Menu
«Ερωτόκριτος in Blues» την Παρασκευή 25 Αυγούστου

«Ερωτόκριτος in Blues» τη…

Στο πλαίσιο των Πολι...

Ο Κώος Αντώνης Κουτσούρος ερμηνεύει το "ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ" - Απολαύστε τον! (βίντεο)

Ο Κώος Αντώνης Κουτσούρος…

O Αντώνης Κουτσούρος...

Ισχυρό δίχτυ προστασίας προς τις ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού των μικρών νησιών, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ισχυρό δίχτυ προστασίας π…

Πρόσκληση για έντα...

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ “ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗ”: ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ... 1.200 ΕΥΡΏ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ “ΠΑΣΣΑΝΙΚ…

Τυχερός παίκτης το...

«Φλερτάρει» με υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΔΗΣΥ ο Στ. Θεοδωράκης

«Φλερτάρει» με υποψηφιότη…

Και ο Σταύρος Θεοδωρ...

Κωνσταντίνος Βασάλος: Είναι ζευγάρι με την Αποστολία Λυβιάκη; [βίντεο]

Κωνσταντίνος Βασάλος: Είν…

Ποια είναι η hot μελ...

Μύκονος: “Χαρίζουν” στο Nammos παραλία για 21.600 ευρώ

Μύκονος: “Χαρίζουν” στο N…

Στη χαμηλότατη για...

Διορίζονται 177 μόνιμοι εκπαιδευτικοί από το ΑΣΕΠ του 2008 (πίνακας)

Διορίζονται 177 μόνιμοι ε…

Από το Υπουργείο Π...

Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω σεισμού οι απόφοιτοι του Β. Αιγαίου

Μοριοδοτούνται για την ει…

Λίγες ημέρες πριν απ...

Από το Σεπτέμβριο ξεκινά η λοταρία αποδείξεων

Από το Σεπτέμβριο ξεκινά …

Από τον άλλο μήνα ...

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΩ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Μ…

Παρουσίαση: Ανδρέας ...

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι 3 υπουργοί που μπλοκάρουν τον ανασχηματισμό του Τσίπρα

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι…

Ο ανασχηματισμός εύκ...

Prev Next

178.458 «αιώνιοι» φοιτητές

178.458 «αιώνιοι» φοιτητές
jumbo-banner
Στη δημοσιότητα έδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας τον αριθμό των «λιμναζόντων» φοιτητών, όπως και όσων θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να πάρουν πτυχίο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Συγκεκριμένα, στα Πανεπιστήμια, πλην του Δημοκρίτειου της Θράκης, των Καλών Τεχνών, του Ιόνιου Πανεπιστημίου και της Γεωπονικής Σχολής που δεν έχουν δώσει τις σχετικές λίστες, υπάρχουν 139.175 «λιμνάζοντες» φοιτητές, από τους οποίους θα διαγραφούν οι 129.008, ενώ μόλις 10.167 φοιτητές θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις δύο επόμενες εξεταστικές των σχολών τους, προκειμένου να πάρουν το πτυχίο.

Στα ΤΕΙ οι «αιώνιοι» προσδιορίζονται σε 39.283, εκ των οποίων θα διαγραφούν στα τέλη του μήνα 23.811 φοιτητές, ενώ 13.359 θα μπορέσουν να ξαναδώσουν εξετάσεις ή να παραδώσουν πτυχιακή ή διπλωματική εργασία. Επισημαίνεται ότι στα συνολικά στοιχεία για τους διαγραφόμενους σπουδαστές των ΤΕΙ δεν περιλαμβάνονται οι 2.174 «αιώνιοι» του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Ενδεικτικά, ο αριθμός των αιωνίων στο ΕΚΠΑ είναι 53.866, η πλειονότητα των οποίων -49.583-, λόγω της αποδεδειγμένης ολιγωρίας τους, διαγράφονται. Αντίστοιχα υψηλός και ο αριθμός στο ΑΠΘ, όπου καταμετρήθηκαν 27.347 και διαγράφονται οι 25.861.

Στο μεταξύ, δύο φιλόδοξα «πρότζεκτ» μπαίνουν σε εφαρμογή έπειτα από συνομιλίες του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου κατά πρώτον με τους κοσμήτορες των Φιλοσοφικών Σχολών και τους προέδρους των τμημάτων Φιλολογίας, και κατά δεύτερον με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη. Η πρώτη πρόταση αφορά την ίδρυση προγραμμάτων, που να απευθύνονται σε ξένους φοιτητές, έναντι διδάκτρων. Με απώτερο στόχο τη συγκρότηση ολοκληρωμένων προπτυχιακών προγραμμάτων τετραετούς φοίτησης, συζητήθηκε καταρχάς η δυνατότητα δημιουργίας θερινών τμημάτων και μεταπτυχιακών, που είναι πιο εύκολα υλοποιήσιμοι στόχοι, ενδεχομένως από τον Ιούνιο του 2015. Επί των ζητημάτων αυτών ορίστηκε επόμενη συνάντηση στα τέλη Σεπτέμβρη.

Η δεύτερη πρόταση αφορά την ίδρυση από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών, δυνατότητα που συζήτησε ο κ. Λοβέρδος με τον κ. Μπουτάρη. «Την απόφαση, που έλαβε από μόνη της η Θεολογική Σχολή, την επιδοκίμασαν οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης και την επιδοκιμάζουμε και εμείς» δήλωσε ο υπουργός. «Αυτή η προσπάθεια, μαζί με την ψήφιση σε λίγες μέρες από τη Βουλή του νόμου περί θρησκευτικών κοινοτήτων, ολοκληρώνει τη δικαιοκρατική κατάσταση στην Ελλάδα σχετικά με τη θρησκευτική ελευθερία». «Υπάρχει ήδη έδρα στο Πανεπιστήμιό μας Ισλαμικών Σπουδών και επανιδρύεται με απόφαση της Συγκλήτου και έδρα Εβραϊκών Σπουδών, επιβεβαιώνοντας έτσι το πολιτισμικό παρελθόν της πόλης μας» είπε ο κ. Μπουτάρης.

Χθες ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε και με ομάδα εργασίας, που προωθεί την ενίσχυση των Ελληνικών Σπουδών και αποτελείται από τους καθηγητές Παναγιώτη Ροϊλό (Harvard University), Σπύρο Πολλάλη (School of Design, Harvard University) και Δημήτριο Γιατρωμανωλάκη (John Hopkins University και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Παντείου). Στόχος της είναι η καταγραφή και αξιολόγηση όλων των πανεπιστημιακών εδρών με αντικείμενο τις Ελληνικές Σπουδές, όπως και η προβολή των ελληνικών πανεπιστημιακών τμημάτων στο εξωτερικό.

Πηγή: Kathimerini.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός