Menu
Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δελφίνι αρνείται να εγκαταλείψει το νεκρό μωρό της!

Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δ…

Στο βίντεο και στι...

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αegean Regatta 2017

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αege…

Την Κυριακή το πρωϊ ...

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέταιρο του Μπόμπολα παραχωρεί το management της Πήγασος ο Σαββίδης

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέτα…

Σε ποιον συνέταιρο τ...

Ασφαλιστικό για κλάματα: Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψεις για να πάρεις σύνταξη 1.000€

Ασφαλιστικό για κλάματα: …

«Πόσα χρόνια είπες...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Καρδούλια: ..."Ο μαστραντώνης μ΄ ασβηστο μεράκι"...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Κα…

Έφυγε ο καλός φίλος,...

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου: Φήμες για χωρισμό, λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας!

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – …

Μπορεί να ετοίμαζαν ...

«Μάγεψε» μικρούς και μεγάλους η «Η Ωραία Κοιμωμένη» (φωτό-βίντεο)

«Μάγεψε» μικρούς και μεγά…

Ναι, αυτή η Ωραία Κο...

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε με λέϊζερ διερχόμενο πάνω από την Κάλυμνο αεροπλάνο

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε…

Σύμφωνα με πληροφο...

Για λίγους η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης - Οι χαμένοι των αλλαγών

Για λίγους η εξαγορά πλασ…

Η εξαγορά πλασματικώ...

Το νέο trend στις σχέσεις λέγεται love bombing και είναι χειρότερο από το να αδιαφορεί ο άλλος για σένα

Το νέο trend στις σχέσεις…

Πόσο αθώες είναι τελ...

Prev Next

Επίσημη υποβολή του νέου ΕΣΠΑ 2014 -2020 στην Ευρωπαική Επιτροπή

Επίσημη υποβολή του νέου ΕΣΠΑ 2014 -2020 στην Ευρωπαική Επιτροπή
jumbo-banner

Στις 17 Απριλίου 2014 υποβλήθηκε επίσημα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην Ευρωπαική Επιτροπή το νέο Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2014-2020.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ στις οποίες βασίστηκε το νέο ΕΣΠΑ, το ΑΕΠ θα φτάσει έως τα 223 δισ. ευρώ το 2020 ενώ οι δημόσιες επενδύσεις (Ακαθάριστος Σχηματισμός Παγίου Κεφαλαίου Γενικής Κυβέρνησης) από 4 δισ. ευρώ το 2013 θα αυξάνονται ετησίως σε 4,46 δισ. ευρώ έως το 2020.

Το νέο ΕΣΠΑ προβλέπει ακόμη: Διπλασιασμό των δαπανών σε έρευνα και τεχνολογία, ενίσχυση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο 20% επί της μεικτής τελικής κατανάλωσης, αύξηση του ποσοστού απασχόλησης για τις ηλικίες 20 έως 64 ετών από 55% στο 70%, δημιουργία 1 εκατομμυρίων θέσεων απασχόλησης έως το 2020 και μείωση των ατόμων που είναι σε κατάσταση φτώχειας.

Σε ότι αφορά τα κονδύλια, προτεραιότητα θα δοθεί σε κλάδους όπως: ο τουρισμός, η ενέργεια, οι ιχθυοκαλλιέργειες, η φαρμακοβιομηχανία, η πληροφορική, οι επικοινωνίες, η διαχείριση απορριμμάτων, οι μεταφορές και τα logistics αλλά και το εμπόριο.

Σε ποιους τομείς θα δώσουν:

Τουρισμός: Είναι ο κλάδος που ενώ θα έπρεπε να πετάει γιατί σε αυτό στηρίζεται ή θα έπρεπε να στηρίζεται η ανάπτυξη, αυτός απολύει, μειώνει μισθούς και χρησιμοποιεί μαθητές και σπουδαστές τουριστικών σχολών ξένων χωρών κυρίως της Αν. Ευρώπης χωρίς αμοιβή, αλλά σαν εκπαιδευόμενους. Σ'ε αυτόν θα δώσουν πάλι τα κοινοτικά κονδύλια.

Ενέργεια: Δύο τα διυλιστήρια της χώρας. Του Ομίλου Βαρδινογιάννη και τα ΕΛΠΕ που ανήκουν στον Όμιλο Λάτση και το δημόσιο. Η ενέργεια είναι από τις πιο ακριβές στην Ελλάδα, λόγω της υψηλής φορολογίας και της ανυπαρξίας ελέγχου των παραγόντων της αγοράς. Σε ότι αφορά την πράσινη ενέργεια μόνο φόροι και πρόστιμα μέσω της ΔΕΗ και για το καλό της ΔΕΗ υπάρχει.

Ιχθυοκαλλιέργειες: Κλάδος άκρως εξαγωγικός, χωρίς πολλούς εργαζόμενους και μεγάλης έντασης κεφαλαίου. Δηλαδή έχει πάντα ανάγκη από κεφάλαια τα δανείζεται και γιαυτό όλος ό κλάδος είναι καταχρεωμένος στις τράπεζες. Άρα τα λεφτά από το ΕΣΠΑ θα πάνε στις τράπεζες, για αποπληρωμή δανείων.

Διαχείριση Απορριμάτων:  Ετοιμάζονται να δοθούν στα διαπλεκόμενα συμφέροντα που θα φτιάξουν κέντρα διαλογής τα οποία θα γίνουν με λεφτά του ΕΣΠΑ δηλαδή του πτωχευμένου Ελληνικού λαού.

Πληροφορική: Όλες οι εταιρείες του κλάδου ήταν κρατικοδίαιτες. Δηλαδή ζούσαν με συμβάσεις από το κράτος και γιαυτό έγιναν ράθυμες και δεν κοίταγαν την εξωστρέφεια. Τώρα οι πιο πολλές είναι καταχρεωμένες και εξαρτημένες από τις τράπεζες. Σε ότι αφορά την νέα τεχνολογία startup (που είναι το μέλλον αλλά χρειάζονται έρευνα) είναι εταιρείες παραγωγής και εκμετάλλευσης λογισμικού, που δεν έχουν να προσφέρουν και πολλές θέσεις εργασίας, ενώ ο κορεσμός - εάν παρόυν και τα λεφτά του ΕΣΠΑ - δεν είναι μακρυά. Είδατε όλοι έκαναν από web site ενημερωτικό και κατάργησαν την ενημέρωση. Συμφέρει τις εξουσίες η σύγχυση. 'Εχει γεμίσει η αγορά από εταιρείες του διαδικτύου που προσφέρουν υπηρεσίες αλλά και προιόνταν που παράγουν άλλοι και αυτοί το διακινούν. Ενώ δεν υπάρχει σχετικός νόμος που να ευνοεί τέτοιου είδος εταιρείες.

Για να κατεβάσετε το υποβληθέν κείμενο του ΕΣΠΑ 2014-2020 επιλέξτε ΕΔΩ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ετικέτες

ΕΣΠΑ 2014 2020,

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός