arxiki selida

Λαθρομετανάστευση - Εμπόριο ελπίδας και ψυχών – ένα απεχθές έγκλημα με πολλές προεκτάσεις

Αύγουστος 18, 2019 Σχολιάστε πρώτοι!
eody-banner
jumbo-banner
banner

Όταν τον Δεκέμβρη του 2014 πρόσφυγες από τη Συρία είχαν στήσει σκηνές στο Σύνταγμα, μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη Βουλή των Ελλήνων, με στόχο να πιέσουν την κυβέρνηση ενόψει Χριστουγέννων, παρενέβη ο Άγγελος Συρίγος (τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και νυν βουλευτής της ΝΔ, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου), συνεννοήθηκε με τους πρόσφυγες, τους χορήγησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τα απαραίτητα χαρτιά και τους ζήτησε να φύγουν από την πλατεία.
Όντως, οι πρόσφυγες, έντιμοι άνθρωποι, αποχώρησαν το βράδυ από τα αντίσκηνα που είχαν στήσει στο κέντρο της Αθήνας και στην «καρδιά» του ελληνικού κράτους.
Όμως, όπως δήλωσε και ομολογεί ο Άγγελος Συρίγος, ω του θαύματος, το ίδιο βράδυ, στα ίδια αντίσκηνα εγκαταστάθηκε ο ίδιος αριθμός προσφύγων.
Μου θύμισε αυτό που μου μετέφεραν φίλοι δημοσιογράφοι από τη Σάμο, ότι την ημέρα που αναχωρούσαν με πλοίο για την Αθήνα από το εκεί κέντρο προσφύγων, για παράδειγμα, 415 πρόσφυγες ή μετανάστες που εισήλθαν λαθραία στην Ελλάδα, την αμέσως επόμενη μέρα κατέφθαναν στο νησί ακριβώς 415 πρόσφυγες ή λαθραίως εισελθόντες μετανάστες. Και το γεγονός αυτό δεν συνέβη μια φορά, αλλά κάθε φορά που γινόταν μεταφορά από τη Σάμο στην Αθήνα.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπήρχε εκεί στη Σάμο και στις απέναντι μικρασιατικές ακτές μια εγκληματική συμμορία που πωλούσε έναντι αδράς αμοιβής ελπίδες και έκανε εμπόριο ψυχών σε δυστυχισμένους ανθρώπους.
Το ποιοι κρύβονταν στην εγκληματική συμμορία της Σάμου, της Χίου, της Λέσβου, της Κω, της Ρόδου και του Έβρου, ήταν πολύ εύκολο να το βρουν οι Αρχές του ελληνικού κράτους. Όπως ήταν πολύ εύκολο να βρουν και την εγκληματική συμμορία που αντικατέστησε τους πρόσφυγες στο Σύνταγμα, παραμονές Χριστουγέννων.
Ήταν εγκληματίες λαθροδιακινητές, που συνεργάζονταν σχεδόν φανερά με το τότε κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όσοι έχουν έστω και την παραμικρή αμφιβολία, ας ρωτήσουν τον Άγγελο Συρίγο.
Το τι επακολούθησε, μετά την ανάληψη της εξουσίας από το δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το θυμούνται όσοι ενδιαφέρονται και θέλουν να σταματήσει το έγκλημα που λέγεται εμπόριο ελπίδας και ψυχών και όσοι ανησυχούν για την πορεία της χώρας που λέγεται ακόμα Ελλάδα.
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, με ενεργό ρόλο στον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε υποθέσεις που σχετίζονται με πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν λαθραία στη χώρα, ανέλαβε αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Η Τ. Χριστοδουλοπούλου ήταν η πρωταγωνίστρια του μεγαλύτερου εγκλήματος που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, με εμπλοκή πολιτικού προσώπου. Είναι η κυρία που έστειλε τη σύμβουλό της, Ελένη Σπαθανά, πριν καν δημοσιευθούν σε ΦΕΚ τα καθήκοντά της, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και ερήμην του τότε υπουργού Γιάννη Πανούση, ακύρωσε την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και άνοιξε τις πόρτες της Ελλάδας σε όλους – πρόσφυγες και μετανάστες.
Το τι επακολούθησε, εκτός από τις αστειότητες του τύπου «λιάζονται», το ζήσαμε και το ζούμε κάθε μέρα.
Ο Ερντογάν, που δεν φανταζόταν ότι θα βρεθεί πολιτικός που θα περάσει τη θηλειά στο λαιμό της ίδιας του της πατρίδας, είδε να εμφανίζεται μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία και μπίζνα. Όσον αφορά το δεύτερο, ένα εκατομμύριο άτομα το χρόνο να περνούν την αφύλαχτη και ανυπεράσπιστη, παραδομένη στα χέρια ιδεοληπτικών Ελλάδα, επί 5.000 ευρώ το «κεφάλι», είναι πέντε δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο για την οικονομία της Τουρκίας.
Όσον αφορά την πολιτική διάσταση, ο Ερντογάν σκέφτηκε ως εξής: Γεμίζω τα νησιά της Ελλάδας με μουσουλμάνους, καταργώ στην ουσία τα σύνορα, αφού η Ελλάδα εκουσίως δεν ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο θέμα αυτό, προκαλώ δημογραφική αλλοίωση στην Ελλάδα και την διαλύω μεσομακροπρόθεσμα· και όσον αφορά την Ευρώπη, ασκώ πιέσεις στις κυβερνήσεις και εξασφαλίζω άλλα έξι δισεκατομμύρια για μια συμφωνία την οποία δεν τηρούν οι Έλληνες ιδεοληπτικοί, όσον αφορά τις επιστροφές προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία. Έτσι έχω και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο και την Ελλάδα διαλυμένη.
Αυτή είναι η κατάσταση, αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Εγκληματικές συμμορίες, ΜΚΟ, ομάδες δικηγόρων, πολιτικοί και πολιτικά κόμματα κάνουν εμπόριο ελπίδας και ψυχών και είναι ηθικοί αλλά και φυσικοί αυτουργοί στους πνιγμούς εκατοντάδων ανθρώπων, γιατί αυτοί οργανώνουν την έλευσή τους στην Ελλάδα, σε συνεργασία με «συναδέλφους» τους, με εγκληματικές συμμορίες που δρουν στην Τουρκία.
Η λύση δεν είναι εύκολη, όπως κάτι πρέπει να γίνει για να προστατευτεί η χώρα μας αλλά και οι μελλοντικοί δυστυχισμένοι που βγαίνουν στο δρόμο, καταλήγοντας πολλές φορές στην εκπόρνευση, στη στυγνή εκμετάλλευση ή στον πάτο της θάλασσας, γιατί κάποιοι οργανώνουν αυτήν τη χρυσοφόρο μπίζνα.
Πρέπει να διαλυθούν οι συμμορίες, να καταδειχθεί και αποδειχτεί η ενοχή της Τουρκίας στο έγκλημα αυτό.
Πώς;
Καταγραφή όλων των ΜΚΟ που δρουν στα νησιά αλλά και στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, έλεγχος νομιμότητας από κάθε άποψη και στενή παρακολούθηση τηλεφώνων, κινητών, e-mail και κάθε μέσου επικοινωνίας με κυκλώματα και εγκληματικές συμμορίες λαθροδιακινητών.
Απομάκρυνση από τα νησιά όλων των ΜΚΟ, για λόγους εθνικής ασφάλειας. Δεν μπορεί να δρουν ανενόχλητοι και ανεξέλεγκτοι ξένοι στα νησιά μας, που είναι γνωστό ότι αποτελούν στρατιωτικό στόχο της Τουρκίας.
Παρακολούθηση με εναέρια μέσα και θερμικές κάμερες όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο των μικρασιατικών ακτών και της περιοχής εκείθεν του Έβρου, και άμεση ενημέρωση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ και της Τουρκίας, για τις προετοιμασίες αποβίβασης ατόμων που προτίθενται να εισβάλουν παράνομα στην Ελλάδα.

Αν γίνεται αυτό 365 ημέρες το χρόνο, θα αφαιρέσουμε το προσωπείο από την Άγκυρα, η οποία θα υποχρεωθεί να λάβει μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου. Αν δεν το κάνει, αποδεικνύεται η εμπλοκή του τουρκικού κράτους στη διακίνηση ανθρώπων, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ίδια και τις σχέσεις της με ΕΕ και ΝΑΤΟ.
Μην κάνετε λοιπόν ότι δεν καταλαβαίνετε, και λάβετε άμεσα μέτρα.
Για ανθρωπιστικούς αλλά και για σοβαρούς εθνικούς λόγους.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα δημοκρατία και το Pontos-news

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

p 3

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot