Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Λύση Σκλαβενίτη υπό όρους για τη διάσωση Μαρινόπουλου

Λύση Σκλαβενίτη υπό όρους για τη διάσωση Μαρινόπουλου
jumbo-banner
Κορυφώνεται σήμερα το θρίλερ Μαρινόπουλου, καθώς κρίνεται από το Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα εξυγίανσης της αλυσίδας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εάν το δικαστήριο δώσει την τετράμηνη προστασία δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και ο όμιλος Σκλαβενίτη με δήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του δικτύου του μεγαλύτερου λιανεμπορικού ομίλου.

Τα βλέμματα όλης της αγοράς και των 12.500 εργαζομένων είναι στραμμένα στους δικαστές που θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα εγκρίνουν το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος ή εάν θα κλείσουν πάραυτα τον όμιλο με όποιες αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία. Αντίστοιχο αίτημα υπέβαλαν και άλλες τρεις εταιρείες του ομίλου (Αφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχική ΑΕ, Express M AE και ΞΥΝΟΣ ΑΕ). Πηγές θέλουν υπέρ του αιτήματος να τάσσεται σημαντικός αριθμός προμηθευτών, οι πιστωτές, αλλά και οι εργαζόμενοι. Οι τελευταίοι πάντως διασφαλίστηκαν ως προς τις αποδοχές και τα εργασιακά δικαιώματά τους, καθώς το πανελλαδικό επαγγελματικό σωματείο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA απέσπασε δέσμευση της διοίκησης, η οποία έναντι του δικαστηρίου θα προβεί στα ακόλουθα αιτήματα και δηλώσεις:

• Να εξαιρεθούν ρητά όλες οι απορρέουσες απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας, τόσο των νυν εργαζομένων όσο και των απολυμένων ή με άλλο τρόπο αποχωρησάντων μέχρι σήμερα, αλλά και όσων τυχόν θα αποχωρήσουν από τώρα και στο εξής. Πιο συγκεκριμένα: όλες οι παραπάνω, ενδεικτικώς απαριθμούμενες γεγενημένες εργατικές απαιτήσεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σύμφωνα με τις επιμέρους ιδιωτικές συμφωνίες ή/και ρυθμίσεις σταδιακής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών ή/και προκειμένου περί αποζημιώσεων λόγω καταγγελίας σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις περί σταδιακής καταβολής αποζημίωσης.

• Οι εταιρείες της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συνεχίσουν την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

• Οι εταιρείες της Μαρινόπουλος ΑΕ δεσμεύονται ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν άπασες οι θέσεις εργασίας.

• Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως εύλογο και δίκαιο το δικαίωμα των εργαζομένων είτε ατομικά είτε συλλογικά, όπως εκπροσωπούνται από το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», να ασκήσουν αίτηση ανάκλησης της χορηγηθείσας προσωρινής διαταγής εξαιτίας αυτών των παραβάσεων, στη δε αίτηση των εργαζομένων προς ανάκληση της προσωρινής διαταγής, οι δηλούσες εταιρείες δεσμεύονται ότι δεν θα αντιλέξουν για οποιονδήποτε λόγο και αιτία.

Εξάλλου, όπως αναφέρουν πληροφορίες, σήμερα αναμένεται και ο όμιλος Σκλαβενίτης να γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον απόκτησης όλης της αλυσίδας Μαρινόπουλου θέτοντας ωστόσο τους όρους και τις προϋποθέσεις. Αυτές δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν το «κούρεμα» των οφειλών προς προμηθευτές, αλλά και διασφαλίσεις για την αναδιάρθρωση των δανείων και την παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης.
Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα του ομίλου Μαρινόπουλου πλησιάζει τα 1,8 δισ. ευρώ και το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει την αποπληρωμή των οφειλών προς προμηθευτές και λοιπούς πιστωτές σε 15 χρόνια, προς τράπεζες σε βάθος 15ετίας με τριμηνιαίες χρεολυτικές δόσεις και επιτόκιο Eur 3M + 3%, την αποπληρωμή των εργαζομένων σε έναν χρόνο και των χρεών προς το Δημόσιο σε 180 μηνιαίες δόσεις.

ethnos.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός