Menu
Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δελφίνι αρνείται να εγκαταλείψει το νεκρό μωρό της!

Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δ…

Στο βίντεο και στι...

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αegean Regatta 2017

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αege…

Την Κυριακή το πρωϊ ...

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέταιρο του Μπόμπολα παραχωρεί το management της Πήγασος ο Σαββίδης

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέτα…

Σε ποιον συνέταιρο τ...

Ασφαλιστικό για κλάματα: Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψεις για να πάρεις σύνταξη 1.000€

Ασφαλιστικό για κλάματα: …

«Πόσα χρόνια είπες...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Καρδούλια: ..."Ο μαστραντώνης μ΄ ασβηστο μεράκι"...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Κα…

Έφυγε ο καλός φίλος,...

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου: Φήμες για χωρισμό, λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας!

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – …

Μπορεί να ετοίμαζαν ...

«Μάγεψε» μικρούς και μεγάλους η «Η Ωραία Κοιμωμένη» (φωτό-βίντεο)

«Μάγεψε» μικρούς και μεγά…

Ναι, αυτή η Ωραία Κο...

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε με λέϊζερ διερχόμενο πάνω από την Κάλυμνο αεροπλάνο

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε…

Σύμφωνα με πληροφο...

Για λίγους η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης - Οι χαμένοι των αλλαγών

Για λίγους η εξαγορά πλασ…

Η εξαγορά πλασματικώ...

Το νέο trend στις σχέσεις λέγεται love bombing και είναι χειρότερο από το να αδιαφορεί ο άλλος για σένα

Το νέο trend στις σχέσεις…

Πόσο αθώες είναι τελ...

Prev Next

Δεμένα στα λιμάνια όλα τα πλοία το διήμερο 22-23 Σεπτεμβρίου

Δεμένα στα λιμάνια όλα τα πλοία το διήμερο 22-23 Σεπτεμβρίου
jumbo-banner

48ωρη απεργία των ναυτεργατών, στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Η απεργία όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ κηρύχθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στις συντάξεις και στο εργασιακό πλαίσιο των ναυτών.

Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ έχει ως εξής:

Σε πλήρη αποδοχή των προτάσεων του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ κατέληξε στην απόφασή της η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ που συνεδρίασε για τον σκοπό αυτό στις 14/9/2016.

Κυρίαρχα προβλήματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση ήταν οι εξελίξεις στα κοινωνικοασφαλιστικά ταμεία των Ναυτεργατών αλλά και οι πρωτοβουλίες της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε), κυβέρνησης και Υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα για την κατάργηση των ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Σημειώνουμε ότι στα δύο αυτά ζητήματα υπήρξε πρόσφατα δημόσια παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ επισήμανε τις αρνητικές εξελίξεις που αφορούν τις επικουρικές συντάξεις των Ναυτικών και την σφαγή που αποφάσισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με μειώσεις για τους έχοντες κύρια και επικουρική σύνταξη 1300 ευρώ, οι οποίες περικοπές ανέρχονται στο 40,24%!!!

Ταυτόχρονα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο επαναϋπολογισμός των συντάξεων και τα ποσοστά αναπλήρωσης σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016) θα οδηγήσουν τις συντάξεις των Ναυτικών σε τραγικά χαμηλά επίπεδα και την κοινωνική τους ασφάλιση στην απαξίωση!

Στην ίδια κατεύθυνση θα είναι και τα μέτρα που θα ληφθούν και αφορούν τις εφάπαξ παροχές των Ταμείων Πρόνοιας τα οποία επί μία τριετία με απόφαση της κυβέρνησης έχουν σταματήσει να καταβάλλονται στους δικαιούχους Ναυτικούς.

Επίσης αναφέρθηκε στο νέο αντεργατικό πακέτο που σχεδιάζουν κυβέρνηση – δανειστές στα εργασιακά αλλά και στον συνδικαλιστικό νόμο.
Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ άσκησε δριμύτατη κριτική στην κοινή και συντονισμένη επιχείρηση της κυβέρνησης, του Υπουργού Ναυτιλίας και της Ε.Ε.Ε που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την κατάργηση της ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία και για τον σκοπό αυτό ασκούν πολύπλευρες πιέσεις αυτό να υλοποιηθεί με συμφωνία Ναυτεργατικών Σωματείων και Ε.Ε.Ε!!!

Στο πλαίσιο αυτό το τελευταίο διάστημα υπάρχει μπαράζ δημόσιων δηλώσεων του Υπουργού Ναυτιλίας και του Προέδρου της Ε.Ε.Ε αλλά και δεκάδες δημοσιεύματα τα οποία στην πλειονότητά τους γίνονται καθ’ υπόδειξη των εφοπλιστών και στοχεύουν – όπως πιστεύουν οι εμπνευστές τους – να προλειάνουν το έδαφος και να διαμορφώσουν το ανάλογο κλίμα για να υλοποιηθεί ο επαίσχυντος σχεδιασμός τους που, όπως αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες, εμπνευστές αυτής της άθλιας αντεργατικής μεθόδευσης είναι από κοινού η κυβέρνηση, ο Υπουργός Ναυτιλίας και η Ε.Ε.Ε.

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ άσκησε έντονη κριτική στην ηγεσία της ΠΝΟ η οποία σιώπησε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κοινή μεθόδευση κυβέρνησης – ΥΝΑ με την με την Ε.Ε.Ε.

Θεωρούμε παρά ταύτα απολύτως θετικό το γεγονός ότι έστω και καθυστερημένα το σύνολο των Ναυτεργατικών Σωματείων και η Διοίκηση της ΠΝΟ ομόφωνα και χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση καταδίκασαν απερίφραστα τις βρώμικες αυτές μεθοδεύσεις κυβέρνησης και εφοπλιστών, συμφώνησαν να τις καταγγείλουν και να απορρίψουν οποιαδήποτε απόπειρα υπονόμευσης και κατάργησης των ΣΣΕ.

Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κατέθεσε πρόταση όπως το πρόβλημα της ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία απασχολήσει άμεσα την Ε.Ε της ΠΝΟ η οποία οφείλει και πρέπει να πάρει μια σειρά μέτρα και αποφάσεις για να επιβάλει την ανανέωση των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις.

Επίσης στην συνεδρίαση της Ε.Ε καταγγέλθηκε ο προβοκατόρικος ρόλος συγκεκριμένων ΜΜΕ τα οποία σε αγαστή συμμαχία με την κυβέρνηση και την Ε.Ε.Ε συνδράμουν με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθούν να δημιουργήσουν διάσπαση στο Ναυτεργατικό κίνημα αναφορικά με το θέμα της ΣΣΕ αλλά και παράλληλα να διαβάλουν και να συκοφαντήσουν τα Ναυτεργατικά Σωματεία για την άρνησή τους να προσυπογράψουν την καταδίκη τους καταργώντας την ΣΣΕ….

Τέλος επαναβεβαιώθηκε το πλαίσιο των αιτημάτων της ομοσπονδίας που αναφορικά για την ποντοπόρο ναυτιλία είναι η πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας, η ασφάλιση όλων των Ναυτικών στο ΝΑΤ αλλά και κατοχυρωμένα δικαιώματα στην εργασία και στην συνδικαλιστική εκπροσώπιση.
Στο τέλος της συνεδρίασης της Ε.Ε της ΠΝΟ η μοναδική πρόταση που τέθηκε για ψηφοφορία ήταν αυτή του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ ο οποίος πρότεινε 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 22-23 Σεπτέμβρη 2016 με ώρα έναρξης και λήξης την 6η πρωινή.

Η πρόταση αυτή στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε συγκέντρωσε 8 ψήφους υπέρ και 6 κατά.

Αφήνουμε για μετά την απεργία να σχολιάσουμε και να κρίνουμε την θέση, την στάση και τον ρόλο συγκεκριμένων δυνάμεων στην απεργία αυτή.

Εκείνο που θεωρούμε ότι προέχει σε αυτήν την φάση είναι η οργάνωση, η προετοιμασία, η ενημέρωση τόσο των εν ενεργεία όσο και των συνταξιούχων Ναυτεργατών.

Το διακύβευμα αυτής της απεργιακής κινητοποίησης επιβάλει την πιο πλατιά ενότητα, την συσπείρωση, την κοινή και συντονισμένη πάλη για την επιτυχή έκβαση του απεργιακού μας αγώνα.

Στην κατεύθυνση αυτή επιβάλλεται να παρθούν όλα τα κατάλληλα και αναγκαία μέτρα που θα εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα αυτό.

Καλούμε τον κλάδο μας σε αγωνιστική και μαχητική συσπείρωση, μαζί με όλους τους Ναυτεργάτες να δώσουν από κοινού το αγωνιστικό τους παρόν.
Η απεργία δεν αποτελεί μόνο απάντηση του Ναυτεργατικού μας κόσμου ενάντια στα μέτρα και τις πολιτικές της κυβέρνησης και του εφοπλιστικού κεφαλαίου που οδηγούν την κοινωνική μας ασφάλιση στην διάλυση και την καταστροφή, αποτελεί και μια απάντηση ενός πρωτοπόρου τμήματος της εργατικής τάξης ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που θυσιάζει τα συμφέροντα των εργαζομένων για να εξυπηρετήσει αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και των τοκογλύφων δανειστών.

Είναι μια αποφασιστική μάχη της τάξης μας την οποία όλο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να την στηρίξει, να την πλαισιώσει και να την υπερασπισθεί.

ΣΤΙΣ 22-23/9/2016
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΟΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός