Menu
Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού για απόπειρα κλοπής στην Κω

Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού…

Σύλληψη ημεδαπού γ...

Ραγδαίες εξελίξεις στο Mega! Πωλήθηκε και επίσημα στον Μαρινάκη

Ραγδαίες εξελίξεις στο Me…

Την απόκτηση του 22,...

Αυτοψία Τσίπρα πάνω από τα καμένα – Επίσκεψη στους πυροσβέστες: Εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτοψία Τσίπρα πάνω από τ…

Με ελικόπτερο και ...

«Για Γέλια Και Για Κλάματα» την Κυριακή 20 Αυγούστου στο Ζηπάρι

«Για Γέλια Και Για Κλάματ…

Στο πλαίσιο των Πολι...

Τα τρία ελληνικά πανεπιστήμια που βρίσκονται στη λίστα με τα 500 καλύτερα στον κόσμο

Τα τρία ελληνικά πανεπιστ…

Τρία ελληνικά πανεπι...

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓ…

Για την κατάρτιση ...

Ο #No1 DJ της Ελλάδας, ο Michael Tsaousopoulos και Kiko Navarro, στο stage του Mylos Beach Bar !

Ο #No1 DJ της Ελλάδας, ο …

Με το φανατικό κοινό...

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Ποζάρει με μπικίνι και σαρώνει στο Instagram!

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Ποζάρε…

Δείτε τη νέα φωτογ...

Κι όμως: Γιατί η Μενεγάκη έφυγε από τα εξώφυλλα των περιοδικών

Κι όμως: Γιατί η Μενεγάκη…

Επί δέκα και πλέον...

Μπουφόν, Μέσι και Ρονάλντο υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς

Μπουφόν, Μέσι και Ρονάλντ…

Οι Τζιανλουίτζι Μπ...

Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Κω: Ματαίωση εκδηλώσεων μετά από εισήγηση των αρμόδιων φορέων

Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Κω: Ματαίωση…

Στο πλαίσιο των πο...

Υστέρηση 663 εκατ. ευρώ στα έσοδα τον Ιούλιο, φέρνουν πιέσεις για νέα μέτρα

Υστέρηση 663 εκατ. ευρώ σ…

Κάθετη πτώση σημεί...

Prev Next

Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Τράπεζας Πειραιώς

Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Τράπεζας Πειραιώς
jumbo-banner

Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις ανάπτυξης που παρουσιάζει σήμερα η ελληνική οικονομία και ο ρόλος της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη της επενδυτικής ανάκαμψης ως βασικού πυλώνα στην προσπάθεια εξόδου από την παρατεταμένη ύφεση, ήταν το θέμα εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Απριλίου στη Ρόδο,

με τη συμμετοχή περίπου 280 επιχειρηματιών και πελατών της Τράπεζας, παραγωγικών φορέων και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης από την ευρύτερη περιοχή. Στην εκδήλωση μίλησαν, ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Ηλίας Μίλης, ο Καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης, σύμβουλος διοίκησης και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας κ. Ηλίας Λεκκός. Την εκδήλωση προλόγισε η κα Χρυσάνθη Παπαδοπούλου, βοηθός Γενικός Διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων Κρήτης & Δωδεκανήσου και επικεφαλής Επιχειρηματικού Κέντρου Κρήτης και Δωδεκανήσου.

Αναφερόμενος στην συγκυρία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας οι κκ Νίκος Χριστοδουλάκης και Ηλίας Λεκκός εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι επισημαίνοντας την ανάγκη αύξησης της επενδυτικής δραστηριότητας σε κρίσιμους για την ανάπτυξη τομείς, ταυτόχρονα με την ανάγκη διοχέτευσης ρευστότητας στην οικονομία, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, εκσυγχρονισμού της παραγωγικής βάσης, εξωστρέφειας και καινοτομίας. Όπως συγκεκριμένα τόνισαν, για το 2016 διαμορφώνονται θετικές συνθήκες καθώς προβλέπεται:
• Χρηματοδότηση ύψους €10,3 δισ. από την ΕΕ μέσω διαρθρωτικών ταμείων
• Πρόσθετη ρευστότητα ύψους περίπου 6.2 δισ. για την οικονομία μέσω εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης και
• Νέες Άμεσες Ξένες Επενδύσεις από την ολοκλήρωση ιδιωτικοποιήσεων (π.χ. ΟΛΠ, Περιφερειακά Αεροδρόμια.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την παρουσίασή τους, οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές διαγράφονται θετικές καθώς έως το 2020 από τα διαρθρωτικά ταμεία θα διατεθούν πόροι περίπου €21 δισ. για επενδύσεις στην επιχειρηματικότητα, στην ενέργεια, στις μεταφορές, στο περιβάλλον, στην ενίσχυση της απασχόλησης, και στις αγροτικές ενισχύσεις. Παράλληλα, θετική αναμένεται η συμβολή του νέου αναπτυξιακού νόμου καθώς και των επενδυτικών κεφαλαίων που θα προκύψουν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, και αυτών που αναμένονται από άμεσες ξένες επενδύσεις ιδιαίτερα στους τομείς της Ενέργειας και των Μεταφορών.

Από την πλευρά του ο κ. Μίλης τόνισε πως το τραπεζικό σύστημα μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση είναι κεφαλαιακά ισχυρό και φερέγγυο. Αναφερόμενος ειδικώς στην Τράπεζα Πειραιώς, ο κ. Μίλης είπε πως «μετά την ανακεφαλαιοποίηση έχει πλέον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας περίπου 18%, από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Η ισχυρή κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας, σε συνδυασμό με τις υψηλές προβλέψεις που έχουν σχηματιστεί τα τελευταία χρόνια, δίνουν πλέον την ευχέρεια ενεργειών διαχείρισης των προβληματικών δανείων. Αυτό είναι απαραίτητο για την απελευθέρωση ζωτικής σημασίας κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση μιας αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας».
«Η μεγάλη πρόκληση τα επόμενα χρόνια, επεσήμανε ο κ. Μίλης, «είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία προσθέτοντας ότι η ρευστότητα αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη διαθεσιμότητα και την εισροή πόρων που έχουν εξασφαλιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το αναπτυξιακό στοίχημα, είναι πώς θα συγκεραστεί η χρήση των πόρων αυτών με την τραπεζική χρηματοδότηση. Η Τράπεζα Πειραιώς, με βάση την παραδοσιακά ισχυρή παρουσία της στις επιχειρηματικές χρηματοδοτήσεις, δημιουργεί τις δομές ώστε να διασφαλίσει ότι οι πελάτες της θα λάβουν το μέγιστο δυνατό όφελος από τους διαθέσιμους διαρθρωτικούς πόρους. Η σημερινή συγκυρία, πέραν των παραδοσιακών δομών επιχειρηματικής τραπεζικής, απαιτεί την διαμόρφωση πλαισίου που να διευκολύνει τις επιχειρήσεις προς μια νέα αναπτυξιακή πορεία».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μίλης παρουσίασε αναλυτικά το νέο Πρόγραμμα Αναπτυξιακής Τραπεζικής που ανακοίνωσε πρόσφατα η Τράπεζα. «Κεντρική ιδέα της Αναπτυξιακής Τραπεζικής που αφορά σε επενδύσεις σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας όπως οι υποδομές, ο τουρισμός, η ενέργεια, η αγροδιατροφή, η καινοτομία, η τεχνολογία, καθώς και η παραγωγική εξωστρέφεια είναι» όπως είπε «η συγκέντρωση και ο συντονισμός όλων των παράλληλων απαιτούμενων δράσεων και η ενεργοποίηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων με σκοπό να γίνει η ιδέα πράξη».
Ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, η Τράπεζα, με εξειδικευμένους συνεργάτες στα καταστήματά της, παρέχει ένα συνολικό πλέγμα προϊόντων και υπηρεσιών προκειμένου να καλύψει το πλήρες εύρος των συναλλακτικών, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αναγκών τους. Σε ό,τι αφορά στα επενδυτικά επιχειρηματικά πλάνα, η Τράπεζα έχει δημιουργήσει πλαίσιο για την υλοποίηση των σχεδίων που εντάσσονται στις δράσεις ΕΣΠΑ 2014 – 2020, βοηθώντας έτσι να μετατραπούν οι συνθήκες της οικονομικής κρίσης σε επιχειρηματικές ευκαιρίες. Αντίστοιχα, η Τράπεζα υποστηρίζει ολοκληρωμένα και τους ιδιώτες πελάτες της παρέχοντας πλήρες φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην συμβουλευτική υποστήριξη για τον οικονομικό τους προγραμματισμό.

Μετά τις παρουσιάσεις οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις με τα στελέχη της Τράπεζας.
peiraios

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός