ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με Ναθαναήλ, Κυρίτση & πολύ κόσμο η μεγάλη εορτή των Εισοδίων στην Κέφαλο

Νοέμβριος 21, 2014
jumbo-banner
Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκε απόψε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, συμπαραστατούμενος από πολλούς Ιερείς του νησιού,  ο μέγας αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός, της μεγάλης για την Κέφαλο  Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον φερώνυμο ΙΝ του χωριού.
 
Στον Εσπερινό παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο πρ. Δήμαρχος Θ. Βαρκάς, η Αντιδήμαρχος Ε. Παπαχρήστου, οι δημ. σύμβουλοι: Θ. Μουζουράκης, Α. Κρητικός, Μ. Ζερβός, Ν. Μυλωνάς, Σωτ. Μαραγκός, οι Πρόεδροι της Κεφάλου Γ. Καματερός και την Καρδάμαινας Ν. Πόγιας, ο Πρόεδρος της Αστικής Συγκοινωνίας Μ. Πιστικάκης, ο Αντιπρ/δρος του ΛΤ Γ. Κοκαλάκης και πλήθος προσκυνητών από την Κέφαλο, αλλά και άλλες περιοχές του νησιού.
 
Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναλύοντας το θεολογικό νόημα και τη σπουδαιότητα της Εορτής των Εισοδίων της Παναγίας μας.
 
Τονίζοντας ιδιαίτερα το πως ένα νήπιο τριών ετών που ήταν η Παναγία ακολούθησε το ένστικτο του κατά την Είσοδο της στον Ναό χωρίς να κοιτάξει καν πίσω, για να πλησιάσει το Θεό το ένστικτο του. "Εμείς που είμαστε εκατό τριών ετών, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αρνούμαστε στον εαυτό μας τη σωτηρία, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αρνούμαστε στους άλλους την αγάπη.... Με την κακία δεν κερδίζει κανείς τίποτα αδελφοί μου", κατέληξς ο Σεβασμιώτατος. Καλωσορίζοντας στο τέλος τον Δήμαρχο και τους υπόλοιπους άρχοντες, τη μεγάλη αυτή ημέρα, "στο ηρωϊκό χωριό  της Κεφάλου το οποίο άντεξε σε πολλές δυσκολίες και πρόσφερε στους αγώνες με τη δική του ξεχωριστή παρουσία". .
 
Τα εισόδια της Θεοτόκου είναι η εορτή της εισόδου μας στην Εκκλησία, στά άγια των αγίων, όπου εισοδεύουμε καθαγιαζόμενοι, για να τραφούμε με ουράνιο άρτο για να τέξουμε Θεόν εντός μας. Είναι εορτή πρώτον θεολογική και με πνευματικό νόημα. Μας εισάγει στην εορταστική προεόρτια ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.
Η Θεοτόκος Μαριάμ, προσφέρεται από νήπιο στον Ναό για να κατοικήσει στα Άγια των Αγίων και να προετοιμαστεί εν μυστηρίοις και θέα Θεού, μακράν των θορύβων του κόσμου και να προαγιαστεί για να γίνει δοχείο άξιο του Αχωρήτου Θεού.
 
 
 
 
aegeanews.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot