Menu
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στην 52η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσ…

Τον πλούτο των δωδ...

Το 2ο Τουρνουά Beach basket του Α.Σ. Ηρακλής 2000 ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το 2ο Τουρνουά Beach bask…

Νικητές ήταν οι "Τ...

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Ο Γιώργος Αγγελόπουλος της έμαθε... θαλάσσιο σκι! Video

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Ο…

Η Ντορέττα Παπαδημ...

Αλλάζουν από 1η Σεπτεμβρίου οι επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Αλλάζουν από 1η Σεπτεμβρί…

Σε λιγότερο από δύ...

ΟΑΕΔ: 12 προγράμματα με χιλιάδες θέσεις εργασίας μέχρι το Φθινόπωρο

ΟΑΕΔ: 12 προγράμματα με χ…

Την υλοποίηση δώδε...

Φρενίτιδα στις ΗΠΑ με την «Μεγάλη» έκλειψη του Ήλιου

Φρενίτιδα στις ΗΠΑ με την…

Μια ολική έκλειψη Ηλ...

Ε.Ι.ΘΕ.Λ.: Θα πρέπει να απαιτήσουμε, κ. Δήμαρχε, την περαιτέρω στελέχωση σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Θεραπευτηρίου – Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας

Ε.Ι.ΘΕ.Λ.: Θα πρέπει να α…

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΚΡΑΤΙ...

Προσοχή, νέα «φάμπρικα» από απατεώνες Άγγλους «τουρίστες»

Προσοχή, νέα «φάμπρικα» α…

Εάν δεν είναι μεμο...

Air Berlin : Η Ryanair διαμαρτύρεται για κατασκευασμένη χρεωκοπία, η easyJet ενδιαφέρεται…

Air Berlin : Η Ryanair δι…

Μεγάλη αναταραχή συν...

Alltours: Πρόσθετες πτήσεις για Κρήτη, Ρόδο, Κω το φθινόπωρο

Alltours: Πρόσθετες πτήσε…

Είκοσι πρόσθετες πτή...

Viral: Αστυνομικός στο Ναύπλιο ηρεμεί με αγκαλιά μωρό, μετά από τροχαίο [βίντεο]

Viral: Αστυνομικός στο Να…

Το γύρο του Διαδικτύ...

Παντρεύεται η Ελεονώρα Μελέτη - Το ρομαντικό δείπνο και η πρόταση γάμου

Παντρεύεται η Ελεονώρα Με…

Τον έρωτα στα μάτι...

Prev Next

Η Αν. Υπουργος Τουρισμού κα. Ελενα Κουντουρά στη HORECA και στο ΞΕΕ

Η Αν. Υπουργος Τουρισμού κα. Ελενα Κουντουρά στη HORECA και στο ΞΕΕ
jumbo-banner

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας , Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε σήμερα το απόγευμα την 10η έκθεση HORECA 2015 και εν συνεχεία πραγματοποίησε ομιλία στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας έχει ως εξής:


«Αγαπητοί φίλες και φίλοι

Χαίρομαι για την πρώτη μας συνάντηση εδώ στην Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και θεωρώ ότι βάζουμε θεμέλια για μια συνέχεια επαγωγική για τον ελληνικό τουρισμό.

Κυρίες και κύριοι
Γνωρίζουμε όλοι, ότι τα πλεονεκτήματα της χώρας είναι τόσα που την καθιστούν έναν μοναδικό προορισμό που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε σύγχρονη τάση και να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση επισκέπτη.

Στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι να αναδείξει, να προβάλλει και να αξιοποιήσει αυτόν τον αστείρευτο πλούτο του ελληνικού τουριστικού τομέα. Απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει σχέδιο, σύμπνοια και μέριμνα για την συλλογική πρόοδο και το κοινό καλό της χώρας, των ανθρώπων της, και της επιχειρηματικότητας.

Εσείς ως βασικοί συντελεστές του τουριστικού κλάδου έχετε έναν καθοριστικό ρόλο για την εικόνα, την ποιότητα και το εύρος των υπηρεσιών. Και Καλείστε να μεριμνήσετε για το καθένα από αυτά ξεχωριστά. Και για να βελτιώνετε συνεχώς τις υπηρεσίες σας και για να αναβαθμίζετε την ποιότητά σας και για να προσφέρετε μια καλή εμπειρία στον κάθε επισκέπτη της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, η πολιτεία, το υπουργείο Τουρισμού έχει επίσης τον δικό του διακριτό ρόλο στην δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, στην ενίσχυση υποδομών, στην χάραξη στρατηγικής, στην επικοινωνία του ελληνικού τουριστικού πλεονεκτήματος στις ξένες αγορές. Έχει την ευθύνη δημιουργίας ενός σωστού πλαισίου για την λειτουργία όλων των μονάδων που διαμορφώνουν τον ελληνικό τουρισμό.

Οι δρόμοι μας είναι κοινοί. Θέλουμε να αναδείξουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού. Να φωτίσουμε όλες τις μοναδικότητες και να δώσουμε στον κλάδο την πρωταγωνιστική θέση που μπορεί να καταλάβει στην εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας.

Η συνεισφορά του είναι σημαντική και πολυεπίπεδη. Προσφέρει στα έσοδα, προσφέρει στην αγορά εργασίας, προσφέρει στην οικονομία και την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμαστε να συντάξουμε τις προσπάθειές μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συνδυάσουμε τις σκέψεις μας για να αποδώσουμε το μέγιστο όφελος στον τομέα. Δεν υπάρχουν τείχη, συμφέροντα και ιδιοτέλειες.

Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας έχει αδιαπραγμάτευτο στόχο να γυρίσει σελίδα στις πολιτικές της σκληρής λιτότητας που επέβαλλαν τα μνημόνια και οι οποίες οδήγησαν την μικρομεσαία τάξη στη διάλυση και το ελληνικό εμπόριο στον μαρασμό.

Απευθυνόμενη λοιπόν και στον εμπορικό κόσμο θέλω να τονίσω ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία θα ληφθούν μέτρα αποκατάστασης και επανεκκίνησης της οικονομίας, έτσι ώστε να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούσαν και αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα στην πρώτη μας δημόσια συνάντηση δε θα ήθελα να αναφερθώ σε ειδικότητες, σχεδιασμούς και άμεσες ενέργειες. Εξάλλου οι εξειδικεύσεις εκτιμώ πώς θα πρέπει να προκύψουν μετά από ένα εκτενή διάλογο με όλους τους φορείς του κλάδου.
Όμως ο γενικός στόχος είναι γνωστός:

- Επιδιώκουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το ελληνικό τουριστικό προϊόν.
- Διαφημίζουμε τον τουρισμό της χώρας σε όλες τις ξένες αγορές συντηρώντας τις παραδοσιακές και ανοίγοντας καινούριες.
- Φροντίζουμε στον εμπλουτισμό του ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις ώστε να παρέχουμε ότι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο ζητά ο επισκέπτης.
- Δίνουμε βάρος στην εκπαίδευση των ανθρώπων που εργάζονται στον κλάδο.
- Διαχέουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα κέρδη από τον τουρισμό στην κοινωνία, και την οικονομία.
-Διευκολύνουμε την δημιουργία υποδομών με βασική αρχή την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η συμβολή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου στην εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού είναι αποτυπωμένη στην μέχρι σήμερα πορεία του κλάδου. Σας αναγνωρίζω ως συνοδοιπόρους στην πρόκληση να πηγαίνουμε κάθε χρόνο καλύτερα από τον προηγούμενο. Μπορείτε ως επιχειρηματίες να προσφέρετε πολλά και στην κοινωνία και στην οικονομία.

Κλείνοντας

Πρώτιστη επιδίωξή μας μέσα από όσα σας προανάφερα είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα. Να εκτείνουμε την τουριστική περίοδο και τους 12 μήνες του έτους. Η συγκυρία είναι ευνοϊκή. Κυβέρνηση, υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, φορείς του τουρισμού, εργαζόμενοι στον τουρισμό, περιφέρειες, τοπικοί κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς αποτελούμε τον πυρήνα δημιουργίας που θα προσφέρει στον τουριστικό κλάδο.

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Ευχαριστώ.»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός