Menu
Το νέο trend στις σχέσεις λέγεται love bombing και είναι χειρότερο από το να αδιαφορεί ο άλλος για σένα

Το νέο trend στις σχέσεις…

Πόσο αθώες είναι τελ...

Υπ. Εργασίας: Δεν θα γίνουν περικοπές άνω του 18% στις συντάξεις

Υπ. Εργασίας: Δεν θα γίνο…

Σφοδρή επίθεση εξαπο...

Α. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ: Έγκριση συμμετοχής αιρετών σε τουριστικές εκθέσεις

Α. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ: Έγκριση συμ…

Οι τουριστικές εκθέσ...

Νότης Μαριάς: Υπάρχουν στο ΕTΠΑ 750 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από φυσικές καταστροφές

Νότης Μαριάς: Υπάρχουν στ…

Υπάρχουν, στο Ευρωπα...

Κρέμα καραμελέ με σοκολάτα

Κρέμα καραμελέ με σοκολάτ…

Μια σοκολατένια κρ...

Ρολάκια από ψητά κολοκυθάκια γεμιστά με τυροσαλάτα

Ρολάκια από ψητά κολοκυθά…

Ένα δροσερό και εύγε...

Φινλανδία: Τρομοκρατική η επίθεση με μαχαίρι - 18χρονος Μαροκινός ο βασικός ύποπτος

Φινλανδία: Τρομοκρατική η…

Σκότωσε δύο ανθρώπου...

Βρέθηκε ασύλληπτο ποσό και όπλα στο σπίτι του επιχειρηματία που απείλησε τους εφοριακούς

Βρέθηκε ασύλληπτο ποσό κα…

Μία καραμπίνα, δύο...

Μαθήματα ζωγραφικής από την Μαρία Βαμβακούση – Δήλωσε συμμετοχή

Μαθήματα ζωγραφικής από τ…

Θέλεις να μάθεις ν...

Θρίλερ με αγοράκι 2,5 ετών που βρέθηκε να περιπλανιέται μόνο του - Αναζητούνται οι γονείς του - ΒΙΝΤΕΟ

Θρίλερ με αγοράκι 2,5 ετώ…

Ενάμισης μήνας έχει ...

Σέντρα στο πρωτάθλημα με νέα πρόσωπα και εκπλήξεις

Σέντρα στο πρωτάθλημα με …

Παρά τα σκαμπανεβά...

Σκηνές πανικού στο Σίδνεϊ - Έξι τραυματίες - ΦΩΤΟ

Σκηνές πανικού στο Σίδνεϊ…

Σκηνές πανικού εκτυλ...

Prev Next

Από το Βόλο σε όλη την Ελλάδα με υδροπλάνα

Από το Βόλο σε όλη την Ελλάδα με υδροπλάνα
jumbo-banner

Στη Μαγνησία θα δημιουργηθεί το πρώτο δίκτυο υδατοδρόμιων στην Ελλάδα.

Τα υδροπλάνα θα ενώσουν σε πρώτη φάση το Βόλο, με τις Βόρειες Σποράδες και τη Σκύρο και στη συνέχεια με περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα. Τα νησιά των Βορείων Σποράδων και η Σκύρος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο: εξαιτίας της κεντρικής τους θέσης θα έχουν διασύνδεση με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τη Βόρεια Ελλάδα, τις Κυκλάδες και το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Η ενεργοποίηση του πρώτου οργανωμένου βιώσιμου δικτύου, θεωρείται θέμα χρόνου. Από το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια.

Η περιβαλλοντική αδειοδότηση του υδατοδρομίου Σκοπέλου, ολοκλήρωσε σχεδόν το δίκτυο Βόλου - Βορείων Σποράδων- Σκύρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaplanes SA υπεγράφη η έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Σκοπέλου, φέρνοντας πιο κοντά την προσπάθεια της εταιρείας για τη δημιουργία του δικτύου υδατοδρομίων σε Σποράδες, Βόλο και Σκύρο.

Η Απόφαση Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων των Έργων Λιμένα Σκοπέλου περιλαμβάνει την δημιουργία υδατοδρομίου με χερσαίες και πλωτές εγκαταστάσεις καθώς και υδάτινη επιφάνεια για την ασφαλή προσθαλάσσωση, αποθαλάσσωση και υδατοδρόμηση των υδροπλάνων (περιοχή ελιγμών). Οι χερσαίες εγκαταστάσεις βρίσκονται στο νότιο τμήμα της κεντρικής αποβάθρας του λιμανιού και περιλαμβάνουν προκατασκευασμένη εγκατάσταση επιβατών. Φορέας του έργου είναι η «Υδατοδρόμια Σποράδων ΙΚΕ» θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. / Hellenic Seaplanes S.A.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του εν λόγω υδατοδρομίου, ο πρόεδρος και διευθύνων της εταιρείας Hellenic Seaplanes κ. Χαραλάμπους ανακοίνωσε ότι η δημιουργία του πρώτου δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα είναι πλέον ένα στοίχημα με το χρόνο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τα πολλαπλά οφέλη που η υλοποίησή τους θα έχει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, καθώς και στις θετικές επιδράσεις στον τουρισμό σε αυτήν την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαραλάμπους είπε: «Τα έργα κατασκευής των υδατοδρομίων θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα και η λειτουργία ενός σημαντικού αριθμού υδατοδρομίων θα είναι εφικτή το συντομότερο δυνατό, με στόχο την επικείμενη θερινή τουριστική περίοδο.

Σημαντικός παράγοντας υλοποίησης του δικτύου υδατοδρομίων είναι το οικονομικό περιβάλλον της χώρας και το γενικότερο επενδυτικό κλίμα που θα δώσει το έναυσμα για ένα νέο αναπτυξιακό τοπίο στη Ελλάδα.

Η λειτουργία των υδροπλάνων και η δημιουργία του δικτύου υδατοδρομίων μπορούν να δημιουργήσουν ένα σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, τόσο με άμεσο όσο και με έμμεσο τρόπο, να συνεισφέρουν σημαντικά στη διασύνδεση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και στη βελτίωση της οικονομίας της χώρας, αλλά και να συμβάλλουν στην άρση της απομόνωσης νησιών μικρών, ορεινών ή ακριτικών, όπου δεν είναι δυνατή η κατασκευή αεροδρομίων και η μεταξύ τους ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι δυσχερής, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο. Η δημιουργία των υδατοδρομίων σε ορισμένα νησιά της χώρας που δεν διαθέτουν κλασικού τύπου αεροπορικές υποδομές ή τακτικές συγκοινωνίες, θα συνεισφέρει σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως είναι η μεταφορά ασθενών και βασικών αγαθών».

Ο υπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Σκουρλέτης σε σχετική του δήλωση ανέφερε ότι: «Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέγραψε τα υδατοδρόμια των οποίων εκκρεμεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση και έχει δρομολογήσει όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την επιτάχυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων.

Ταυτόχρονα βρισκόμαστε σε συστηματική επικοινωνία με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τον αρμόδιο υπουργό που υπάγονται, ώστε να υπερκεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να επιλυθούν τυχόν προβλήματα συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στη στήριξη της συγκεκριμένης επενδυτικής πρωτοβουλίας, στη δημιουργία του πρώτου βιώσιμου δικτύου υδατοδρομίων και διαμορφώνοντας ένα νέο αναπτυξιακό τοπίο στη χώρα».

Συνδέσεις σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχεδιασμό του δικτύου υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes SA, τα υδατοδρόμια Σποράδων και Σκύρου λόγω της κεντρικής τους θέσης θα έχουν διασύνδεση με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με Βόρεια Ελλάδα, με Κυκλάδες, με Βόλο, και με το Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Η Hellenic Seaplanes, επισήμανε o Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Ευάγγελος Ζαγοράκης, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων και σε άλλα νησιά και σύντομα θα έχει αναπτύξει ένα βιώσιμο δίκτυο με προορισμούς και τουριστικές διαδρομές.

Καταλήγοντας ο κ. Ζαγοράκης είπε ότι «ο σχεδιασμός της εταιρείας μας περιλαμβάνει περισσότερα από 100 υδατοδρόμια και αναμένεται σύντομα να έχουμε έτοιμο ένα μέρος του δικτύου, πρόκειται για ένα εγχείρημα καταφανώς εθνικής σημασίας, μια νέα μεταφορική υποδομή, που θα δώσει νέα πνοή στη διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της νέας εθνικής μεταφορικής υποδομής έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά από την εταιρεία μας για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε παράλια, νησιά και λίμνες όπου σύντομα θα έχουν διασύνδεση με υδροπλάνο μεταξύ τους.

Μέχρι σήμερα πέραν των 50 υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται στη φάση αδειοδότησης και προετοιμασίας της περιβαλλοντικής τους μελέτης. Εάν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με τα τεθέντα χρονοδιαγράμματα, από το 2016 οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε με υδροπλάνα».

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Ταχυδρόμος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός