Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της  Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

ΕΡΓΟ 80 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ: Νέες αστυνομικές ταυτότητες: Μάχη για την έκδοσή τους

ΕΡΓΟ 80 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ: Νέες αστυνομικές ταυτότητες: Μάχη για την έκδοσή τους
jumbo-banner
H αντικατάσταση των παλιών ταυτουήτων με νέου τύπου βρίσκεται πλέον στη τελική ευθεία, που σε πρώτη φάση θα φέρουν τα βιομετρικά χαρακτηριστικά των κατόχων τους και σε δεύτερη φάση λοιπά στοιχεία, όπως ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κλπ.
Το βάρος της προσαρμογής του υφιστάμενου πλαισίου έχουν επωμιστεί δύο επιτροπές, από το Υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αντίστοιχα υπεύθυνες για το νομοπαρασκευαστικό και τεχνικό σκέλος των διαδικασιών. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν υποβληθεί οι προτάσεις των δύο επιτροπών, ώστε στη συνέχεια να δοθούν εγκρίσεις από τα αρμόδια υπουργεία και να πραγματοποιηθεί διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου, εκτιμώμενου προϋπολογισμού ύψους 80 εκατ.ευρώ

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο και απαιτητικό εγχείρημα που, λόγω της φύσεως του αντικειμένου, ελάχιστοι όμιλοι ανά τον κόσμο διαθέτουν την εμπειρία, τις τεχνικές προδιαγραφές και πιστοποιήσεις να αναλάβουν. Για το λόγο αυτό, o διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου που θα προμηθεύσει τις ελληνικές αρχές με την απαραίτητη υποδομή, αναμένεται να προσελκύσει τις πλέον έμπειρες εταιρείες του κλάδου της Ψηφιακής Ασφάλειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για τον επικείμενο διαγωνισμό έχουν ήδη επιδείξει διεθνείς όμιλοι παραγωγής και εκτύπωσης εγγράφων ασφαλείας. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι μεταξύ αυτών, συγκαταλέγεται και μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία, η Inform Λύκος, από τις παλαιότερες στην Ελλάδα (ιδρύθηκε το 1897), η οποία με την πάροδο των ετών έχει αποκτήσει ηγετική παρουσία στην Ευρώπη και έχει εξελιχθεί σε έναν ισχυρό ανταγωνιστή μεγάλων παγκόσμιων ομίλων του κλάδου της, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την παραγωγή και την προσωποποίηση Ταυτοτήτων και Έξυπνων Καρτών για τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, δηµόσιους οργανισµούς και αλυσίδες λιανικού εµπορίου.
Σήμερα ο Όμιλος διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες παραγωγής έξυπνων καρτών, ταυτοτήτων κλπ. σε Αυστρία και Ρουμανία, υψίστης ασφαλείας δεδομένων, πιστοποιημένες από διεθνείς οργανισμούς όπως η Visa, η MasterCard, η Diners κλπ.).

Σημειώνεται πως το ζήτημα της αντικατάστασης των αστυνομικών ταυτοτήτων αποτελούσε υποχρέωση της χώρας ήδη από το 2006. Το τελευταίο χρόνο, όμως τέθηκε επιτακτικά από ξένους αξιωματούχους, μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν πως η προκήρυξη του έργου μπορεί να υλοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Έτσι την Άνοιξη ή το Καλοκαίρι του 2017 θα μπορεί να ξεκινήσει η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων που θα αντικαταστήσουν τις παλαιού τύπου ταυτότητες.
Πηγή: Gazzeta
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός