Ταινίες για τα πάθη του Χριστού που πρέπει να δεις τη μεγάλη εβδομάδα (Video)

Απρίλιος 06, 2015
jumbo-banner

Τα πάθη του Χριστού έχουν δώσει έμπνευση σε σημαντικούς σκηνοθέτες να δημιουργήσουν ταινίες γύρω από τη ζωή του Ιησού.

Σε πολλές, μάλιστα, από αυτές είδαμε να πρωταγωνιστούν και σπουδαίοι ηθοποιοί. Συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε τα πιο δημοφιλή φιλμ, που αξίζει να δεις τη Μεγάλη εβδομάδα.

Ο Βασιλεύς των Βασιλέων
Η πρώτη πραγματικά διάσημη ταινία για τον Ιησού ήταν «Ο Βασιλεύς των βασιλέων» του Σεσίλ Ντε Μιλ. Στον ρόλο ο Η. Β. Γουόρνερ, ο οποίος το 1927 είδε, χάρη στην ταινία, την καριέρα του να απογειώνεται. Λίγα χρόνια μετά, το 1937, προτάθηκε ακόμα και για Όσκαρ.

Ο Χιτών
Ο σκηνοθέτης Henry Koster μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το διάσημο μυθιστόρημα του Lloyd C. Douglas με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, και αφηγείται την ιστορία του Μάρκελου, ενός Ρωμαίου στρατιωτικού που ηγήθηκε της ομάδας που σταύρωσε το Χριστό, ο οποίος βασανίζεται από ενοχές όταν παίρνει στα χέρια του τον χιτώνα που φορούσε ο Χριστός στο σταυρό και επιστρέφει στα μέρη που δίδαξε για να «γνωρίσει» καλύτερα τον άνθρωπο που εκτέλεσε.



Ο Βασιλεύς των Βασιλέων (επανέκδοση)
Tο 1961 ο Νίκολας Ρέι που, λίγα χρόνια πριν, είχε γυρίσει τον «Επαναστάτη χωρίς αιτία» με τον Τζέιμς Ντιν, γυρίζει τον «Βασιλιά των βασιλέων» με τον γαλανομάτη Τζέφρι Χάντερ στο ρόλο του Χριστού. Χειρότερη ήταν η εξέλιξη του Τζέφρι Χάντερ, που ενώ ως τότε είχε μια πολύ καλή πορεία, μετά τον Χριστό έγινε ένας από τους πρώην λαμπερούς νέους ηθοποιούς των ΗΠΑ που μετακόμισαν στις ευρωπαϊκές ταινίες. Ήταν μόλις 33 ετών. Εννιά χρόνια μετά σκοτώθηκε πέφτοντας μέσα στο ίδιο του το σπίτι.



Βαραββάς
Ο Άντονι Κουίν ενσαρκώνει τον Βαραββά, το ληστή που απελευθερώθηκε αντί του Χριστού από τον Πόντιο Πιλάτο, και θα ζήσει μια δραματική οδύσσεια που θα τον φέρει από το ζυγό της σκλαβιάς στις αρένες ως μονομάχο για να έρθει αντιμέτωπος με το θάνατο πολλές φορές πριν ανακαλύψει τη χριστιανική του πίστη. Μαζί του ένα εκλεκτό καστ, σκηνοθετημένο με πάθος από τον Ρίτσαρντ Φλάισερ.

Η Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου
Θα ακολουθήσει ένας άλλος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, ο Τζορτζ Στίβενς με τη «Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου» και τον Μαξ φον Σίντοφ να υποδύεται έναν «διαφορετικό» Ιησού.

Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο
Ο Παζολίνι θα γυρίσει μια ταινία που αποτελεί τομή στο έργο του, το «Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο», κινηματογραφώντας την «Εβδομάδα των Παθών» με τυπικό σεβασμό στο κείμενο αλλά ταυτόχρονα με αναζωογονητική «ματιά», με μια γειωμένη αίσθηση του ιερού και του τραγικού, χρησιμοποιώντας ως φόντο χωριά του εξαθλιωμένου ιταλικού Νότου.

Ιησούς Χριστός Υπέρλαμπρο Άστρο
Η πρώτη ροκ-όπερα που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, και αυτό διότι προσεγγίζει τις τελευταίες μέρες του Χριστού κάπως ανορθόδοξα. Κατά μία άποψη πρόκειται για θρησκευτική ταινία η οποία κρατάει ανέπαφο το ιστορικό πλαίσιο και απλώς ντύνει το μύθο με σύγχρονη μουσική, σκηνογραφία και κοστούμια.

O Ιησούς από τη Ναζαρέτ
Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είναι μία τηλεοπτική μίνι σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής συνολικής διάρκειας 371 λεπτών. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Τα γυρίσματα κράτησαν τέσσερα χρόνια, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων. Mία εξάωρη εκδοχή της προβλήθηκε και στις κινηματογραφικές αίθουσες σε δύο τρίωρα μέρη. Γι’ αυτό το λόγο των συμπεριλαμβάνουμε σε αυτό το θέμα!

Ο Τελευταίος Πειρασμός
Ο Μάρτιν Σκορτσέζε μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη, το οποίο εξόργισε την Ορθόδοξη Εκκλησία αφού «τόλμησε» να δείξει την ανθρώπινη πλευρά του Θεανθρώπου με αποτέλεσμα να αφοριστεί. Ο Willem Dafoe είναι εκπληκτικός στο ρόλο του Χριστού, ενώ οι Harvey Keitel και Barbara Hershey διαπρέπουν στους ρόλους του Ιούδα και της Μαρίας Μαγδαληνής.

Πάθη του Χριστού
Ο σάλος που προκάλεσε η εν λόγω ταινία ήταν πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που φαντάζεστε! Στην Αθήνα 300.000 θεατές πρόλαβαν να δουν τότε την ταινία προτού απαγορευτεί, έπειτα από τις μαχητικές διαδηλώσεις χιλιάδων φανατικών θρησκόληπτων που απειλούσαν να κάψουν τις κινηματογραφικές αίθουσες. Δεν μπορούσαν να αντέξουν την εικόνα ενός Ιησού Χριστού που υποκύπτει στους σεξουαλικούς πειρασμούς της Μαρίας Μαγδαληνής…


koolnews.gr

Όλες τις ταινίες μπορείτε να τις βρείτε στα καταστήματα "Βιντεόραμα" στην πόλη της Κω αλλά και στο Ζηπάρι!!

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot