Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Η κρίση εκτόξευσε την πορνεία στην Ελλάδα κατά 150%

Η κρίση εκτόξευσε την πορνεία στην Ελλάδα κατά 150%
jumbo-banner

Με αφορμή τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, φαίνεται πώς φωτίστηκαν κι άλλες πτυχές της ελληνικής κοινωνίας από τα διεθνή μέσα. Συγκεκριμένα η Βρετανική Telegraph δημοσιεύει ένα άρθρο σχετικά με την πορνεία στην Ελλάδα και τους απαρχιωμένους νόμους που την πλαισιώνουν.

Αναφέρει ότι η ανεργία στην Ελλάδα έχει άλλη μία πλευρά, η οποία παραμένει σκοτεινή και μάλλον εσκεμμένα. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) τα ποσοστά της πορνείας στην χώρα έχουν εκτοξευθεί κατά 150% τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, που σημαίνει ότι γυναίκες που παλαιότερα είχαν άλλες δουλειές, στράφηκαν στην πορνεία προκειμένου να συντηρήσουν τις ίδιες και τις οικογένειες τους.


Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα πάντα με το ΕΚΚΕ, στην Ελλάδα υπάρχουν 20.000 πόρνες, από τις οποίες μόνο οι 1000 εργάζονται νόμιμα. Αυτό συμβαίνει γιατί ναι μεν η πορνεία στον δρόμο είναι νόμιμη, αλλά το επάγγελμα δεν αναγνωρίζεται και άρα οι γυναίκες που εργάζονται σ΄αυτό δεν προστατεύονται από τον νομο. Μόνο οι πόρνες που εργάζονται σε οίκους ανοχής (τα λεγόμενα Studio) καλύπτονται από τον νόμο ως εργαζόμενες, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν χιλιάδες ακόμη πόρνες που δουλεύουν εκτός αυτών. Η Ελληνική πολιτεία έχει φροντίσει για την εργασία στους οίκους ανοχής με τους εξής νόμους: Κάθε «studio» πρέπει να έχει νόμιμη άδεια, κάθε πόρνη πρέπει να έχει ιατρική κάρτα, η οποία ανανεώνεται κάθε δύο εβδομάδες. Επίσης οι πόρνες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να έχουν νόμιμη άδεια εργασίας στην Ελλάδα, να μην πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια, να μην είναι εθισμένες σε ουσίες και να μην είναι παντρεμένες. Το τραγικό είναι ότι όλοι αυτοί οι όροι ισχύουν μόνο για τις εργαζόμενες στους οίκους ανοχής με την Πολιτεία να αδιαφορεί ουσιαστικά πλήρως για τις αμέτρητες γυναίκες που εκθέτουν καθημερινά τον εαυτό τους σε κίνδυνο εκδιδόμενες στον δρόμο. Και το χειρότερο είναι ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνες, έχουν οδηγηθεί στον δρόμο και έχουν πλησιάσει την εξάρτηση στα ναρκωτικά, γυναίκες παντρεμένες με παιδιά, γυναίκες με μόρφωση, γυναίκες που δεν θα πιστεύε κανείς ποτέ ότι θα επέλεγαν αυτόν τον δρόμο.


Το BBC έκανε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την πορνεία στα χρόνια της κρίσης και αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος του στην Ελλάδα. Η Σούλα Αλευρίδου, ιδιωκτήτρια οίκου ανοχής, μίλησε για τις παντρεμένες γυναίκες που προσέρχονται και ζητάνε δουλειά επειδή δεν έχουν να ταίσουν τα παιδιά τους. Στην κάμερα του BBC μίλησε και μια γιατρός που κατέληξε στην πορνεία για να φέρει λεφτά στο σπίτι της. Εξήγησε ότι η πελατεία της ως γιατρού έχει μειωθεί στους τρεις ασθενείς την εβδομάδα, έτσι τους καλοκαιρινούς μήνες επέλεξε να εκδίδεται προκειμένου να βγάλει το ενοίκο του σπιτού και να συντηρεί τους ηλικιωμένους γονείς της. Λέει συγκεκριμένα: «Ζω διπλή ζωή και πρέπει να το ξέρω μόνο εγώ αυτό. Έχω κάνει αιτήσεις για να δουλέψω σε κάποια κλινική στο εξωτερικό και κάθε μέρα ελπίζω σε μια θετική απάντηση για να τελειώσει ο εφιάλτης».

Η Telegraph στο σχετικό άρθρο που δημοσιεύει τονίζει ότι το βασικό πρόβλημα εδώ δεν είναι ηθικό. Το πρόβλημα είναι οι κίνδυνοι που συντρέχουν με την παρούσα κατάσταση. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το AIDS στην Ελλάδα έχει αύξηση 200%. Το 2012 προκειμένου να περιοριστεί η άυξηση των κρουσμάτων του ιού HIV, οι ελληνικές αρχές έκριναν ότι πρέπει να δημοσιοποιούν φωτογραφίες γυναικών που είχαν προσβληθεί από την ασθένεια. Το αποτέλεσμα; Σταμάτησαν να κάνουν τακτικά εξετάσεις οι πόρνες, από φόβο μήπως ζήσουν αυτόν τον δημόσιο εξευτελισμό. Και όλα αυτά στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα της Ευρώπης.


Επιπλέον η ραγδαία αύξηση των ποσοστών πορνείας, όπως είναι επόμενο έφερε και την αύξηση του ανταγωνισμού. Η ψαλίδα προσφοράς και ζήτησης άνοιξε. Περισσότερες πόρνες, λιγότεροι πελάτες. Η συνέπεια ήταν να πέσει πολύ η τιμή της «ταρίφας», η οποία πλεόν είναι μόλις 15 ευρώ. Η αμέσως επόμενη συνέπεια ήταν ότι οι πόρνες υποκύπτουν σε «καπρίτσια» πελατών προκειμένου να αμοιφθούν περισσότερο. Ένα πολύ συνηθισμένο «καπρίτσιο» είναι να γίνεται η πράξη χωρίς προφυλάξεις.

Κάπως έτσι είναι η κατάσταση στην Ελλάδα της κρίσης και της «αλλαγής». Και ο δημοσιογράφος της Telegraph θέτει το ερώτημα αν η νέα αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επανεξετάσει, εκτός από τους όρους με την Τρόικα, και την «σκονισμένη», απαρχιωμένη νομοθεσία γύρω από την πορνεία. Και ποιός ξέρει πόσων άλλων τομέων στην κοινωνία...

thetoc.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός