Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

«Μάστιγα» οι απλήρωτοι λογαριασμοί για τη ΔΕΗ

«Μάστιγα» οι απλήρωτοι λογαριασμοί για τη ΔΕΗ
jumbo-banner

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές οδήγησαν σε ζημιογόνα αποτελέσματα της ΔΕΗ κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους ενώ στο εννεάμηνο η επιχείρηση παραμένει κερδοφόρα αλλά με σημαντική μείωση των κερδών.

Συγκεκριμένα, οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις πελατών χαμηλής και μέσης τάσης διαμορφώθηκαν σε 603 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2015 έναντι 195,3 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2014 (αύξηση κατά 407,7 εκατ. ευρώ).

Για τους πελάτες υψηλής τάσης, οι αντίστοιχες προβλέψεις διαμορφώθηκαν σε 64,6 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2015, παραμένοντας στα επίπεδα της αντίστοιχης περυσινής περιόδου όταν ήταν 63,6 εκατ. ευρώ. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Εμ. Παναγιωτάκης επισημαίνει ότι ο βαθμός είσπραξης των οφειλών προς την ΔΕΗ είναι το πιο άμεσο και σοβαρό πρόβλημα για την Εταιρεία, και η αντιμετώπισή του αποτελεί κυρίαρχο στόχο. «Για το σκοπό αυτό, προσθέτει, εντείνουμε τις δράσεις μας έναντι όλων των οφειλετών μας, συμπεριλαμβανομένων των φορέων του Δημοσίου και της Κεντρικής Κυβέρνησης. Ήδη ως αποτέλεσμα της έντασης των προσπαθειών μας, σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις τραπεζικές συναλλαγές, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των πελατών μας που κάνουν χρήση του συστήματος διευκολύνσεων που έχει θεσπίσει η Εταιρεία από τον παρελθόντα Ιούνιο και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ο ρυθμός των σχετικών διακανονισμών έχει σχεδόν διπλασιαστεί».

Ο κ. Παναγιωτάκης εκφράζει «συγκρατημένη αισιοδοξία» για τις εξελίξεις καθώς, όπως επισημαίνει ένα μεγάλο μέρος των οφειλετών είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του δεδομένου ότι το σύνολο των 2,1 κατ. πελατών χαμηλής τάσης που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι 250.000, δη. το 11,9% οφείλει περίπου το 45% της συνολικής οφειλής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το εννεάμηνο 2015 μειώθηκαν κατά 21 κατ. ευρώ (2,6%) σε σχέση με το εννεάμηνο 2014 ενώ τα κέρδη προ φόρων ήταν 63,3 κατ. ευρώ έναντι 116,2 κατ. ευρώ πέρυσι και τα μετά από φόρους κέρδη διαμορφώθηκαν σε 5,9 κατ. ευρώ έναντι 121,8 κατ. ευρώ το εννεάμηνο 2014.

Στο τρίτο τρίμηνο, παρά την μείωση των δαπανών για υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο και αγορές ενέργειας κατά 244 κατ. ευρώ, η αύξηση των προβλέψεων κατά 304,9 κατ. ευρώ, είχε σαν αποτέλεσμα ζημίες προ φόρων ύψους 121,4 κατ. ευρώ έναντι κερδοφορίας 9 κατ. ευρώ πέρυσι.

www.dikaiologitika.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός