Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Για το 2019 αναβάλλεται η χάραξη νέου αιγιαλού 27/06/201620:264

Για το 2019 αναβάλλεται η χάραξη νέου αιγιαλού 27/06/201620:264
jumbo-banner
Στον «πάγο» η ακτογραμμή που χάραξε η Κτηματολόγιο ΑΕ και θα ολοκληρωνόνταν στο τέλος Αυγούστου
Παράταση στη διαδικασία χάραξης νέου αιγιαλού, που θα ολοκληρωνόταν στο τέλος του Αυγούστου, αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση. Πλέον ο στόχος για χάραξη αιγιαλού μετατίθεται για το 2019 και, ουσιαστικά, μένει «στο συρτάρι» το σχέδιο ακτογραμμής που είχε εκπονήσει η Κτηματολόγιο ΑΕ, το οποίο θα αποτελούσε τη βάση του σχεδιασμού για τον νέο αιγιαλό.

Με τροπολογία που κατέθεσαν την Δευτέρα στη Βουλή οι υπουργοί Οικονομικών κ.κ. Τσακαλώτος και Αλεξιάδης, Περιβάλλοντος κ. Πάνος Σκουρλέτης και Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουπλής, παρατείνονται κατά επιπλέον 18 ή 12 μήνες, οι διορίες που «έτρεχαν» βάσει νόμων του 2014 και 2015, προκειμένου να θεωρηθεί «οριστική» η προκαταρκτική χάραξη του αιγιαλού. Ο λόγος που επικαλούνται οι συναρμόδιοι υπουργοί είναι ότι δεν επαρκεί και δεν προλαβαίνει το προσωπικό των Κτηματικών υπηρεσιών, να κάνει τους ελέγχους που απαιτούνται εντός της διορίας που έχει τεθεί,.

Συγκεκριμένα με τον ν.4281, τον Αύγουστο του 2014 είχε οριστεί ότι με βάση τις αεροφωτογραφίες («υπόβαθρα») της Κτηματολόγιο ΑΕ, ο νέος αιγιαλός θα έπρεπε να χαραχτεί 300 μέτρα πιο μέσα από εκεί που τελειώνει το κύμα της θάλασσας.

Προέβλεπε ότι έπρεπε μέσα σε 6 μήνες (έως περίπου τον Μάρτιο του 2015) θα έπρεπε το υπουργείο Άμυνας να απαντήσει και να ορίσει ποιες περιοχές είναι στρατιωτικού ενδιαφεροντος για να εξαιρεθούν, αλλά και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να καταγράψουν ως οριστική, την γραμμή του παλαιού αιγιαλού, εφόσον συνέπιπτε με αυτήν που έδειχνε ο χάρτης της Κτηματολόγιο ΑΕ (εκτός εάν διαπιστώσουν προβλήματα όπως πχ ότι αυτή πέφτει μέσα στο νερό). Και μέσα σε συνολικά 12 μήνες (έως τον Αύγουστο του 2015) θα έπρεπε να ελέγξουν όλο τον υπόλοιπο αιγιαλό (καθώς μόλις 1000 από τα 20000 χιλιόμετρα ακτών έχουν χαραχθεί επισήμως ως αιγιαλός) και αν διαπιστώσουν προβλήματα, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την τελική μορφή του αιγιαλού.

Εκεί οριζόταν όμως και ότι (άρθρο 7 του 4281) ότι «αν μετά την παρέλευση δεκαοκτώ (18) μηνών από τη λήψη των σχετικών στοιχείων από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία, δεν έχει εκδοθεί απόφαση για την οριστική οριογραμμή αιγιαλού, η προκαταρκτική οριογραμμή θεωρείται οριστική» τελεσίδικα και αμετάκλητα.

Τον Μαρτιο του 2015 όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έσπευσε να αναστείλει τα σχέδια αυτά. Προέβλεψε να δώσει παράταση 6 μηνών προκειμένου οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών «να διαγράψουν την προκαταρκτική οριογραμμή αιγιαλού στις περιοχές που υφίσταται εγκεκριμένη οριογραμμή αιγιαλού και να αποτυπώσουν την τελευταία ως οριστική αποτυπώνοντας ταυτόχρονα και τις εγκεκριμένες οριογραμμές παραλίας και παλαιού αιγιαλού, εφόσον υπάρχουν».

Επιπλέον έδωσαν και νέα παράταση:

- 12 μηνών (από 1.1.2016) για να ελέγξουν την υπόλοιπη προκαταρκτική οριογραμμή

- 18 μηνών (από 1.1.2016), ώστε από τον Ιούλιο του 2018, αν δεν έχει εκδοθεί απόφαση για την οριστική οριογραμμή αιγιαλού από την αρμόδια Επιτροπή, η προκαταρκτική οριογραμμή να θεωρείται οριστική.

Τώρα και αυτό αλλάζει! Πλέον, εφόσον ψηφιστεί η τροπολογία:

- Παρατείνεται κατά επιπλέον 18 μήνες η αρχική διορία των έξι μηνών, για να θεωρηθεί «οριστική» η οριογραμμή αιγιαλού, στις περιοχές που υφίσταται εγκεκριμένη οριογραμμή αιγιαλού

- Παρατείνεται κατά επιπλέον 12 μήνες, η διορία των 12 μηνών για να χαραχτεί οριστική ζώνη αιγιαλού.

Δείτε την τροπολογία εδω


Πηγή: www.newmoney.gr 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός