου του σταθμού νοσηλευτών του χειρουργικού τομέα.
-Παρεμβάσεις στην μαιευτική κλινική αποτέλεσμα της εθελοντικής προσφοράς ιδιώτη.
-Παρεμβάσεις υλοποίησης βελτιωτικών έργων στο θάλαμο κράτησης φυλακισμένων αποτέλεσμα της εθελοντικής προσφοράς ιδιώτη.
-Μέσω εθελοντικής δράσης έλαβαν χώρα έργα καλλωπισμού του περιβάλλοντος χώρου καθώς και αποκατάσταση ηλεκτρολογικών βλαβών.

ΣΤ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
nosko2

Ζ. ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Στην προσπάθεια να αποφευχθεί το φαινόμενο το Π.Ι. Νισύρου να μείνει δίχως την ύπαρξη ιατρού, ιατροί του ΓΝ-ΚΥ ΚΩ σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ συνέδραμαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην κάλυψη του κενού που προκλήθηκε από την αδυναμία της Γενικής Ιατρού του εκεί πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.
Μέριμνα για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στο Π.Ι. Αερολιμένα και το Π.Ι. Κεφάλου τους θερινούς μήνες όπου χιλιάδες επισκέπτες-τουρίστες προσέρχονται στη νήσο Κω.
Εκπόνηση Επιχειρησιακού Στρατηγικού Σχεδίου.

Η. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ –ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ
-Συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) για την αντιμετώπιση κρίσιμων ιατρικών περιστατικών (κυρίως παιδιατρικών και καρδιολογικών).
-Κατάρτιση σχεδίου για την αντιμετώπιση περιστατικού αιμορραγικού πυρετού από ιό Ebola.


Με εκτίμηση,

Στασινόπουλος Ι. Βασίλειος
πρώην Αν. Διοικητής ΓΝ-ΚΥ ΚΩΒαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή