Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της  Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

Μαιευτήριο βιντεοσκοπούσε εγκύους παράνομα επί εννέα χρόνια!

Μαιευτήριο βιντεοσκοπούσε εγκύους παράνομα επί εννέα χρόνια!
jumbo-banner
Στις αίθουσες ωδινών και τους χώρους υποδοχής επιτόκων - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ, αφαίρεση όλων των καμερών και καταστροφή των αρχείων με προσωπικά δεδομένα από το 2006 έως σήμερα - Πώς δικαιολογήθηκαν οι υπεύθυνοι του μαιευτηρίου

Πρόστιμο 30.000 ευρώ και όχι μόνο, επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε γνωστό μαιευτήριο των Αθηνών, το οποίο εδώ και εννέα χρόνια έχει θέσει σε λειτουργία κάμερες σε αίθουσες ωδινών και τους χώρους υποδοχής επιτόκων του μαιευτηρίου χωρίς άδεια και χωρίς να ενημερώνει τις επίτοκες, τους συγγενείς  και τους συνοδούς τους για την ύπαρξη τους.
 
Ειδικότερα, καταγγέλθηκε στην Αρχή ότι λειτουργεί στις αίθουσες ωδινών του συγκεκριμένου μαιευτηρίου σύστημα  βιντεοσκόπησης. Η Αρχή διενήργησε επιτόπιο έλεγχο και φωτογράφησε τους χώρους.
 
Οι υπεύθυνοι του μαιευτηρίου σε έγγραφες εξηγήσεις τους ανέφεραν ότι το σύστημα βιντεοσκόπησης τοποθετήθηκε  το 2006 προκειμένου οι μαίες  να μπορούν να επέμβουν σε περίπτωση ανάγκης και ειδικά όταν το ίδιο χρονικό διάστημα υπήρχαν πολλοί τοκετοί, αλλά και για να εξασφαλίζεται η συνεχής παρακολούθησης   των επιτόκων.
Ακόμη, οι υπεύθυνοι του μαιευτηρίου ανέφεραν ότι  το τελευταίο διάστημα το σύστημα βιντεοσκόπησης δεν χρησιμοποιείται πια,  μετά από τεχνική βλάβη η οποία σκόπιμα δεν επιδιορθώθηκε.
 
Και δεν επιδιορθώθηκε λόγω της σημαντικής μείωσης των τοκετών και γιατί  επί το πλείστον οι  γυναίκες επιλέγουν την μέθοδο της καισαρικής τομής, αντί του φυσιολογικού τοκετού.
Αντίθετα, η Αρχή, κατ΄  αρχάς,  διαπίστωσε ότι παρά τον ισχυρισμό των υπευθύνων του μαιευτηρίου ότι  έχει σταματήσει η βιντεοσκόπηση, εξακολουθούν οι κάμερες να καταγράφουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υγείας.
Παράλληλα, η Αρχή διαπίστωσε ότι οι υπεύθυνοι του μαιευτηρίου:
1)      δεν είχαν λάβει την προβλεπόμενη άδεια επεξεργασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων υγείας,
 
2)      δεν υπήρχε έγγραφη ενημέρωση των επίτοκων για την ύπαρξη των καμερών,
 
3)      δεν υπήρχαν πινακίδες ενημέρωσης για την ύπαρξη των καμερών,
 
4)      η αρμόδια επιτροπή των γιατρών και νοσηλευτών του μαιευτηρίου δεν βεβαίωσαν για την αναγκαιότητα των καμερών, όπως απαιτεί η νομοθεσία, αλλά ούτε υπέδειξε η εν λόγω επιτροπή τα αναγκαία σημεία που έπρεπε να τοποθετηθούν οι κάμερες.
 
Στην απόφασή της η Αρχή αφού έλαβε υπόψη της των μεγάλο αριθμό των τοκετών που έχουν γίνει όλο αυτό τα μεγάλο χρονικό διάστημα, επισημαίνει:
 
«Στην βαρύτητα της προσβολής της προσωπικότητας των επιτόκων θα πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι οι επίτοκοι βιώνουν  μια εξαιρετικά προσωπική στιγμή και βρίσκονται σε μια ιδιαιτέρα σωματική, αλλά και ψυχική κατάσταση κατά την διάρκεια προετοιμασίας του τοκετού, για το λόγο αυτό η λήψη εικόνας κατά τον κρίσιμο χρόνο χωρίς την πρότερη ενημέρωση επιτόκων, συνοδών και μαιών προσβάλλει το δικαίωμα τους στην πληροφοριακή αυτοδιάθεση ενώ παραβιάζει και τον πυρήνα της ανθρώπινης αξίας των επιτόκων και το δικαίωμα ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους».
 
Κατόπιν αυτών, η Αρχή επέβαλε στο επίμαχο μαιευτήριο πρόστιμο 30.000 ευρώ, διάταξε την αφαίρεση όλων των καμερών στην αίθουσα ωδινών και στους χώρους υποδοχής επιτόκων και την καταστροφή κάθε αρχείου με προσωπικά δεδομένα που συλλέχτηκε από το 2006 έως σήμερα.
protothema.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός