Menu
Μ. Βαμβακούση: "Τελικά η Κως για μια ακόμη φορά βγήκε νικήτρια....... "

Μ. Βαμβακούση: "Τελι…

Με τον δικό της μο...

Στην Α.Ε. Πυλαίας η Καραμπατζάκη

Στην Α.Ε. Πυλαίας η Καραμ…

Στην Α.Ε. Πυλαίας ...

Ποιους άντρες θεωρούν οι γυναίκες ευχάριστους

Ποιους άντρες θεωρούν οι …

Αν και δεν υπάρχει...

Όλα έτοιμα για τις βάσεις –Η ανακοίνωση & οι σχολές που θα αγγίξουν «ταβάνι»

Όλα έτοιμα για τις βάσεις…

xΑγωνία τέλος για ...

Γόρδιος Δεσμός η επιβολή εισφοράς σε αποδείξεις δαπάνης

Γόρδιος Δεσμός η επιβολή …

Στη «φάκα» των ασφαλ...

ΟΑΕΕ: Στον Ατομικό Λογαριασμό οι δόσεις προς πληρωμή

ΟΑΕΕ: Στον Ατομικό Λογαρι…

Στον ατομικό Λογαρια...

Κατέβασαν από το πλοίο τους πυροσβέστες που έσβησαν τη φωτιά στην Κεφαλονιά!

Κατέβασαν από το πλοίο το…

Θόρυβος δημιουργήθηκ...

Τραγωδία στην Κρήτη: Πατέρας βρήκε τον 20χρονο γιο του νεκρό

Τραγωδία στην Κρήτη: Πατέ…

Νέα τραγωδία εκτυλίσ...

Βούλγαρος υπ. Άμυνας: Το ΝΑΤΟ να πυροβολεί τους μετανάστες στα ελληνικά σύνορα

Βούλγαρος υπ. Άμυνας: Το …

Πρόταση-σοκ από τον ...

Αυτό ήταν το «Τρίγωνο των Βερμούδων» του Αιγαίου

Αυτό ήταν το «Τρίγωνο των…

Στην πιο επικίνδυν...

«Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» 2017: Ξεκινούν δύο προγράμματα – Ποιοι οι δικαιούχοι

«Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» 2…

Πρόγραμμα «γέφυρα» γ...

Συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ" στις 19 Αυγούστου

Συναυλία της Λαϊκής Ορχήσ…

Στις 19 Αυγούστου,...

Prev Next

Εισαγγελική έρευνα για την εκχώρηση του Ελληνικού

Εισαγγελική έρευνα για την εκχώρηση του Ελληνικού
jumbo-banner
Τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Σοφία Σακοράφα αλλά και το στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Νίκο Γαλανό καλεί να καταθέσουν ως μάρτυρες ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Γιάννης Δραγάτσης στην έρευνα που διεξάγει για το Ελληνικό και την εκχώρησή του στην εταιρεία Lamda.
 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική έρευνα του εισαγγελέα, η οποία έχει τη μορφή προκαταρκτικής και διετάχθη από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου μετά τις μηνυτήριες αναφορές που υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Εφετών.
 
Μετά τις εξελίξεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο και την αίτηση ανάκλησης της Περιφέρειας κατά της απόφασης του Στ' Τμήματος του Ελεγκτικού η δικαστική έρευνα του κ. Δραγάτση βρίσκεται στο επίκεντρο αφού διεξάγεται για για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ το αδίκημα της απιστίας και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος λόγω του μεγάλου οικονομικού αντικειμένου της υπόθεσης.
 
Ο εισαγγελέας θα καλέσει άλλωστε να εξετάσει και ανθρώπους από την Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Καπάταη, ο οποίος έχει δηλώσει και στο «Βήμα» ότι «για εμάς αυτή η εκχώρηση δεν υπάρχει»!
 
Στο επίκεντρο της έρευνας Δραγάτση, όπως και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι το τίμημα εκχώρησης του Ελληνικού, το οποίο θεωρείται φιλέτο όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για τη Μεσόγειο γενικότερα.
 
Ο κ. Δραγάτσης εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο την Εκθεση του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο) αλλά έχει διορίσει και δύο πραγματογνώμονες για να αποτιμήσουν την πραγματική αξία της περιοχής.
 
Σύμφωνα με το ΤΕΕ, η αξία των χιλιάδων στρεμμάτων ανέρχεται σε τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ. Η εταιρεία υπέρ της οποίας έγινε η εκχώρηση, σύμφωνα με τις δικογραφίες, έχει προσφέρει 914.000.000 ευρώ και έχει συμφωνηθεί ότι το ποσό αυτό θα πληρωθεί σε διάρκεια 15 χρόνων.
 
Η έρευνα για απιστία του κ. Δραγάτση, σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές, αφορά την πλευρά του Δημοσίου το οποίο εκχώρησε την τεράστια αυτή έκταση και όχι την πλευρά των ιδιωτών που προτιμήθηκαν.
 
Στη μηνυτήρια αναφορά του ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γαλανός ζητούσε να διερευνηθούν δύο κυρίως ζητήματα:
- Οι πράξεις και πιθανές παραλείψεις από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ που σχετίζονται με όλες τις φάσεις του σχετικού διαγωνισμού.
 
- Η πιθανή βλάβη που θα υποστεί τελικώς το Ελληνικό Δημόσιο λόγω των πράξεων και των παραλείψεων και κυρίως λόγω του εκ των πραγμάτων εξοστρακισμού των ενδιαφερομένων, πράγμα που μηδένισε τον ανταγωνισμό στη διαδικασία.
 
Από την πλευρά του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πάντως, μετά την προσφυγή της Περιφέρειας η υπόθεση θα παραπεμφθεί για να κριθεί σε τμήμα της Μείζονος Ολομέλειας (7μελές) στο οποίο προεδρεύει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και συμμετέχουν οι έξι αρχαιότεροι.
 
Σύμφωνα με πηγές του ανωτάτου δικαστηρίου, η υπόθεση θα κριθεί στο δικονομικό μέρος κυρίως: αν, δηλαδή, χωρεί αναθεώρηση σε διοικητική πράξη όταν έχει ήδη εκδοθεί θετικό πρακτικό ή απόφαση από το Δικαστήριο (ΣΤ Τμήμα). Το τελευταίο επιχείρημα της διοίκησης έχει νομοθετηθεί με πρόσφατο ειδικό νόμο που αποβλέπει στη γρήγορη υπογραφή των συμβάσεων.
tovima.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός