Menu
Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δελφίνι αρνείται να εγκαταλείψει το νεκρό μωρό της!

Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δ…

Στο βίντεο και στι...

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αegean Regatta 2017

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αege…

Την Κυριακή το πρωϊ ...

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέταιρο του Μπόμπολα παραχωρεί το management της Πήγασος ο Σαββίδης

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέτα…

Σε ποιον συνέταιρο τ...

Ασφαλιστικό για κλάματα: Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψεις για να πάρεις σύνταξη 1.000€

Ασφαλιστικό για κλάματα: …

«Πόσα χρόνια είπες...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Καρδούλια: ..."Ο μαστραντώνης μ΄ ασβηστο μεράκι"...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Κα…

Έφυγε ο καλός φίλος,...

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου: Φήμες για χωρισμό, λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας!

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – …

Μπορεί να ετοίμαζαν ...

«Μάγεψε» μικρούς και μεγάλους η «Η Ωραία Κοιμωμένη» (φωτό-βίντεο)

«Μάγεψε» μικρούς και μεγά…

Ναι, αυτή η Ωραία Κο...

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε με λέϊζερ διερχόμενο πάνω από την Κάλυμνο αεροπλάνο

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε…

Σύμφωνα με πληροφο...

Για λίγους η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης - Οι χαμένοι των αλλαγών

Για λίγους η εξαγορά πλασ…

Η εξαγορά πλασματικώ...

Το νέο trend στις σχέσεις λέγεται love bombing και είναι χειρότερο από το να αδιαφορεί ο άλλος για σένα

Το νέο trend στις σχέσεις…

Πόσο αθώες είναι τελ...

Prev Next

Στην «απόχη» τα ΙΧ χωρίς ΚΤΕΟ

Στην «απόχη» τα ΙΧ χωρίς ΚΤΕΟ
jumbo-banner

Με την... κατ' οίκον αποστολή σημειωμάτων σε όσους το έχουν αμελήσει φιλοδοξεί η κυβέρνηση να λύσει το χρονίζον πρόβλημα των ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων και δικύκλων αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση των ιδιωτικών και δημόσιων ΚΤΕΟ που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, όπως προκύπτει από τη λίστα μέτρων που απέστειλε η χώρα μας, εξετάζεται η αλλαγή της νομοθεσίας ώστε οι οδηγοί να μπορούν να προσέρχονται στα ΚΤΕΟ πληρώνοντας μικρότερο ή και καθόλου πρόστιμο σε περίπτωση που είναι εκπρόθεσμοι. Στόχος είναι η συλλογή ποσού που μπορεί να φτάσει έως και τα 190 εκατομμύρια ευρώ.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία υπολογίζεται ότι σήμερα στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν τουλάχιστον 2 εκατομμύρια οχήματα που δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ, ενώ και ο αριθμός των δικύκλων που δεν έχουν ελεγχθεί φτάνει το 1 εκατομμύριο.

Ηδη τα τελευταία δύο χρόνια έχουν διασυνδεθεί ηλεκτρονικά με τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών τα 17 δημόσια και τα 175 ιδιωτικά ΚΤΕΟ που λειτουργούν στην Ελλάδα. Πλέον κάθε έλεγχος οχήματος περνά σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο.

Αποτέλεσμα είναι η τήρηση δύο παράλληλων αρχείων, αυτό που περιλαμβάνει όλες τις άδειες κυκλοφορίας που βρίσκονται σε ισχύ και ενός δεύτερου που περιλαμβάνει τα στοιχεία των οχημάτων που έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο. Από τη λειτουργία μίας εφαρμογής που θα συνδέει αυτά τα δύο αρχεία αναμένεται να προκύψει ο ακριβής αριθμός των ανέλεγκτων οχημάτων.
Ωστόσο προκειμένου να γνωρίζουν οι αρμόδιοι εκτός από το πόσα, και ποια είναι τα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ώστε να ειδοποιήσουν τους ιδιοκτήτες τους, θα πρέπει τα αρχεία αυτά να διασυνδεθούν και με τις εφορίες προκειμένου να εντοπιστούν οι διευθύνσεις των ιδιοκτητών τους.
Κι αυτό γιατί υπολογίζεται ότι περισσότεροι από τους μισούς κατόχους οχημάτων δεν αλλάζουν την άδεια κυκλοφορίας τους κάθε φορά που αλλάζουν διεύθυνση.

Αλλαγές σε πρόστιμα

Την ίδια στιγμή εδώ και αρκετό καιρό η επιτροπή αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μελετά τη μείωση αρκετών προστίμων μεταξύ των οποίων και αυτού για τα ΚΤΕΟ.

Σήμερα το πρόστιμο που επιβάλλεται από την Τροχαία σε περίπτωση εντοπισμού ανέλεγκτου οχήματος είναι 400 ευρώ και πέφτει στο 1/8 δηλαδή 50 ευρώ εάν πληρωθεί εντός δέκα ημερών και προσκομιστεί από τον ιδιοκτήτη το δελτίο τεχνικού ελέγχου. Στην περίπτωση των επιβατικών δεν αφαιρούνται στοιχεία κυκλοφορίας. Στα φορτηγά όμως το πρόστιμο της Τροχαίας μπορεί να μειωθεί μόνο στο μισό, ενώ αφαιρούνται και οι πινακίδες.

Μείωση εξετάζεται και για το πρόστιμο που επιβάλλεται για τη μη έκδοση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων, το οποίο σήμερα φτάνει τα 200 ευρώ.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν εντοπιστεί από την Τροχαία αλλά θελήσει από μόνος του να περάσει το όχημά του από εκπρόθεσμο έλεγχο εκτός από το παράβολο, που φτάνει τα περίπου 40 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει και προσαύξηση που για τα επιβατικά ανέρχεται σε 16 ευρώ για καθυστέρηση έως 30 ημέρες, 33 ευρώ για καθυστέρηση από 30 μέρες έως έξι μήνες και 72 ευρώ για καθυστέρηση από έξι μήνες και πάνω.

ethnos.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός