Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της  Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

Θέλουν για hotspot τις παιδικές κατασκηνώσεις των τραπεζών

Θέλουν για hotspot τις παιδικές κατασκηνώσεις των τραπεζών
jumbo-banner

Επιστολή στις τράπεζες ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής με αίτημα να παραχωρήσουν τις κατασκηνώσεις που διαθέτουν για τα παιδιά των υπαλλήλων τους προκειμένου να φιλοξενηθούν σε αυτές πρόσφυγες, απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, στην επιστολή του ο υπουργός κάνει έκκληση στα φιλάνθρωπα συναισθήματα και στην ευαισθησία και αλληλεγγύη των τραπεζών μπροστά στο δράμα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στην πατρίδα μας. Όπως αναφέρει, αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και παράλληλα την αντιευρωπαϊκή στάση κάποιων χωρών (που αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες και κλείνουν τα σύνορά τους). Ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει τις επείγουσες ανάγκες στέγασης και σίτισης των προσφύγων και ζητά από το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών τη θετική της εισήγηση προκειμένου να τεθούν άμεσα στη διάθεση της κυβέρνησης οι κατασκηνώσεις για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων.

Η επιστολή αυτή είναι ενδεικτική του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί με τα κύματα των προσφυγικών ροών και των «σπασμωδικών» λύσεων που αναζητεί η κυβέρνηση χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειές τους για την κοινωνία. Πέρα από σαφές σχέδιο που θα απαιτούσε η εν λόγω πρόταση να συνοδεύεται όχι μόνο από συγκεκριμένο χρονικό όριο διαμονής των προσφύγων (καθώς ουδέν μονιμότερον του προσωρινού), θα έπρεπε να συνοδεύεται και από προβλέψεις υγιεινής και ασφάλειας για την κατοπινή χρήση των κατασκηνώσεων από παιδιά.

Σημειώνεται ότι οι παιδικές κατασκηνώσεις των τραπεζών (και προφανώς και άλλων επαγγελματικών κλάδων στους οποίους επίσης δεν αποκλείεται να ζητηθεί η παραχώρησή τους για φιλοξενία προσφύγων), απευθύνονται στα παιδιά των πιο αδύναμων οικονομικά. Το δικαίωμα για δωρεάν διακοπές ενός δεκαπενθημέρου μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, αποτελεί παροχή προς τον εργαζόμενο, την οποία αυτός καλύπτει με τις ασφαλιστικές εισφορές του και επιπλέον κάνει χρήση της με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Στις αιτήσεις που υποβάλλονται κάθε χρόνο Απρίλιο με Μάιο για τη συμμετοχή παιδιών τραπεζοϋπαλλήλων, εν προκειμένω, ηλικίας 6 – 15 ετών, γίνεται αυστηρό εισοδηματικό «ξεσκόνισμα» και τηρείται σειρά προτεραιότητας μέχρι να καλυφθούν οι υπάρχουσες θέσεις.

Σημειώνεται ότι όσοι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν αποχωρήσει με προγράμματα εθελουσίας εξόδου δεν δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή των παιδιών τους στις κατασκηνώσεις, όπως επίσης δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν ούτε οι επιδοτούμενοι ή μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 29 – 55 ετών.

Σημειωτέον ότι ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται ενώπιον κύματος αναγκαστικής εξόδου περίπου 5.300 τραπεζοϋπαλλήλων και στην παρούσα φάση βρίσκεται εν μέσω της δυσκολότερης διαπραγμάτευσης για την νέα συλλογική κλαδική σύμβαση.

Στο περιβάλλον αυτό, η επιστολή του κ. Κουρουμπλή μάλλον εκνευρισμό παρά συμπάθεια προκάλεσε στις τράπεζες. Γενικότερα, είναι απορίας άξιο πώς σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει υποστεί και θα υποστεί δραματική συμπίεση των εισοδημάτων του, η πολιτική για το προσφυγικό γίνεται συνεχώς και εντεινόμενα στη βάση του φιλότιμου και της φιλανθρωπίας του.
Το θέμα των κατασκηνώσεων, εν προκειμένω, δεν έχει να κάνει με τον… σεβασμό στα μπάνια του λαού. Δείχνει, όμως, ότι οι ιθύνοντες δεν καταλαβαίνουν πως η αντιμετώπιση του προσφυγικού δεν υπαγορεύει μπάνια και διαμονή στη φύση… Κάπως έτσι στοιχειοθετούνται κατηγορίες κατά της χώρας μας, όπως αυτή του Αυστριακού καγκελάριου Φάιμαν, ότι η Ελλάδα λειτουργεί στο προσφυγικό σαν πρακτορείο ταξιδίων…

capital.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός