Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Αίτημα Συλλόγου Γονέων Πυλίου στον επιθεωρητή υγείας

Αίτημα Συλλόγου Γονέων Πυλίου στον επιθεωρητή υγείας
jumbo-banner
Σήμερα 14.10.2014 ο σύλλογος έστειλε την παρακάτω επιστολή προς το Επαρχείο Κω.
 
"Κύριε έπαρχε, μετά από αίτημα γονέων προς το σύλλογο και επίσημη απόφαση στη συνέλευση της 13/10/2014, σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή.
Η απαίτηση μας είναι να έρθει το συντομότερο δυνατό, επιθεωρητής υγείας στο δημοτικό μας σχολείο και μετά από σχετική μελέτη, να μας απαντήσει επίσημα αν οι λυόμενες αίθουσες, που κάνουν τα παιδιά μας μάθημα, είναι κατάλληλες για τη φιλοξενία παιδιών, με σκοπό τη διδασκαλία.

Ο λόγος, τον οποίο οι γονείς ανησυχούν, είναι το γεγονός ότι υπάρχει έντονη μυρωδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσατε σχετικά με το αίτημα μας.
 
Με τιμή
Σύλλογος γονέων Πυλίου  Κω"
 
Προς ενημέρωση είναι σημαντικό να αναφέρουμε τα παρακάτω.
Εδώ και 1,5 χρόνο έχουν τοποθετηθεί σε χώρο εκτός του Δημοτικού σχολείου του Πυλίου 3 λυόμενες αίθουσες.
Με απόφαση της τότε δημοτικής αρχής σε συνεννόηση με την κοινότητα Πυλίου και τον διευθυντή του σχολείου θεωρήθηκε μια λύση ανάγκης, έως να προχωρήσει μελέτη στατικοτητας του κτιρίου για κατασκευή νέων αιθουσών ή οποιασδήποτε άλλης μόνιμης λύσης μια που οι αίθουσες σε σχέση με τον αριθμό των παιδιών είναι λίγες. Έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη τοποθέτηση, τη ερώτηση που έχουμε κάνει πρός τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για το νέο σχολείο στο Πυλί μια που υπάρχει ήδη χώρος για την κατασκευή του.
 
Παρακάτω σας παρουσιαζουμε το απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης, της δημοτικής κοινότητας Πυλίου βάση της οποίας προχώρησε ο δήμος σε ενοικίαση του χώρου εκτός του σχολείου για την τοποθέτηση των λυομενων αιθουσών.
 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 10/04.10.2013 ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΛΙΟΥ
 ΑΡ. ΑΠΟΦ. 23/2013 ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για την εξαγορά τμήματος της Κ.Μ. 1902 Γαιών Πυλίου για την κάλυψη σχετικών αναγκών του Δημοτικού Σχολείου Πυλίου.
 
Σήμερα την 04η Οκτωβρίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου συνήλθε σε δημοσία τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου Δήμου Κω, μετά από την υπ’ αριθμό 38534/03.10.2013 κατεπείγουσα πρόσκληση της Προέδρου, που εκδόθηκε και επιδόθηκε με αποδεικτικό στα μέλη σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 88-89-90 του Ν.3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 87/07.06.2010), δημοσιεύθηκε επίσης στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου, όπως προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 284 του Ν.3463/2006 (Φ.Ε.Κ. 114/Α/2006 ) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
 
Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε η Φλάσκου Μαρία υπάλληλος του Δήμου Κω, για την ορθή τήρηση των πρακτικών όπως προβλέπεται στις διατάξεις των άρθρων 96
& 97 του ίδιου κώδικα
Η Πρόεδρος της Δ.Κ. αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία λαμβανομένου υπόψη ότι σε σύνολο πέντε μελών ήσαν παρόντες τέσσερις, αρχίζει τη συνεδρίαση.
 
1. ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Γερασίμου Διονυσία, Πρόεδρος
2. Λαδικός Νικόλαος, Αντιπρόεδρος 1. Σοφού Βασιλεία, Μέλος
3. Κονταντώνης Γεώργιος, Μέλος
4. Τσαμπουνιάρης Χριστόδ. » Η οποία δεν προσήλθε αν και
 ειδοποιήθηκε νομότυπα.
 Η Πρόεδρος αφού έλαβε την εισήγηση του μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης αναφέρει ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 11/2012 απόφασή μας γνωμοδοτήσαμε θετικά ως προς την ενοικίαση της Κ.Μ. 1902 γαιών Πυλίου για την τοποθέτηση τριών λυόμενων αιθουσών προκειμένου ν’ ανταπεξέλθουμε άμεσα στις
ανάγκες που παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Πυλίου.
 
Επιθυμία όλων μας όμως ήταν η αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου, για την μελλοντική επέκταση του δημοτικού σχολείου γιατί θεωρήσαμε ότι οι λυόμενες ήταn άμεση αλλά προσωρινή λύση. Γι αυτό και προτείνω να συμφωνήσουμε με την εξαγορά του συγκεκριμένου τμήματος 300 τ.μ. της Κ.Μ. 1902 Γαιών Πυλίου, εφόσον έχουμε και τη θετική γνώμη της ιδιοκτήτριας κας. Κατσαρού Δήμητρας του Ιωάννη, για να καλύψουμε τις ανάγκες του δημοτικού σχολείου Πυλίου, όπως τη στέγαση σε κτηριακές αίθουσες και όχι σε λυόμενες που υπάρχουν τώρα.

Η Πρόεδρος στη συνέχεια έδωσε το λόγο στα παρευρισκόμενα μέλη για να τοποθετηθούν σχετικά.
Ο Αντιπρόεδρος κ. Λαδικός Νικόλαος αναφέρει: συμφωνώ με την εξαγορά του τμήματος αυτού εφόσον κρίνεται αναγκαίο για τη λειτουργία του δημοτικού σχολείου
Πυλίου και εύχομαι σύντομα να προχωρήσουμε και στην κατασκευή μόνιμων αιθουσών.
 
Ο κ. Κοντανώνης Γεώργιος αναφέρει: και εγώ με τη σειρά μου συμφωνώ να προχωρήσουμε στην εξαγορά του οικοπέδου προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα στο σχολείο μας.
Ο κ. Τσαμπουνιάρης Χριστόδουλος αναφέρει: χαίρομαι που προχωράμε στην εξαγορά του οικοπέδου, αυτό άλλωστε είχα πει και στην προηγούμενη απόφαση που είχαμε πάρει για να μπορέσουμε μόλις ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες διαδικασίες (μεταβίβαση υπάρχοντος κτηρίου, έκδοση άδειας οικοδομής κλπ.) να προχωρήσουμε στην κατασκευή των νέων αιθουσών που είναι τόσο απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του δημοτικού σχολείου στο Πυλί.
 
Η Πρόεδρος μετά τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων μελών κήρυξε την περαίωση της διαδικασίας και κάλεσε τα παρόντα μέλη του Συμβουλίου να ψηφίσουν επί του ανωτέρω θέματος.
Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου, μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, της συζήτησης, της ανταλλαγής θέσεων & απόψεων, αφού έλαβε υπόψη:
1. Την εισήγηση της Προέδρου
2. Το άρθρο 83 και 84 του Ν. 3852/2010
3. Τις σχετικές τοποθετήσεις των μελών
4. Την ανάγκη που προκύπτει λόγω έλλειψης αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Πυλίου,
 
Αποφασίζει Ομόφωνα
Εγκρίνει την εξαγορά τμήματος 300 τ.μ. της Κ.Μ. 1902 Γαιών Πυλίου προκειμένου ν’ ανταπεξέλθουμε στις σχολικές ανάγκες που προέκυψαν και για την μελλοντική αξιοποίηση του για το σκοπό αυτό με την κατασκευή μόνιμων αιθουσών. Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 23/2013. Γι’ αυτό έγινε το πρακτικό αυτό και υπογράφεται:
Η Πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Πυλίου Τα Μέλη
Γερασίμου Διονυσία
1. Λαδικός Νικόλαος
2. Σοφού Βασιλεία
3. Κονταντώνης Γεώργιος
4. Τσαμπουνιάρης Χριστόδουλος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή