Menu
38 νέες άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου προκηρύσσει ο Δήμος Κω

38 νέες άδειες υπαίθριου …

Ο Δήμαρχος Κω Γιώργο...

Πάρε βαθιά ανάσα: To trailer του 7ου επεισοδίου του Game of Thrones μόλις κυκλοφόρησε

Πάρε βαθιά ανάσα: To trai…

Και ενώ ακόμα επισήμ...

Τραγωδία. Ραγίζει καρδιές το βίντεο για την νεκρή κόρη του παρουσιαστή

Τραγωδία. Ραγίζει καρδιές…

Σαν βόμβα έσκασε χθε...

Πατέρας έστησε «ενέδρα» στον επίδοξο βιαστή της κόρης του!

Πατέρας έστησε «ενέδρα» σ…

Απίστευτες σκηνές στ...

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου – Πάνος Βλάχος: «Δεν επιστρέφουμε στη Μουρμούρα»

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου – …

Διαψεύδουν κατηγορημ...

“Η Κως αλλιώς...γαστρονομικώς. Δεν είναι πλέον σύνθημα, είναι πραγματικότητα.”

“Η Κως αλλιώς...γαστρονομ…

Το Σάββατο το βράδυ ...

Ποια μέτρα επιδιώκει η κυβέρνηση να «αναβάλλει»

Ποια μέτρα επιδιώκει η κυ…

Την αναβολή της εφαρ...

To σημείωμα του μαγαζάτορα για τις διακοπές που έγινε viral (φωτο)

To σημείωμα του μαγαζάτορ…

Το γύρο του διαδικτύ...

Με κάρτα οι πληρωμές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος

Με κάρτα οι πληρωμές ΕΝΦΙ…

Με χρεωστική ή πιστω...

Επίσκεψη Βρετανικής προξενικής ομάδας στη Λέρο

Επίσκεψη Βρετανικής προξε…

Την Παρασκευή 25.8.2...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποινικές διώξεις κατά γενικού γραμματέα, περιφερειάρχη & 48 δημάρχων (πίνακας)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποινικές διώξε…

Την ανάλυση των 12...

Prev Next

Αποδεκτή η παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Κω Β. Στασινόπουλου!!

Αποδεκτή η παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Κω Β. Στασινόπουλου!!
jumbo-banner

Πριν από λίγο λάβαμε στην αλληλογραφία της Kostoday το παρακάτω σημείωμα το οποίο έχει σταλεί από τον Αναπληρωτή Διοικητή του ΓΝ-ΚΥ Κω ο οποίος ανέφερε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του για την χρονική στιγμή που απέστειλε το παρόν σημείωμα μας ενημέρωσε πως 30/01/2015 ξαναέστειλε το παρόν σημείωμα στον Υπ. Υγείας χωρίς ανταπόκριση, αφού τα σοβαρά προβλήματα παραμένουν άλυτα, π.χ παιδιατρική - καρδιολογική κλινική (χωρίς όμως να επισυνάψει το παρόν στα ΜΜΕ) γι αυτόν τον λόγο μας την απέστειλε σήμερα.

Επιπλέον μας ενημέρωσε πως η παραίτηση του έγινε αποδεκτή από τον τωρινό Υπ. Υγείας και ο ίδιος βρίσκεται σε χορήγηση κανονικής άδειας!!

Επισυνάπτεται το σημείωμα του Διοικητή:
Με το παρόν σημείωμα θα ήθελα να σας ενημερώσω –ως Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝ-ΚΥ Κω- για τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο μας, η λύση των οποίων κρίνεται επιτακτική για την απρόσκοπτη λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας αλλά και για την εξασφάλιση πλήρους παροχής υπηρεσιών υγείας τόσο προς τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες του νησιού.

Η Κως είναι γνωστή ως το «νησί του Ιπποκράτη», του πατέρα της Ιατρικής, πράγμα που από μόνο του έχει τη δική του συμβολική αξία. Ο πληθυσμός της νήσου Κω την περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου πολλαπλασιάζεται με την έλευση ενός και πλέον εκατομμυρίου τουριστών ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις η τουριστική κίνηση τη φετινή σεζόν θα αυξηθεί σημαντικά. Το 2013 οι επισκέπτες του νησιού προήλθαν από είκοσι επτά (27) διαφορετικές χώρες. Συνεπώς η Κως αποτελεί έναν από τους κυριότερους αναπτυξιακούς πυλώνες της χώρας αφού ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδος. Η μη σωστή ιατρική περίθαλψη, απόρροια κυρίως της έλλειψης κάποιας ειδικότητας ιατρού (παιδίατρος, καρδιολόγος) δύναται να έχει ιδιαιτέρως αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

1) Εδώ και 6 περίπου έτη στο νοσοκομείο της Κω δεν υπηρετεί παιδίατρος με αποτέλεσμα για εξαιρετικά κρίσιμα παιδιατρικά περιστατικά να απευθύνομαι και να ζητώ ως Αν. Διοικητής τη συνδρομή της εισαγγελίας και του τοπικού αστυνομικού τμήματος {μπορώ να απαριθμήσω τουλάχιστον επτά (7) περιπτώσεις - αφού οι έξι (6) ιδιώτες παιδίατροι που εδρεύουν στη νήσο Κω δεν ανταποκρίνονται στις κλήσεις μας}. Ως Αν. Διοικητής του ΓΝ-ΚΩ έχω έρθει σε επικοινωνία με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου ΚΩ ζητώντας αν γίνεται να διευθετηθεί το ζήτημα με την κατάρτιση ενός άτυπου εβδομαδιαίου προγράμματος εφημεριών ιδιωτών παιδιάτρων, πρόταση την οποία και είχα διατυπώσει (προφορικώς και εγγράφως) στον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) κ. Βλασταράκο Μιχαήλ.

2) Στο νοσοκομείο της Κω και έπειτα από την παραίτηση της μοναδικής καρδιολόγου υπηρετεί ένας επικουρικός καρδιολόγος ο οποίος εφημερεύει έντεκα (11) ημέρες το μήνα πράγμα που συνεπάγεται πως το μεγαλύτερο μέρος (του μήνα) υπάρχουν ακάλυπτες βάρδιες. Ως Αν. Διοικητής προσπάθησα να στηρίξω την προσπάθειά του: (α) διασφαλίζοντας τη δωρεάν διατροφή του από τη Λέσχη Αξιωματικών (β) προσπαθώντας με τον πρώην Δήμαρχο Κω να εξασφαλιστεί δωρεάν διαμονή του (κάτι που εν τέλει δεν επετεύχθη) και (γ) ερχόμενος σε επαφή με διάφορους άλλους τοπικούς φορείς.

3) Στο φαρμακείο του νοσοκομείου της ΚΩ δεν υπηρετεί φαρμακοποιός ούτε καν βοηθός φαρμακοποιός .

4) Παρακάτω σας επισυνάπτω πίνακα με τη διάρθρωση του ιατρικού προσωπικού (μόνιμου και επικουρικού)
sta1
sta2

5) Στη νοσηλευτική υπηρεσία επιβάλλεται η στελέχωσή της με τουλάχιστον δέκα (10) άτομα προκειμένου να λειτουργήσει το χειρουργείο σε πρωινή και απογευματινή βάρδια και να καλυφθεί με εφημερίες μόνο η νυχτερινή. Επίσης προβλήματα παρουσιάζονται και στην ειδικότητα των βοηθών θαλάμου.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΩ
sta3
sta4
sta5

6) Στην κατηγορία υπαλλήλων ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών και έπειτα από τη συνταξιοδότηση μίας υπαλλήλου και την άδεια κύησης άλλης υπηρετούν τρεις (3) μόνιμοι υπάλληλοι (ο ένας εξ αυτών απασχολείται στον αξονικό τομογράφο) και μία (1) επικουρική. Δυστυχώς με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν είναι δυνατή η 24-ωρη λειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου εκτός και αν υποθέσουμε πως τα 3 άτομα (2 μόνιμοι και 1 επικουρική υπάλληλος η σύμβαση της οποίας λήγει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα) θα πρέπει να εργάζονται επτά (7) ημέρες την εβδομάδα. Δηλαδή θα προσέρχονται άτομα για λήψη ακτινογραφίας και δεν θα το κατορθώνουν ελέω έλλειψης χειριστή εμφανιστή.
Για την αποφυγή του φαινομένου των ακάλυπτων βαρδιών κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της τουριστικής σεζόν (α) εξασφάλισα για ένα μικρό χρονικό διάστημα την εθελοντική προσφορά πρώην υπαλλήλου (β) ζήτησα την ολοκλήρωση της μετάταξης μόνιμης υπαλλήλου που υπηρετεί στο Γ.Ν. Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και έχει αιτηθεί τη μετακίνησή της στο ΓΝ-ΚΥ ΚΩ (γ) σε συνεργασία με τη 2η ΥΠΕ επιτύχαμε την 6-μηνη παράταση της επικουρικής χειρίστριας εμφανίστριας

7) Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αποχωρήσει με διάφορες μορφές (συνταξιοδότηση, μετάταξη, άδεια κύησης) από το νοσοκομείο της Κω 10 διοικητικοί υπάλληλοι με αποτέλεσμα νευραλγικά διοικητικά πόστα να λειτουργούν πλέον με ένα (1) μόνο άτομο (γραφείο προμηθειών, το γραφείο μισθοδοσίας, το γραφείο προσωπικού, το γραφείο κίνησης).

Παρακάτω σας επισυνάπτω σχετικό πίνακα με τις αποχωρήσεις του Διοικητικού Προσωπικού που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο 12-μηνο.
sta6
sta7

Ως Αν. Διοικητής έχω απευθυνθεί για να αναζητήσω Διοικητικό προσωπικό πέραν της ενημέρωσης που οφείλω να κάνω τις προϊσταμένες μου αρχές στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στο Δήμο Κω προσπάθειες ωστόσο που απέβησαν άκαρπες.

8) Στη νήσο Κω οι ιδιώτες μικροβιολόγοι δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ με αποτέλεσμα σε καθημερινή βάση το νοσοκομείο να το επισκέπτονται -προκειμένου να κάνουν σειρά μικροβιολογικών εξετάσεων- πλήθος ατόμων (εξαιρουμένων των νοσηλευομένων).

Ο Αναπλ. Διοικητής
Διασυνδεόμενου Γ.Ν.-Κ.Υ. Κω

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

1 σχόλιο

  • Αντώνης
    Αντώνης Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2015 20:42 Απάντησε

    Και πάλι καλά που άντεξες τόσο καιρό.

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή