Menu
Στην Κω τη Δευτέρα ο διοικητής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής

Στην Κω τη Δευτέρα ο διοι…

Την Κω θα επισκεφθ...

«Για Γέλια Και Για Κλάματα» στην Κέφαλο στις 22/08

«Για Γέλια Και Για Κλάματ…

Στο πλαίσιο των Πο...

Συλλεκτικό δίευρο για τα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης

Συλλεκτικό δίευρο για τα …

Τα σχέδια του Υπου...

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφειλόμενο μεγάλο ευχαριστώ στον Μανώλη Φρουζάκη

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφε…

Συμπληρώθηκαν κοντά ...

Γεωπονικές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στα γήπεδα της Κω(βίντεο)

Γεωπονικές παρεμβάσεις πρ…

Γεωπονικές παρεμβάσε...

PlayStation 4: Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του firmware update 5.0

PlayStation 4: Αυτά είναι…

Μια πρόσφατη διαρρ...

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες και γιατί κάποιοι θα κοπούν από το νέο ριάλιτι του ΑΝΤ1;

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες…

Στην τελική ευθεία...

Η ευχάριστη είδηση του καλοκαιριού! Επιστρέφει το «Κάτω Παρτάλι»

Η ευχάριστη είδηση του κα…

Επιστρέφει το «Κάτ...

Αυτός είναι ο Λαρισαίος ηθοποιός που θα πρωταγωνιστήσει στο «Mission Impossible» με τον Τομ Κρουζ

Αυτός είναι ο Λαρισαίος η…

Ένας Λαρισαίος ηθο...

Μετά την Ισπανία διώχνουν τουρίστες σε Βενετία, Κροατία, Σκωτία -Στη Φλωρεντία τους καταβρέχουν [εικόνες]

Μετά την Ισπανία διώχνουν…

«Δεν είστε ευπρόσδεκ...

Μ. Βαμβακούση: "Τελικά η Κως για μια ακόμη φορά βγήκε νικήτρια....... "

Μ. Βαμβακούση: "Τελι…

Με τον δικό της μο...

Prev Next

Συνοριοφύλακες: Τα σύνορα θα τα κλείσουν όσοι επιζητούσαν τις πολιτικές των ανοικτών συνόρων

Συνοριοφύλακες: Τα σύνορα θα τα κλείσουν όσοι επιζητούσαν τις πολιτικές των ανοικτών συνόρων
jumbo-banner
Aυτούς θα βαραίνει η ευθύνη - Δεν θα φταίει η Ευρώπη για την απομόνωση της Ελλάδας και τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, τονίζουν 
Τους κινδύνους που ελλοχεύουν από ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων και απομόνωση της χώρας από την υπόλοιπη Ευρώπη, επισημαίνουν οι συνοριοφύλακες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν, ότι αν όντως η χώρα μας αποκλειστεί, δεν θα φταίει η Ευρώπη που πιέζει ασφυκτικά για λήψη σχετικών μέτρων, αλλά «όσοι επιζητούσαν, τις πολιτικές των ανοικτών συνόρων χωρίς να έχουν υπόψη τους καμία οργάνωση, καμία δομή και με «ανύπαρκτους» Έλληνες συνοριοφύλακες για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Αυτούς θα βαραίνει η ευθύνη,  καθώς προκαλούσαν στοχευμένα  το κοινό αίσθημα με δηλώσεις τους και αναφορές για "εξαφάνιση" ... μεταναστών και προσφύγων από την επικράτεια, αφού είχαν "απολαύσει" πρώτα τον Ελληνικό ήλιο…».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων επισημαίνει ότι «είναι προφανές πως οι φράκτες των όμορων χωρών και ιδιαίτερα της Π.Γ.Δ.Μ. θα ανακόψουν της εισροές και θα κλείσουν τα σύνορά τους, καθότι η κάθε χώρα πρωτίστως προστατεύει τα εθνικά της σύνορα, την δική της εσωτερική ασφάλεια και μετά υπηρετεί την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη των λαών» γεγονός που θα οδηγήσει στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα. 

Αναλυτικά η θέση της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. για τα κλειστά σύνορα και τις  συνέπειες

«Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.) παρακολουθούμε όλες τις αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζεται,  όπως αποφασίστηκε -ακριβώς πριν ένα χρόνο - . Έως σήμερα, πολλές διατάξεις και αποφάσεις έχουν αναθεωρηθεί, εκ της αρχικής εξαγγελίας με πολύπλευρες συνέπειες, τόσο στο εργασιακό μας περιβάλλον όσο όμως και για τη Χώρα.

Παρόλο που η μεταναστευτική πολιτική πρέσβευε - κατά το τελευταίο έτος - το δόγμα των ανοικτών συνόρων για μετανάστες και πρόσφυγες, σήμερα η Ελλάδα κινδυνεύει να απομονωθεί από τον υπόλοιπο Ευρωπαϊκό κόσμο στην περίπτωση που τα ανοικτά σύνορα της μετατραπούν σε κλειστά, όπως κατ επανάληψη έχουν επισημάνει οι εταίροι.

Είναι προφανές πως οι φράκτες των όμορων χωρών και ιδιαίτερα της Π.Γ.Δ.Μ. θα ανακόψουν της εισροές και θα κλείσουν τα σύνορά τους, καθότι η κάθε χώρα πρωτίστως προστατεύει τα εθνικά της σύνορα, την δική της εσωτερική ασφάλεια και μετά υπηρετεί την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη των λαών.  Υπό το δόγμα αυτό, εκτιμάται πλέον ως θέμα χρόνου να κλείσουν τα σύνορα όπως άλλωστε διαμηνύουν και Υπουργοί της Κυβέρνησης.

Το ενδεχόμενο οι γείτονες χώρες να προβούν στο κλείσιμο των συνόρων όπως γίνεται αντιληπτό, θα έχει ως αποτέλεσμα -έναν άνευ προηγουμένου- εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων εντός των χωροθετημένων ορίων της Ελλάδος. Μία τέτοια εξέλιξη, είναι προφανές πως απορρέει από την χρόνια αδυναμία των πολιτικών που ασκήθηκαν στη χώρα μας όσων από τους ασκούντες (πολιτική και υπηρεσιακή) διοίκηση, επέλεγαν να   διαχειρίζονται τις μεταναστευτικές ροές ως .. "ανύπαρκτες".

Τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο προαναγγέλλεται η άφιξη της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής στη φύλαξη των συνόρων μας τη στιγμή που Έλληνες συνοριοφύλακες  έχουν τελευταία σειρά κατάταξης το 2002 ( ! ) και οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες. Τη στιγμή που το προσωπικό των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης αποδεσμεύεται από τα κύρια καθήκοντά του και συμμετέχει ενεργά σε μέτρα τάξης για ποδοσφαιρικούς αγώνες, σε δικαστήρια και σε κάθε αρμοδιότητα εκτός της κύριας του. Τη στιγμή που και η περιφερειακή τοπική ηγεσία έχει συναινέσει με τις ενέργειές της στον πλήρη αποδεκατισμό των σχετικών Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης  αφού η Πολιτική Ηγεσία έχει ήδη προτείνει ακόμη και κατάργηση τέτοιων Υπηρεσιών στην ενδοχώρα!.  Την ίδια ώρα δεσμευόμαστε στη λειτουργία hotspot για την καταγραφή και ταυτοποίηση των μεταναστευτικών ροών ενώ μέχρι πριν λίγους μήνες δεν διαχωρίζαμε τον πρόσφυγα με τον μετανάστη. Διαμηνύουμε  στους εταίρους για την φύλαξη των συνόρων μας αλλά την ίδια στιγμή αδυνατούμε να έχουμε έστω και ένα διμελές πλήρωμα στα σύνορα της χώρας. Διαμηνύουμε πως υπάρχει αστυνομική παρουσία και εννοούμε τα Μ.Α.Τ. !

Οι υποσχέσεις της Πολιτείας, για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, έμπρακτα θα τείνουν να υλοποιηθούν -προς Εθνικό όφελος – μόνον  με την ανασύσταση της Ελληνικής Συνοριοφυλακής με εξειδικευμένο προσωπικό, των Ελλήνων συνοριακών φυλάκων, στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τη φύλαξη των συνόρων. Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, η απόφαση ανάθεσης στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, με ΜΑΤ δεν κατέστη εφικτή ούτε στην Ειδομένη, ούτε στην Κω και τη Λέσβο.

Τώρα πια ξέρουμε πως το ενδεχόμενο αποκλεισμού στη χώρα μας δεκάδων - εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, θα έχει ονοματεπώνυμο και υπογραφές. Και σαφώς δεν θα είναι τα κράτη μέλη της Ε.Ε. αυτά,  αλλά όσοι επιζητούσαν, τις πολιτικές των ανοικτών συνόρων χωρίς να έχουν υπόψη τους καμία οργάνωση, καμία δομή και με «ανύπαρκτους» Έλληνες συνοριοφύλακες για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Αυτούς θα βαραίνει η ευθύνη,  καθώς προκαλούσαν στοχευμένα  το κοινό αίσθημα με δηλώσεις τους και αναφορές για "εξαφάνιση" ... μεταναστών και προσφύγων από την επικράτεια, αφού είχαν "απολαύσει" πρώτα τον Ελληνικό ήλιο…»
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός