Menu
«Ερωτόκριτος in Blues» την Παρασκευή 25 Αυγούστου

«Ερωτόκριτος in Blues» τη…

Στο πλαίσιο των Πολι...

Ο Κώος Αντώνης Κουτσούρος ερμηνεύει το "ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ" - Απολαύστε τον! (βίντεο)

Ο Κώος Αντώνης Κουτσούρος…

O Αντώνης Κουτσούρος...

Ισχυρό δίχτυ προστασίας προς τις ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού των μικρών νησιών, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ισχυρό δίχτυ προστασίας π…

Πρόσκληση για έντα...

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ “ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗ”: ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ... 1.200 ΕΥΡΏ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ “ΠΑΣΣΑΝΙΚ…

Τυχερός παίκτης το...

«Φλερτάρει» με υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΔΗΣΥ ο Στ. Θεοδωράκης

«Φλερτάρει» με υποψηφιότη…

Και ο Σταύρος Θεοδωρ...

Κωνσταντίνος Βασάλος: Είναι ζευγάρι με την Αποστολία Λυβιάκη; [βίντεο]

Κωνσταντίνος Βασάλος: Είν…

Ποια είναι η hot μελ...

Μύκονος: “Χαρίζουν” στο Nammos παραλία για 21.600 ευρώ

Μύκονος: “Χαρίζουν” στο N…

Στη χαμηλότατη για...

Διορίζονται 177 μόνιμοι εκπαιδευτικοί από το ΑΣΕΠ του 2008 (πίνακας)

Διορίζονται 177 μόνιμοι ε…

Από το Υπουργείο Π...

Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω σεισμού οι απόφοιτοι του Β. Αιγαίου

Μοριοδοτούνται για την ει…

Λίγες ημέρες πριν απ...

Από το Σεπτέμβριο ξεκινά η λοταρία αποδείξεων

Από το Σεπτέμβριο ξεκινά …

Από τον άλλο μήνα ...

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΩ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Μ…

Παρουσίαση: Ανδρέας ...

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι 3 υπουργοί που μπλοκάρουν τον ανασχηματισμό του Τσίπρα

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι…

Ο ανασχηματισμός εύκ...

Prev Next

Τα 4 σημεία των διορισμών επιτυχόντων ΑΣΕΠ – Απόφαση Βερναρδάκη

Τα 4 σημεία των διορισμών επιτυχόντων ΑΣΕΠ – Απόφαση Βερναρδάκη
jumbo-banner

Συνολική ρύθμιση της διαδικασίας διορισμού των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από το ΑΣΕΠ με την υπ’ αριθ. 8/1997,

φέρνει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Η απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια ορίζει τέσσερα σημεία της διαδικασίας διορισμού:

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής
Ποια είναι η διαδικασία έγκρισης και προκήρυξης των προς πλήρωση θέσεων
Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
Πώς εκδίδονται οι αποφάσεις κατανομής
Αναλυτικότερα, η απόφαση προβλέπει ότι:

Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμέτοχης στην διαδικασία που περιγράφεται στα επόμενα άρθρα έχουν όσοι υποψήφιοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3320/2005, ύστερα από την 2396/2004 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας, έλαβαν στο γραπτό διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. έτους 1998 βαθμολογία ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο.
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι: α) έχουν ήδη διοριστεί ως τακτικό προσωπικό, μόνιμοι υπάλληλοι και υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) με οποιαδήποτε διαδικασία διορισμού ή πρόσληψης τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, β) διορίστηκαν ως τακτικό προσωπικό με οποιαδήποτε διαδικασία διορισμού ή πρόσληψης τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και εν συνεχεία παραιτήθηκαν και γ) κατατάχθηκαν βάσει νέου πανελλήνιου πίνακα (Ανασύνταξη Πινάκων Κατάταξης Προκήρυξης ΑΣΕΠ 8/1997(ΦΕΚ 124/30.6.2005/Τ.Π.ΑΣΕΠ) σε σειρά διοριστέου σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 5 του ν. 3320/2005 και δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους.και δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους.

Διαδικασία έγκρισης και προκήρυξης των προς πλήρωση θέσεων
Ο αρμόδιος Υπουργός ή τα όργανα διοίκησης των φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου υποβάλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ειδικώς αιτιολογημένα αιτήματα πρόσληψης προσωπικού για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων των υπηρεσιών τους, που δύνανται να καλυφθούν από επιτυχόντες που υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 2 της παρούσας απόφασης και για τις οποίες δεν υφίσταται εκκρεμότητα διορισμού.
Τα αιτήματα πρόσληψης προσωπικού συνοδεύονται από βεβαίωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την ύπαρξη των απαιτούμενων πιστώσεων, στο πλαίσιο πάντα των περιορισμών που τίθενται από τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν. 3833/2010, όπως ισχύει, προκειμένου η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να προωθήσει στην Επιτροπή του άρθρου 2 παρ. 1 της Π.Υ.Σ . 33/2006 (ΦΕΚ Α΄280/28-12-2006), όπως ισχύει, σχέδιο εγκριτικής απόφασης για τις εν λόγω προσλήψεις.
2. Τα αιτήματα πρόσληψης αφορούν στην κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του κλάδου Διοικητικού και κατηγορίας Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης.
3. Κατόπιν της έκδοσης της απόφασης της Επιτροπής της Π.Υ.Σ. 33/2006, όπως ισχύει, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε συνεργασία με το Α.Σ.Ε.Π., εκδίδει προκήρυξη η οποία περιλαμβάνει:
α. τον αριθμό των θέσεων κατά τόπο, κατηγορία, κλάδο και φορέα.
β. τις προϋποθέσεις συμμετοχής καθώς και όποιο άλλο ζήτημα κριθεί απαραίτητο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Η εν λόγω Προκήρυξη δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τ.Π.ΑΣΕΠ) και αναρτάται στους ιστότοπους του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Α.Σ.Ε.Π.(www.minadmin.gov.gr και www.asep.gr αντίστοιχα).

Υποβολή αιτήσεων
1. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας για τις προκηρυχθείσες θέσεις υποβάλλονται στο Α.Σ.Ε.Π. το οποίο καταρτίζει πίνακα κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά εκπαιδευτική βαθμίδα (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ), καθώς και πίνακα διοριστέων ο οποίος δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Γ΄).
2. Η κατάταξη των υποψηφίων γίνεται με μόνο κριτήριο τη συνολική βαθμολογία με την οποία είχαν καταταγεί στους πίνακες κατάταξης της υπ’ αριθ. 8/1997 προκήρυξης με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογία που έλαβαν στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έτους 1998 ήταν ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο.
3. Όσοι καταταχθούν σε πίνακα διοριστέων και δεν αποδεχτούν το διορισμό τους, τίθενται εκτός της διαδικασίας διορισμού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 4369/2016 (Α΄ 33) και καλούνται για αναπλήρωση οι αμέσως επόμενοι.

Έκδοση απόφασης κατανομής
Μετά την δημοσίευση των πινάκων διοριστέων από το Α.Σ.Ε.Π., εκδίδεται απόφαση κατανομής του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την οποία διορίζονται σταδιακά στις θέσεις κατά κατηγορία και κλάδο (ή ειδικότητα). Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και κοινοποιείται στις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων στους οποίους οι ανωτέρω διατίθενται προς διορισμό.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του κ. Βερναρδάκη ΕΔΩ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός