Menu
Στην Κω τη Δευτέρα ο διοικητής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής

Στην Κω τη Δευτέρα ο διοι…

Την Κω θα επισκεφθ...

«Για Γέλια Και Για Κλάματα» στην Κέφαλο στις 22/08

«Για Γέλια Και Για Κλάματ…

Στο πλαίσιο των Πο...

Συλλεκτικό δίευρο για τα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης

Συλλεκτικό δίευρο για τα …

Τα σχέδια του Υπου...

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφειλόμενο μεγάλο ευχαριστώ στον Μανώλη Φρουζάκη

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφε…

Συμπληρώθηκαν κοντά ...

Γεωπονικές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στα γήπεδα της Κω(βίντεο)

Γεωπονικές παρεμβάσεις πρ…

Γεωπονικές παρεμβάσε...

PlayStation 4: Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του firmware update 5.0

PlayStation 4: Αυτά είναι…

Μια πρόσφατη διαρρ...

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες και γιατί κάποιοι θα κοπούν από το νέο ριάλιτι του ΑΝΤ1;

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες…

Στην τελική ευθεία...

Η ευχάριστη είδηση του καλοκαιριού! Επιστρέφει το «Κάτω Παρτάλι»

Η ευχάριστη είδηση του κα…

Επιστρέφει το «Κάτ...

Αυτός είναι ο Λαρισαίος ηθοποιός που θα πρωταγωνιστήσει στο «Mission Impossible» με τον Τομ Κρουζ

Αυτός είναι ο Λαρισαίος η…

Ένας Λαρισαίος ηθο...

Μετά την Ισπανία διώχνουν τουρίστες σε Βενετία, Κροατία, Σκωτία -Στη Φλωρεντία τους καταβρέχουν [εικόνες]

Μετά την Ισπανία διώχνουν…

«Δεν είστε ευπρόσδεκ...

Μ. Βαμβακούση: "Τελικά η Κως για μια ακόμη φορά βγήκε νικήτρια....... "

Μ. Βαμβακούση: "Τελι…

Με τον δικό της μο...

Prev Next

Συγκλονίζουν οι ιστορίες ανθρώπων που ζουν στο σκοτάδι! Το μαρτύριο μιας ροδίτικης οικογένειας

Συγκλονίζουν οι ιστορίες ανθρώπων που ζουν στο σκοτάδι! Το μαρτύριο μιας ροδίτικης οικογένειας
jumbo-banner

Συγκλονίζουν οι ιστορίες ανθρώπων που ζουν στο σκοτάδι, επειδή δεν έχουν χρήματα για να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Αίσθηση προκαλεί η περίπτωση ενός Ροδίτη, πατέρα τριών παιδιών, με πενιχρά έσοδα, ο οποίος συντηρεί ένα ανάπηρο με μεσογειακή αναιμία παιδί, που λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή ιδιαίτερα κοστοβόρα, την οποία αδυνατεί πλέον να συντηρήσει σε ψυγείο με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κίνδυνοι για την ζωή του παιδιού του!

Αμέτρητοι είναι οι συμπολίτες μας που ζουν σήμερα, εν έτει 2016, στο σκοτάδι. Η ΔΕΗ διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περισσότερα από χίλια νοικοκυριά την ημέρα. Πολλοί από αυτούς τους καταναλωτές παραμένουν για μήνες χωρίς ρεύμα. Καταδικασμένοι να ζουν αναξιοπρεπώς, με κίνδυνο της υγείας και της ίδιας τους της ζωής.
Οι συμπολίτες μας που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος είναι καθημερινοί, συνηθισμένοι άνθρωποι, που έχασαν ξαφνικά τη δουλειά τους ή έπαψαν να πληρώνονται.
Ο Ροδίτης, βιοπαλαιστής, απευθύνθηκε στην ΔΕΗ προκειμένου να ρυθμίσει την οφειλή του. Εχει καταστήσει σαφές ότι από τις αρχές του Ιουνίου εργάζεται στον Δήμο Ρόδου με 8μηνη σύμβαση και λαμβάνει μισθό 800 ευρώ, ενώ η σύζυγός του εργάζεται σε εργοστάσιο τρείς ημέρες την εβδομάδα και λαμβάνει μισθό ύψους μόλις 190 ευρώ.
Με τα χρήματα αυτά, από τον Ιούνιο και έπειτα (πριν ήταν άνεργος) καλούνται να συντηρήσουν την πενταμελή οικογένειά τους!
Το ακίνητο στο οποίο διαμένει η οικογένεια είναι ιδιοκτησίας του, ενώ το τιμολόγιο της ΔΕΗ εκδίδεται στο όνομα του πεθερού του.

Λόγω χρόνιας ανεργίας δεν μπόρεσε να εξοφλήσει τους λογαριασμούς του.
Όπως εξέθεσε στην αίτησή του προς την ΔΕΗ με το που έπιασε δουλειά και πήρε τον πρώτο του μισθό επιχείρησε να γυρίσει την παροχή της ΔΕΗ στο όνομά του και να αναλάβει να ρυθμίσει την οφειλή του.
Του ζητήθηκε το 30% της οφειλής το οποίο ισοδυναμεί σε 2.300 € περίπου, ποσό όμως που δεν διαθέτει.

Κατέστησε σαφές ότι συγκαταλέγεται στις ευπαθείς ομάδες και δικαιούται να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, αλλά αυτό προϋποθέτει να γυρίσει την παροχή στο όνομά του.
Τα εισοδήματά του ήταν ελάχιστα έως τον Ιούνιο του 2016. Στο εκκαθαριστικό του 2015 δήλωσε με την σύζυγό του συνολικά 3.100 €.

Η διακοπή ηλεκτροδότησης έγινε, όπως αναφέρει, την 17η Αυγούστου 2016 και ένα από τα παιδιά του είναι ανάπηρο σε ποσοστό 67% και χρησιμοποιεί μηχάνημα αποσιδήρωσης.

«Δεν ζητάω να μου χαριστεί τίποτα, ζητάω να κάνω ένα συμβόλαιο στο όνομά μου για να μπορέσω να ενταχθώ στο κανονικό τιμολόγιο και να εξοφλήσω το υπόλοιπο σε ισόποσες δόσεις. Χρειάζομαι άμεσα λύση στο πρόβλημά μου, δεν χρειάζεται να πάθει κάτι το παιδί μου πρώτα», αναφέρει στην αίτησή του, που συνοδεύεται από πιστοποίηση αναπηρίας ΚΕΠΑ, εκκαθαριστικό του 2015, την δήλωση του Ε9, τιμολόγιο της ΔΕΗ και γνωμάτευση της πρωτοβάθμιας επιτροπής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
Την 24η Αυγούστου 2016 η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε στο αίτημά του ως εξής:
«Σε ό,τι αφορά τον διακανονισμό της συσσωρευμένης οφειλής σας, η οποία ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 7.243 €, εξετάσαμε το αίτημά σας, με βάση την εικόνα σας στο μηχανογραφικό σύστημα της Υπηρεσίας μας, αφενός μεν, και αφετέρου με βάση τον ισχύοντα κανονισμό διακανονισμών της Υπηρεσίας μας, και μετά από συνεννόηση με την ανώτατη ιεραρχία της Επιχείρησης μας, εγκρίνουμε τα εξής:
Σύνολο ληξιπρόθεσμων οφειλών : 7.243 €

• Άμεσα καταβολή ποσού 2.173 € (30%) , και ταυτόχρονη υπογραφή νέας Σύμβασης Προμήθειας στο όνομά σας, με μεταφορά του υπολοίπου των ληξιπρόθεσμων οφειλών, δεδομένου του ό,τι είστε χρήστης του υπόψη ακινήτου για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να προχωρήσουμε σε έκδοση επανασύνδεσης της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

• Το υπόλοιπο της ληξιπρόθεσμης οφειλής σας (5.070 €), θα διακανονισθεί σε 4 ισόποσες μηνιαίες δόσεις των 1.267,5 €.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο παραπάνω διακανονισμός αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας όχι τις τρέχουσες καταναλώσεις σας, οι οποίες θα πληρώνονται εμπρόθεσμα.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύναψης νέας Σύμβασης Προμήθειας στο όνομά σας, θα αιτηθείτε τηλεφωνικά στο 11770 ή και ηλεκτρονικά, την ένταξη σας το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, προκειμένου να αντιμετωπίζεστε στην συνέχεια με τους ευνοϊκούς όρους αυτού. Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με το υπόψη θέμα».
Μία τρύπα στο νερό δηλαδή από την επιχείρηση, που δεν δείχνει κανένα κοινωνικό πρόσωπο και καμία ευαισθησία στην ιδιάζουσα αυτή υπόθεση…


Πηγή:www.dimokratiki.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

1 σχόλιο

 • EΛΛΗΝΑΣ
  EΛΛΗΝΑΣ Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2016 14:32 Απάντησε

  ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!!!!!
  ΚΑΙ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑΜΙΕΣ),ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΑΡΧΙΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΕΡΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ,ΣΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΟΝΙΟΡΔΟΙ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΩΡΕΙΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε.Η.
  ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ΚΟΠΡΟΥΣ,--ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΝΑΕΡΙΤΕΣ-- ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΆ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ.
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟI ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΡΟΧΑΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ!!!

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή