Προσφυγή κατά της Qantas για θρησκευτική διάκριση εις βάρος των Χριστιανών

Οκτώβριος 22, 2014
jumbo-banner
Μια Ελληνοαυστραλή, πρώην υπάλληλος της Qantas, κατηγορεί την αυστραλιανή αεροπορική εταιρία ότι κάνει διακρίσεις σε βάρος των χριστιανών υπαλλήλων της.
 
Η Γεωργίνα Σαρικούδη από τη Μελβούρνη, που δηλώνει Χριστιανή Ορθόδοξη, υποστηρίζει ότι η Qantas άλλαξε πέρσι τον κώδικα για τις ενδυμασίες του προσωπικού της και ενώ επιτρέπει σε Μουσουλμάνες να φορούν κασκόλ, απαγορεύει στις Χριστιανές να φορούν σταυρό.
 
Η ίδια λέει ότι «ανακρίθηκε» και «περιγελάστηκε» από διευθυντές της Qantas επειδή φορούσε κολιέ με σταυρό και υποχρεώθηκε να το αφαιρέσει.
 
Η κα Σαρικούδη πέρσι δέχθηκε να παραιτηθεί οικειοθελώς από την Qantas αλλά τώρα προσέφυγε στην υπηρεσία Victorian Civil and Administrative Tribunal κατηγορώντας την αεροπορική εταιρία για «θρησκευτική διάκριση» όπως γράφει η εφημερίδα Herald Sun.
 
Η κυρία Σαρικούδη ζητά να υποχρεώσει την εταιρία να άρει τις «απαγορεύσεις της» όσον αφορά την χρήση θρησκευτικών συμβόλων.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως η Qantas δεν απαγορεύει στο προσωπικό της να φορά θρησκευτικά σύμβολα κάτω από την στολή της, κάτι που κάνουν εκατοντάδες μέλη του προσωπικού της εταιρίας.
 
newpost.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot