Menu
Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού για απόπειρα κλοπής στην Κω

Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού…

Σύλληψη ημεδαπού γ...

Ραγδαίες εξελίξεις στο Mega! Πωλήθηκε και επίσημα στον Μαρινάκη

Ραγδαίες εξελίξεις στο Me…

Την απόκτηση του 22,...

Αυτοψία Τσίπρα πάνω από τα καμένα – Επίσκεψη στους πυροσβέστες: Εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτοψία Τσίπρα πάνω από τ…

Με ελικόπτερο και ...

«Για Γέλια Και Για Κλάματα» την Κυριακή 20 Αυγούστου στο Ζηπάρι

«Για Γέλια Και Για Κλάματ…

Στο πλαίσιο των Πολι...

Τα τρία ελληνικά πανεπιστήμια που βρίσκονται στη λίστα με τα 500 καλύτερα στον κόσμο

Τα τρία ελληνικά πανεπιστ…

Τρία ελληνικά πανεπι...

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓ…

Για την κατάρτιση ...

Ο #No1 DJ της Ελλάδας, ο Michael Tsaousopoulos και Kiko Navarro, στο stage του Mylos Beach Bar !

Ο #No1 DJ της Ελλάδας, ο …

Με το φανατικό κοινό...

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Ποζάρει με μπικίνι και σαρώνει στο Instagram!

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Ποζάρε…

Δείτε τη νέα φωτογ...

Κι όμως: Γιατί η Μενεγάκη έφυγε από τα εξώφυλλα των περιοδικών

Κι όμως: Γιατί η Μενεγάκη…

Επί δέκα και πλέον...

Μπουφόν, Μέσι και Ρονάλντο υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς

Μπουφόν, Μέσι και Ρονάλντ…

Οι Τζιανλουίτζι Μπ...

Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Κω: Ματαίωση εκδηλώσεων μετά από εισήγηση των αρμόδιων φορέων

Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Κω: Ματαίωση…

Στο πλαίσιο των πο...

Υστέρηση 663 εκατ. ευρώ στα έσοδα τον Ιούλιο, φέρνουν πιέσεις για νέα μέτρα

Υστέρηση 663 εκατ. ευρώ σ…

Κάθετη πτώση σημεί...

Prev Next

To Grow Greek Tourism Online στο Βόρειο & Νότιο Αιγαίο

To Grow Greek Tourism Online στο Βόρειο & Νότιο Αιγαίο
jumbo-banner

Μετά την επιτυχία της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online το 2014 και το 2015, όπου περισσότερες από δέκα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκπαιδεύτηκαν σε διαδικτυακά εργαλεία,

φέτος το πρόγραμμα ενισχύεται ακόμα περισσότερο με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων περισσότερων επιχειρήσεων και επαγγελματιών του τουρισμού στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Με ένα ενισχυμένο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων το 2016, η πρωτοβουλία ταξιδεύει για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα με στόχο να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες στον τουρισμό, παρουσιάζοντας:

● Μία ομάδα ειδικών συμβούλων (Online Advisors) που θα επισκεφτούν νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου για να εκπαιδεύσουν δωρεάν επαγγελματίες του τουρισμού
● Μία νέα δωρεάν πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για τον τουρισμό

- Το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Η πρωτοβουλία “Grow Greek Tourism Online” της Google σε Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

Με ένα ενισχυμένο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων το 2016, η Google ταξιδεύει για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα με στόχο να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες στον τουρισμό, παρουσιάζοντας:
● Μία ομάδα ειδικών συμβούλων (Online Advisors) που θα επισκεφτούν νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου για να εκπαιδεύσουν δωρεάν επαγγελματίες του τουρισμού
● Μία νέα δωρεάν πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για τον τουρισμό

30 Μαρτίου, 2016 - H Google ανακοινώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και την υποστήριξη των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, τις νέες δράσεις της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online» για το 2016. Μετά την επιτυχία της πρωτοβουλίας το 2014 και το 2015, όπου περισσότερες από δέκα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκπαιδεύτηκαν σε διαδικτυακά εργαλεία, φέτος το πρόγραμμα ενισχύεται ακόμα περισσότερο με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων περισσότερων επιχειρήσεων και επαγγελματιών του τουρισμού στο Αιγαίο, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Grow Greek Tourism Online Advisors
Μία ομάδα νεαρών συμβούλων που έχουν εκπαιδευτεί από την Google, οι Online Advisors, βρίσκονται ήδη στις Περιφέρειες προκειμένου να εξηγήσουν στους επαγγελματίες του τουρισμού τα οφέλη του διαδικτύου και να τους εκπαιδεύσουν στη χρήση διαδικτυακών εργαλείων μέσω εξατομικευμένων εκπαιδεύσεων και ομαδικών σεμιναρίων.

Οι ενδιαφερόμενοι για μία δωρεάν εξατομικευμένη εκπαίδευση με τους Online Advisors στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, καταχωρώντας το e-mail τους εδώ. Ακόμη, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε ένα από τα ομαδικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν δωρεάν (Κως: 04/04, Μύκονος: 17/05, 02/06, Μυτιλήνη: 31/05, Νάξος: 05/04, Πάρος: 14/06, Ρόδος: 30/03, 22/04, Σάμος: 25/05, Σαντορίνη:19/04, 10/05, Σύρος: 30/03, 06/06, Χίος: 02/06) μπορούν να εγγραφούν πατώντας εδώ.

Δωρεάν πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για όλους
Με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της πρωτοβουλίας, η Google δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για τον τουρισμό. Μέσα από ένα μεγάλο εύρος θεματολογίας, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε όλα όσα χρειάζονται, από το πώς να βελτιώσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο μέχρι να υιοθετήσουν βέλτιστες πρακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ. Οι χρήστες μπορούν επιπλέον να επιλέξουν ένα προσαρμοσμένο πλάνο εκμάθησης και να λάβουν, με την ολοκλήρωση του, πιστοποιητικό παρακολούθησης με την υπογραφή της πρωτοβουλίας GGTO και του ΙΑΒ Europe (Interactive Advertising Bureau).

Το διαδίκτυο ως μοχλός ανάπτυξης
Σε παγκόσμια κλίμακα, ο ταξιδιωτικός κλάδος ανθίζει σημαντικά μέσω του διαδικτύου, με το 37% των συνολικών πωλήσεων στην Ευρώπη να πραγματοποιούνται πλέον διαδικτυακά[1]. Ταυτόχρονα, παρατηρείται σημαντική αύξηση, ύψους +19% σε σχέση με πέρυσι, των συνολικών αναζητήσεων με τον όρο «Ταξίδι στην Ελλάδα» (“Travel to Greece”), ενώ η αντίστοιχη αύξηση φτάνει το +72% για αναζητήσεις από κινητές συσκευές[2]. Για τα νησιά των Κυκλάδων συγκεκριμένα, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν οι χώρες που τα «αναζήτησαν» περισσότερο διαδικτυακά μέσα στο 2015, ενώ τα Δωδεκάνησα «αναζήτησαν» περισσότερο η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία. Παράλληλα αυξητική τάση σημειώθηκε στις αναζητήσεις συνολικά σε σχέση με το 2014.Ωστόσο, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις στο σύνολό τους δεν αξιοποιούν τις δυνατότητες του διαδικτύου στο μέγιστο βαθμό, καθώς μόνο 8% των καταλυμάτων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να δέχονται κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας τους[3].

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου:
«Η ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί με αφορμή το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, δημιουργεί νέες συνθήκες για τον Τουρισμό στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Γι’ αυτό ως Περιφέρεια προχωράμε σε ενέργειες υποστήριξής του, με στρατηγικό προσανατολισμό την αναστροφή των συνεπειών του προσφυγικού- μεταναστευτικού. Παρουσιάζουμε την ελκυστικότητα του τόπου μας.
Αναδεικνύουμε τη μοναδικότητα και την αυθεντικότητα των νησιών μας. Σχεδιασμένα, συγκροτημένα και επίμονα στηρίζουμε τα νησιά μας και την τουριστική ταυτότητα και εικόνα τους. Εργαζόμαστε για να προσφέρουμε ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό, ποιοτικό και εξειδικευμένο τουριστικό προϊόν. Σε ένα περιβάλλον αυξανόμενου τουριστικού ανταγωνισμού, που τα δεδομένα και οι τάσεις αλλάζουν διαρκώς, επιδεικνύουμε ανάλογη προσαρμοστικότητα και προσδιορίζουμε επακριβώς που θέλουμε να πάμε, προσαρμόζοντας στο στόχο και στην στρατηγική μας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Το 2016 είναι μια κρίσιμη χρονιά. Ο Τουρισμός, σε δύσκολες στιγμές προσέφερε αυτό που χρειαζόταν το Βόρειο Αιγαίο. Τώρα πρέπει να αποδώσει ακόμα περισσότερα. Να γίνει θεμέλιος λίθος ανασυγκρότησης της οικονομίας των νησιών μας.»

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος:
«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση του νέου τριετούς στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης, προβάλλοντας την μοναδικότητα του προορισμού. Με όχημα την ανανεωμένη, μοντέρνας αισθητικής καμπάνια “ Aegean Islands. Like No Other” , το διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες αποτελούν την αιχμή του δόρατος για μια ισχυρή στρατηγική επικοινωνίας, που θα προβάλει αποτελεσματικά τη νέα τουριστική ταυτότητα του Νοτίου Αιγαίου. Σε μια Παγκοσμιοποιημένη τουριστική αγορά, όπου ο ανταγωνισμός εντείνεται μέρα με την ημέρα, η ανάγκη για καινοτομία είναι διαρκής. Είναι σημαντικό λοιπόν να κατανοήσουν και οι τουριστικές επιχειρήσεις του Νοτίου Αιγαίου ότι δεν αρκεί μόνο η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η σωστή και αποτελεσματική προβολή τους είναι το μεγάλο στοίχημα για τις ίδιες και για τον ελληνικό τουρισμό συνολικά. Το διαδίκτυο είναι ένα πανίσχυρο και αναντικατάστατο εργαλείο στα χέρια τους, αρκεί να γνωρίζει κανείς να το λειτουργήσει σωστά και να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητές του. Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική η πρωτοβουλία “Grow Greek Tourism Online” που δίνει την δυνατότητα στις τουριστικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν και να βελτιώσουν την ψηφιακή παρουσία τους, ανοίγοντας ένα “παράθυρο” στους πολίτες όλου του κόσμου».

Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού:
«Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και ο ΕΟΤ εφαρμόζουν μία νέα και δυναμική πολιτική στοχευμένης προβολής και προώθησης του ελληνικού τουρισμού με επίκεντρο την εξωστρέφεια, αξιοποιώντας τα σύγχρονα διαδικτυακά εργαλεία μάρκετινγκ, διαφήμισης και δικτύωσης στις παραδοσιακές αγορές όπου ενισχύουμε την παρουσία μας και στις νέες αγορές που ανοίξαμε και ανοίγουμε. Το Grow Greek Tourism Online είναι μία επιτυχημένη ιδέα που ξεκίνησε με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης και είναι σε πλήρη ταύτιση με τους στόχους που έχουμε θέσει σε κεντρικό επίπεδο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού, την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Σε συνθήκες αυξανόμενου ανταγωνισμού διεθνώς, επιβάλλεται να βγαίνουμε συνεχώς μπροστά με φρέσκιες προτάσεις, καινοτόμες δράσεις, νέες διόδους συνεργειών και ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασιών στην παγκόσμια τουριστική αγορά.»

Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος:
«Ο ΕΟΤ στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή της Google, καθώς η εκπαίδευση, των επιχειρηματιών του κλάδου στην ψηφιακή τεχνολογία είναι από τα βασικά συστατικά του μίγματος πολιτικής που ακολουθούμε για την ενίσχυση του Ελληνικού Τουρισμού. Η πρωτοβουλία Grow Greek Tourism που υποστηρίζεται από το visitgreece.gr, εφάπτεται πλήρως των επικοινωνιακών μας στόχων καθώς και της εθνικής τουριστικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό ο ΕΟΤ ενσωματώνει όλα τα καινοτόμα online εργαλεία . Σημειώνεται ότι το visitgreece.gr ξεπερνά σε λίγο τα 11 εκατομμύρια unique users, η σελίδα μας στο Google plus (G+) αποτελεί παγκόσμιο case study λόγω του υψηλού ετήσιου growth, που υπολογίζεται αυτή τη στιγμή σε 2,5 εκατομμύρια χρήστες, το facebook έχει περισσότερους από 680.000 φίλους και το pinterest συγκεντρώνει το ενδιαφέρον συνεχώς περισσότερων ακολούθων».

Πρόεδρος του ΣETE, Άνδρεας Ανδρεάδης:
«Η χώρα μας πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια στοχευμένες ενέργειες για την ανάπτυξη περιεχομένου στο διαδίκτυο, ακόμα όμως είναι αρκετά πίσω σε αυτόν τον τομέα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και τις ανταγωνίστριες χώρες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο ΣΕΤΕ συνεχίζει και φέτος, για τρίτη χρονιά, να υποστηρίζει την πρωτοβουλία της Google για την παροχή ψηφιακών δεξιοτήτων και εργαλείων στον κλάδο, τα οποία στοχεύουν στο να ενισχύσουν τις τουριστικές επιχειρήσεις, ώστε να επωφεληθούν το μέγιστο δυνατό από την αυξημένη ζήτηση για παροχή online τουριστικών επιλογών».

Country Manager Google για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος:
«Το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει ισχυρό σύμμαχο για την κοινωνία συνολικά, βοηθώντας τόσο νέους επαγγελματίες όσο και επιχειρήσεις να αναπτυχθούν. Μέσω της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online, επιβεβαιώνουμε ως Google τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων και καλούμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη του διαδικτύου και τη ψηφιακή οικονομία για να βελτιώσουν την επιχείρησή τους.»

Περισσότερες πληροφορίες

Κωνσταντίνα Γωγή
VALUECOM
Konstantina_gogi@valuecom.gr
Τηλ. 2103252103 (#124)

Βερονίκη Ζέρβα
VALUECOM
Veroniki_zerva@valuecom.gr
Τηλ. 2103252103 (#121)


- Ιστορίες επιτυχίας που χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

Επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να έρθουν σε επαφή με επισκέπτες από όλο τον κόσμο και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους

KeyTours
Η Key Tours είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που ανέπτυξε ένα παλιό και καταξιωμένο πρακτορείο ταξιδίων στην Αθήνα, για να προσεγγίσει κοινό που ενδιαφέρεται να γνωρίσει, να επισκεφτεί και να ξεναγηθεί σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, με σημείο εκκίνησης την Αθήνα. Προτείνει εκδρομές μίας ή περισσότερων ημερών σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά μνημεία και σημεία λαογραφικού ή καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Όπως λέει ο Δημήτρης Μπιστόλας, Ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος  της Key Tours, «O συνδυασμός AdWords και Google Analytics κάνει το έργο της Key Tours απλούστερο, ενώ σύντομα σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε και το YouTube για να ανεβάσουμε βίντεο που αναδεικνύουν τα μέρη και τις δραστηριότητες που περιλαμβάνουν οι εκδρομές μας». Το AdWords τους επιτρέπει να προσεγγίζουν το κοινό τους στοχευμένα, βάσει της χώρας προέλευσης και των ενδιαφερόντων τους, ενώ η μακρόχρονη εμπειρία στον τουρισμό, τους βοηθά να γνωρίζουν τις προτιμήσεις συγκεκριμένων εθνικοτήτων, γεγονός που διευκολύνει τη σωστή στόχευση. «Με την χρήση των digital εργαλείων, ο τζίρος μας διπλασιάστηκε από χρόνο σε χρόνο, δυο συνεχόμενες χρονιές, το 2013 και το 2014, ενώ το 2015 κλείσαμε με αύξηση 15% που, αν λάβει κανείς υπόψη του τις απίστευτες δυσχέρειες που αντιμετώπισε φέτος ο ελληνικός τουρισμός, είναι απόλυτα ικανοποιητική» λέει ο Δημήτρης. Η ταχύτατη ανάπτυξη τα δυο πρώτα χρόνια, οδήγησε και στη διεύρυνση της ομάδας της Key Tours. Ενώ ήταν εφτά άτομα το 2012, σήμερα είναι ήδη δώδεκα και προβλέπεται, αν όλα πάνε καλά, να αυξηθεί ο αριθμός στους δεκατέσσερις μέχρι το τέλος του 2016. 

Incrediblue
Μετά από μία προσωπική εμπειρία που είχε ο Αντώνης Φιωράκης στις καλοκαιρινές του διακοπές με φίλους από μια εταιρεία ναύλωσης σκαφών, αποφάσισε να αλλάξει τον κλάδο ενοικίασης τουριστικών σκαφών στην Ελλάδα. Σύντομα, δημιούργησε την incrediblue, μια διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών για να κάνει κάποιος τις διακοπές του. Μετά τη γρήγορη επιτυχία της ιδέας του, ο Αντώνης ξεκίνησε να ψάχνει κι άλλους τρόπους να επεκτείνει την επιχείρησή του. «Έβλεπα πως έχουμε επισκέπτες, αλλά ήθελα να μάθω από πού προέρχονταν όλοι αυτοί», λέει ο Αντώνης. «Η εκπαίδευση σε διαδικτυακά εργαλεία με βοήθησε να «μετρήσω» διαδικτυακά στοιχεία συμπεριφοράς των χρηστών μας. Ενθουσιάστηκα με τον όγκο των δεδομένων που ήταν διαθέσιμα. Ανακάλυψα λεπτομέρειες για τους πελάτες μου, που με βοήθησαν να αυξήσω τις πωλήσεις μου έξι φορές και να αναπτύξω τον στόλο μας από 100 σε 3000 σκάφη.» Η incrediblue παρέχει πλέον ιδανική λύση σε τουρίστες που αναζητούν μια ξεχωριστή ιστιοπλοϊκή εμπειρία για τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

- Infographic με πληροφορίες για τις διαδικτυακές αναζητήσεις στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Infographic_Κυκλάδες
Inforgraphic_Δωδεκάνησα

Επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να έρθουν σε επαφή με επισκέπτες από όλο τον κόσμο και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους

KeyTours

BC3A0150.JPGΗ Key Tours είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που ανέπτυξε ένα παλιό και καταξιωμένο πρακτορείο ταξιδίων στην Αθήνα, για να προσεγγίσει κοινό που ενδιαφέρεται να γνωρίσει, να επισκεφτεί και να ξεναγηθεί σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, με σημείο εκκίνησης την Αθήνα. Προτείνει εκδρομές μίας ή περισσότερων ημερών σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά μνημεία και σημεία λαογραφικού ή καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Όπως λέει ο Δημήτρης Μπιστόλας, Ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος  της Key Tours, «O συνδυασμός AdWords και Google Analytics κάνει το έργο της Key Tours απλούστερο, ενώ σύντομα σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε και το YouTube για να ανεβάσουμε βίντεο που αναδεικνύουν τα μέρη και τις δραστηριότητες που περιλαμβάνουν οι εκδρομές μας». Το AdWords τους επιτρέπει να προσεγγίζουν το κοινό τους στοχευμένα, βάσει της χώρας προέλευσης και των ενδιαφερόντων τους, ενώ η μακρόχρονη εμπειρία στον τουρισμό, τους βοηθά να γνωρίζουν τις προτιμήσεις συγκεκριμένων εθνικοτήτων, γεγονός που διευκολύνει τη σωστή στόχευση. «Με την χρήση των digital εργαλείων, ο τζίρος μας διπλασιάστηκε από χρόνο σε χρόνο, δυο συνεχόμενες χρονιές, το 2013 και το 2014, ενώ το 2015 κλείσαμε με αύξηση 15% που, αν λάβει κανείς υπόψη του τις απίστευτες δυσχέρειες που αντιμετώπισε φέτος ο ελληνικός τουρισμός, είναι απόλυτα ικανοποιητική» λέει ο Δημήτρης. Η ταχύτατη ανάπτυξη τα δυο πρώτα χρόνια, οδήγησε και στη διεύρυνση της ομάδας της Key Tours. Ενώ ήταν εφτά άτομα το 2012, σήμερα είναι ήδη δώδεκα και προβλέπεται, αν όλα πάνε καλά, να αυξηθεί ο αριθμός στους δεκατέσσερις μέχρι το τέλος του 2016.

Incrediblue

Μετά από μία προσωπική εμπειρία που είχε ο Αντώνης Φιωράκης στις καλοκαιρινές του διακοπές με φίλους από μια εταιρεία ναύλωσης σκαφών, αποφάσισε να αλλάξει τον κλάδο ενοικίασης τουριστικών σκαφών στην Ελλάδα. Σύντομα, δημιούργησε την incrediblue, μια διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών για να κάνει κάποιος τις διακοπές του. Μετά τη γρήγορη επιτυχία της ιδέας του, ο Αντώνης ξεκίνησε να ψάχνει κι άλλους τρόπους να επεκτείνει την επιχείρησή του. «Έβλεπα πως έχουμε επισκέπτες, αλλά ήθελα να μάθω από πού προέρχονταν όλοι αυτοί», λέει ο Αντώνης. «Η εκπαίδευση σε διαδικτυακά εργαλεία με βοήθησε να «μετρήσω» διαδικτυακά στοιχεία συμπεριφοράς των χρηστών μας. Ενθουσιάστηκα με τον όγκο των δεδομένων που ήταν διαθέσιμα. Ανακάλυψα λεπτομέρειες για τους πελάτες μου, που με βοήθησαν να αυξήσω τις πωλήσεις μου έξι φορές και να αναπτύξω τον στόλο μας από 100 σε 3000 σκάφη.» Η incrediblue παρέχει πλέον ιδανική λύση σε τουρίστες που αναζητούν μια ξεχωριστή ιστιοπλοϊκή εμπειρία για τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή