Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα Σύνοδος των αρμοδίων για θέματα Τουρισμού υπουργών των κρατών μελών του ΟΣΕΠ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα Σύνοδος των αρμοδίων για θέματα Τουρισμού υπουργών των κρατών μελών του ΟΣΕΠ.
jumbo-banner
Η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη ανακοινώνοντας τα συμπεράσματα της Συνόδου είπε ότι συμφωνήθηκε η προώθηση και η ενθάρρυνση της ανάπτυξης ειδικών κι εναλλακτικών μορφών Τουρισμού, του Γαστρονομικού Τουρισμού και του Οινοτουρισμού στις χώρες του ΟΣΕΠ.

Η υπουργός επεσήμανε ότι συζητήθηκαν οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι ώστε οι μορφές αυτές Τουρισμού να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, για την προσέλκυση ξένων παραγωγών ταινιών, την προβολή τοπικών προϊόντων, την ανάδειξη περιφερειακής και τοπικής κουζίνας στην περιοχή του ΟΣΕΠ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι ο Αγροτουρισμός και ο Οινοτουρισμός θεσμοθετήθηκαν εφέτος στην Ελλάδα με νόμο που πέρασε από το Κοινοβούλιο και ότι για πρώτη φορά τίθεται πλαίσιο ώστε να βοηθηθεί η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και να υπάρξει αύξηση εξαγωγών.

Όπως επεσήμανε η κυρία Κεφαλογιάννη στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των εργασιών, στη Σύνοδο υπογραμμίσθηκε ότι οι ειδικές κι εναλλακτικές μορφές Τουρισμού μπορούν να ενισχύσουν την ταξιδιωτική εμπειρία, να αμβλύνουν την εποχικότητα του και να συνεισφέρουν στην αύξηση της απασχόλησης.
Η Υπουργός Τουρισμού σημείωσε επίσης με έμφαση ότι συζητήθηκε ο καθοριστικός ρόλος της διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή του Οργανισμού ΟΣΕΠ.
kefalogianni-sinedrio
Η κυρία Κεφαλογιάννη απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη σημασία της ανασκαφής της Αμφίπολης στον Τουρισμό υπερθεμάτισε περί του ανεξάντλητου πολιτιστικού αποθέματος της Ελλάδας. "Παρακολουθούμε, είπε, με έκδηλο ενδιαφέρον την ανασκαφή. Πρόκειται για μοναδικό Μνημείο στον κόσμο. Πρέπει να αναπτύξουμε σωστά την περιοχή γύρω από το Μνημείο και οφείλουμε να αναδείξουμε τις μοναδικές διαδρομές που διαθέτει η χώρα μας που θα επιτρέψουν στον επισκέπτη να βαδίσει στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Αποστόλου Παύλου και τόσων άλλων. Έτσι θα αναπτυχθούν και οι τοπικές κοινωνίες και θα δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα."
Η υπουργική Σύνοδος έκλεισε με την υιοθέτηση της Διακήρυξης των αρμοδίων για θέματα Τουρισμού Υπουργών του Οργανισμού ΟΣΕΠ στην οποία αποτυπώνεται η πρόθεσή τους να προωθηθεί η περιοχή ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως και ως ελκυστική περιοχή για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα.
Στη Σύνοδο υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) κ. Taleb Rifai και τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού ΟΣΕΠ κ. Victor Tvircun.
kefalogianni-sinedrio1
Στη Σύνοδο συμμετείχαν εκπρόσωποι και από τα 12 κράτη μέλη, 2 συνδεδεμένα όργανα, 9 χώρες με καθεστώς παρατηρητή καθώς και  εκπρόσωποι από 6 χώρες και Οργανισμούς με καθεστώς εταίρου τομεακού διαλόγου.
Ο ΓΓ του ΠΟΤ κ. Taleb Rifai επεσήμανε στη Συνέντευξη Τύπου ότι ο τομέας Τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για όλους και ότι η περιφερειακή συνεργασία είναι ο δρόμος για το μέλλον. Εκθείασε τον ρόλο της Υπουργού στην τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας, ενώ όπως είπε χάρηκε για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς του πρότεινε να διεξαχθεί στην Ελλάδα η επόμενη συνάντηση του ΠΟΤ το 2017.
Από την πλευρά του, ο ΓΓ του Οργανισμού ΟΣΕΠ πρέσβυς κ. Tvircun τόνισε ότι η συγκεκριμένη Σύνοδος μπορεί να χαρακτηρισθεί ιστορική διότι ασχολήθηκε με τη συνεργασία στο νευραλγικό χώρο του Τουρισμού και τον Οδικό Χάρτη δράσης για όλες τις χώρες μέλη.Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός