Menu
«Ερωτόκριτος in Blues» την Παρασκευή 25 Αυγούστου

«Ερωτόκριτος in Blues» τη…

Στο πλαίσιο των Πολι...

Ο Κώος Αντώνης Κουτσούρος ερμηνεύει το "ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ" - Απολαύστε τον! (βίντεο)

Ο Κώος Αντώνης Κουτσούρος…

O Αντώνης Κουτσούρος...

Ισχυρό δίχτυ προστασίας προς τις ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού των μικρών νησιών, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ισχυρό δίχτυ προστασίας π…

Πρόσκληση για έντα...

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ “ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗ”: ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ... 1.200 ΕΥΡΏ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ “ΠΑΣΣΑΝΙΚ…

Τυχερός παίκτης το...

«Φλερτάρει» με υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΔΗΣΥ ο Στ. Θεοδωράκης

«Φλερτάρει» με υποψηφιότη…

Και ο Σταύρος Θεοδωρ...

Κωνσταντίνος Βασάλος: Είναι ζευγάρι με την Αποστολία Λυβιάκη; [βίντεο]

Κωνσταντίνος Βασάλος: Είν…

Ποια είναι η hot μελ...

Μύκονος: “Χαρίζουν” στο Nammos παραλία για 21.600 ευρώ

Μύκονος: “Χαρίζουν” στο N…

Στη χαμηλότατη για...

Διορίζονται 177 μόνιμοι εκπαιδευτικοί από το ΑΣΕΠ του 2008 (πίνακας)

Διορίζονται 177 μόνιμοι ε…

Από το Υπουργείο Π...

Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω σεισμού οι απόφοιτοι του Β. Αιγαίου

Μοριοδοτούνται για την ει…

Λίγες ημέρες πριν απ...

Από το Σεπτέμβριο ξεκινά η λοταρία αποδείξεων

Από το Σεπτέμβριο ξεκινά …

Από τον άλλο μήνα ...

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΩ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Μ…

Παρουσίαση: Ανδρέας ...

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι 3 υπουργοί που μπλοκάρουν τον ανασχηματισμό του Τσίπρα

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι…

Ο ανασχηματισμός εύκ...

Prev Next

Συνάντηση Γ. Χατζημάρκου με υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση Γ. Χατζημάρκου με υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
jumbo-banner

xΓια την ανατροπή της άδικης και δυσμενούς για το Νότιο Αιγαίο, κατανομής των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός

Η αρχική κατανομή δεν πρόκειται να ισχύσει, δικαιότερης μεταχείρισης θα τύχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τον κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Υπουργείο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, παρόντων των βουλευτών Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Γάκη, Κυκλάδων κ. Νίκου Μανιού και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η κατανομή των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 στις Περιφέρειες της χώρας και ειδικότερα οι σημαντικά μειωμένοι πόροι που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με την πρόταση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κασσίμη, η οποία έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Περιφέρειας και επανειλημμένα διαβήματα διαμαρτυρίας, από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε έγινε γνωστή, μέχρι σήμερα.
Ως γνωστόν, από τα 900 εκατ. ευρώ που κατανέμονται στις Περιφέρειες, μόνο ποσοστό 2,89%, ήτοι 23 εκατ. ευρώ, αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για ολόκληρη τη νέα προγραμματική περίοδο, βάσει της αρχικής κατανομής, η οποία αγνοεί πλήρως τις ειδικές συνθήκες της νησιωτικής περιφέρειας.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χατζημάρκος, στην διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ενώπιον όλων στη χθεσινή συνάντηση, μετά και την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ότι η κατανομή, όπως έγινε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, δεν πρόκειται να ισχύσει και ότι θα γίνει δικαιότερη για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

«Όταν δουλεύεις μεθοδικά, όταν μελετάς σωστά τα θέματα, όταν “χτίζεις” ισχυρά επιχειρήματα, όταν κάνεις τις απαιτούμενες συνεργασίες, όταν παρέχεις ενημέρωση για τα ζητήματα σε όλα τα επίπεδα της εκπροσώπησης του τόπου, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι θετικό» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος στην σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Στην συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου έθεσε επίσης το θέμα των συνεχιζόμενων και μεταφερόμενων έργων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου 2007 – 2013, στην νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Μετά από έρευνα της Περιφέρειας διαπιστώθηκε ότι δύο πολύ σημαντικά έργα που υλοποιεί στο Νότιο Αιγαίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, βρίσκονται στον «αέρα», καθώς δεν έχουν περιληφθεί στους πίνακες του Υπουργείου με τα μεταφερόμενα και συνεχιζόμενα έργα.

Πρόκειται για το Φράγμα στο Τσικαλαριό της Νάξου και για το Φράγμα Σχοινά στην Κάρπαθο. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε στον Περιφερειάρχη ότι η χρηματοδότηση των δύο έργων θα εξασφαλιστεί ομαλά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή