Τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου στη Λέσβο

Φεβρουάριος 14, 2015
jumbo-banner

Πανηγυρικός φέτος ο εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη, με λιτανεία, και συναυλία.

Ο Δήμος Λέσβου φιλοδοξεί να βάλει το νησί στο επίκεντρο του εορτασμού του δημοφιλέστερου αγίου παγκοσμίως, με όπλο το γεγονός ότι στον Ιερό Ναό Μεταστάσεως Θεοτόκου της Μυτιλήνης (η γνωστή Φραγκοκλησιά στην οδό Ερμού) φιλοξενούνται λείψανα του αγίου προστάτη των ερωτευμένων, κατόπιν δωρεάς της Ελισάβετ Μπαρτζίλι το Μάρτιο του 1893.

Σήμερα στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης στις 19.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συναυλία ερωτικού τραγουδιού όπου θα συμμετέχουν: Ο τραγουδοποιός Τάκης Σωτηρχέλης, τα «Υπόγεια Ρεύματα», «Τα Φώτα Απέναντι», ο Γιώργος Αδαμπατάς, ο Μιχάλης Δήσσος, η Νίκη Κεραμέκη, ο Βλαδίμηρος Σιαμέτης, η Χορωδία Δήμου Λέσβου, το Χορευτικό Δήμου Λέσβου.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τιμώντας τον Άγιο Βαλεντίνο και τη Λέσβο, κυκλοφόρησαν μία σειρά γραμματοσήμων και ειδικούς συλλεκτικούς αναμνηστικούς φακέλους, που θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

Για τις εκδηλώσεις του Δήμου Λέσβου, με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, μίλησε στο LesvosNews.gr ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Αστυρακάκης όπως και απλοί πολίτες.

zougla.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot