Menu
“Η Κως αλλιώς...γαστρονομικώς. Δεν είναι πλέον σύνθημα, είναι πραγματικότητα.”

“Η Κως αλλιώς...γαστρονομ…

Το Σάββατο το βράδυ ...

Ποια μέτρα επιδιώκει η κυβέρνηση να «αναβάλλει»

Ποια μέτρα επιδιώκει η κυ…

Την αναβολή της εφαρ...

To σημείωμα του μαγαζάτορα για τις διακοπές που έγινε viral (φωτο)

To σημείωμα του μαγαζάτορ…

Το γύρο του διαδικτύ...

Με κάρτα οι πληρωμές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος

Με κάρτα οι πληρωμές ΕΝΦΙ…

Με χρεωστική ή πιστω...

Επίσκεψη Βρετανικής προξενικής ομάδας στη Λέρο

Επίσκεψη Βρετανικής προξε…

Την Παρασκευή 25.8.2...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποινικές διώξεις κατά γενικού γραμματέα, περιφερειάρχη & 48 δημάρχων (πίνακας)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποινικές διώξε…

Την ανάλυση των 12...

Τι μπορείτε να πληρώσετε μέσω TAXISnet - Ποιους φόρους αφορά και ποια είναι η διαδικασία

Τι μπορείτε να πληρώσετε …

Όποιος φορολογούμε...

Εγκαινιάστηκε η φωτογραφική έκθεση Αρχιτεκτονικής του Δ. Χάμψα (φωτό-βίντεο)

Εγκαινιάστηκε η φωτογραφι…

Στο πλαίσιο των Πολι...

Εκπληκτική η υποβρύχια έκθεση αεροφωτογραφίας του Μιχάλη Παττάκου στο Mattatoio (φωτό-βίντεο)

Εκπληκτική η υποβρύχια έκ…

Με μεγάλη επτυχία πρ...

«Θα είμαστε, με κάθε μέσον, δίπλα στις προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών για τη διοργάνωση μεγάλων γεγονότων που αναδεικνύουν τα νησιά μας»

«Θα είμαστε, με κάθε μέσο…

Την Πάτμο επισκέφτηκ...

Γλυκό ψυγείου με γεμιστά μπισκότα

Γλυκό ψυγείου με γεμιστά …

Εύκολο, γρήγορο και ...

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ 3η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ- “Η ΚΩΣ ΑΛΛΙΩΣ…ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙ-ΚΩΣ” (βίντεο)

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ 3η ΓΙΟ…

Με κεντρικό μήνυμα “...

Prev Next

Η Ε. Κουντουρά στην 23η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ

Η Ε. Κουντουρά στην 23η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ
jumbo-banner

Κύριε υπουργέ
Κυρίες και κύριοι,

Ο Τουρισμός συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας, στην στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.
Η συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ εκτιμάται περίπου στο 20% ενώ παραλλήλως συνεισφέρει αποφασιστικά στην κοινωνική συνοχή και την απασχόληση δημιουργώντας περισσότερες από 750.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση μας έλαβε εντολή από τον ελληνικό λαό να αφήσει πίσω τις πολιτικές σκληρής λιτότητας, να υλοποιήσει πολιτικές με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας μας και να πετύχει μια έντιμη συμφωνία χωρίς νικητές και ηττημένους.
Να υπενθυμίσω ότι όπως έχει ξεκαθαρίσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη Βουλή δεν θα υπάρξει αλλαγή στο ΦΠΑ στην τρέχουσα τουριστική σαιζόν. Οποιαδήποτε παραφιλολογία αναπτύσσεται σχετικά με τον ΦΠΑ τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, πλήττει τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας.
Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι όποια αλλαγή συμφωνηθεί θα ισχύσει μετά την τουριστική περίοδο που διανύουμε και με μοναδικό στόχο η Ελλάδα να παραμείνει τουριστικά ανταγωνιστική.

Είμαστε σε άμεση επαφή και συνεργασία με όλους τους φορείς του τουριστικού κόσμου ώστε με στρατηγικό σχέδιο και συντονισμένες δράσεις η χώρα μας να εδραιωθεί στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.
Έχουμε ως προτεραιότητα τη χάραξη μιας πολιτικής στρατηγικής στον τουρισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη του με στόχο να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη για τον κλάδο, την κοινωνία και την εθνική οικονομία.
Κεντρική μας επιδίωξη, είναι τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από τον Τουρισμό να διαχέονται στην ελληνική κοινωνία, να εξασφαλίζουν νέες θέσεις εργασίας, να στηρίζουν την πραγματική οικονομία.

Στόχος μας να επιμηκύνουμε την τουριστική μας περίοδο ώστε να έχουμε τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο.
Προωθούμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που θα συμβάλλουν αποφασιστικά, αφ' ενός στην περαιτέρω εδραίωση της επέκτασης της περιόδου, και αφ' εταίρου θα ωφελήσουν περιοχές της πατρίδας μας που σήμερα δεν βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και της ζήτησης που υπάρχει.
Διεισδύουμε σε νέες αγορές, όπως την Κίνα, την Βραζιλία, τον Καναδά, την Κορέα, τη Μέση Ανατολή και προετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις των νέων αυτών αγορών.
Κωδικοποιούμε την τουριστική νομοθεσία με στόχο να καλύψουμε κενά αρμοδιοτήτων και λειτουργιών που υπήρξαν την προηγούμενη περίοδο.
Συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για ένα ενιαίο τουριστικό σχεδιασμό και μια ενιαία τουριστική προβολή στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να δημιουργήσουμε ένα εθνικό τουριστικό brand.
Επίσης βασική μας προτεραιότητα είναι η προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα .

Ξεμπλοκάρουμε υποθέσεις επενδυτικών σχεδίων που λίμναζαν ύψους 200 εκατ. ευρώ, μειώνοντας τη γραφειοκρατία που δυσχέραινε την επιχειρηματικότητα στο κλάδο και προχωράμε γρήγορα και άμεσα τις διαδικασίες για την υλοποίηση νέων επενδύσεων που αφορούν τον τουρισμό.
Εργαζόμαστε ακόμη πιο εντατικά για να εξασφαλίσουμε ρευστότητα από Κοινοτικούς κυρίως πόρους ώστε να στηρίξουμε τις Επιχειρήσεις και να χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις .
Η Ελλάδα κατακτά μέρα με τη μέρα τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Ο τουρισμός ενώνει τους έλληνες , ενώνει τους λαούς.

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου γιατί με βάση τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το πρώτο τρίμηνο του 2015 ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας ξεπέρασε τα 1,7 εκατομμύρια καταγράφοντας εντυπωσιακή αύξηση κατά 45,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατέγραψαν αύξηση κατά 12,8% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2014, φθάνοντας τα 532 εκατ. ευρώ.
Όραμα μας είναι μια Ελλάδα ανταγωνιστική, σύγχρονη και υπολογίσιμη δύναμη η οποία αντιμετωπίζει με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος.
Είμαι πεπεισμένη ότι το στοίχημα της ανάπτυξης του Τουρισμού θα το κερδίσουμε όλοι μαζί αφού μοναδικός μας στόχος είναι η οικονομική ανάπτυξη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η ευημερία του ελληνικού λαού.

Σας ευχαριστώ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός