Menu
«Ερωτόκριτος in Blues» την Παρασκευή 25 Αυγούστου

«Ερωτόκριτος in Blues» τη…

Στο πλαίσιο των Πολι...

Ο Κώος Αντώνης Κουτσούρος ερμηνεύει το "ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ" - Απολαύστε τον! (βίντεο)

Ο Κώος Αντώνης Κουτσούρος…

O Αντώνης Κουτσούρος...

Ισχυρό δίχτυ προστασίας προς τις ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού των μικρών νησιών, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ισχυρό δίχτυ προστασίας π…

Πρόσκληση για έντα...

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ “ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗ”: ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ... 1.200 ΕΥΡΏ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ “ΠΑΣΣΑΝΙΚ…

Τυχερός παίκτης το...

«Φλερτάρει» με υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΔΗΣΥ ο Στ. Θεοδωράκης

«Φλερτάρει» με υποψηφιότη…

Και ο Σταύρος Θεοδωρ...

Κωνσταντίνος Βασάλος: Είναι ζευγάρι με την Αποστολία Λυβιάκη; [βίντεο]

Κωνσταντίνος Βασάλος: Είν…

Ποια είναι η hot μελ...

Μύκονος: “Χαρίζουν” στο Nammos παραλία για 21.600 ευρώ

Μύκονος: “Χαρίζουν” στο N…

Στη χαμηλότατη για...

Διορίζονται 177 μόνιμοι εκπαιδευτικοί από το ΑΣΕΠ του 2008 (πίνακας)

Διορίζονται 177 μόνιμοι ε…

Από το Υπουργείο Π...

Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω σεισμού οι απόφοιτοι του Β. Αιγαίου

Μοριοδοτούνται για την ει…

Λίγες ημέρες πριν απ...

Από το Σεπτέμβριο ξεκινά η λοταρία αποδείξεων

Από το Σεπτέμβριο ξεκινά …

Από τον άλλο μήνα ...

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΩ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Μ…

Παρουσίαση: Ανδρέας ...

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι 3 υπουργοί που μπλοκάρουν τον ανασχηματισμό του Τσίπρα

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι…

Ο ανασχηματισμός εύκ...

Prev Next

Προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων ένταξης Κέντρων Κοινότητας και Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων ένταξης Κέντρων Κοινότητας και Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
jumbo-banner

Προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων ένταξης Κέντρων Κοινότητας και Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», απευθύνει ο Περιφερειάρχης

Με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση των κοινωνικών δομών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει δύο ανοιχτές προκλήσεις υποβολής προτάσεων στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» που αφορούν «Δράσεις Βελτίωσης των παρεχομένων κοινωνικών υπηρεσιών – Κέντρα Κοινότητας» και «Δράσεις για τη βελτίωση της θέσης ατόμων που κινδυνεύουν από διακρίσεις – Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»
1. Η πρώτη πρόσκληση, ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται σε 2.772.000 ευρώ, για διάστημα τριών ετών, αφορά στην χρηματοδότηση της λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας.
Τα Κέντρα Κοινότητας, είναι δομές για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης, με στόχο να προσφέρουν ένα μεγάλο εύρος κοινωνικών υπηρεσιών για την προώθηση στην απασχόληση και την κοινωνική ένταξη.
Στο Νότιο Αιγαίο προβλέπεται η δημιουργία ενός Κέντρου Κοινότητας στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας, δηλαδή, στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κέα, Κω, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο, Σύρο και Τήνο και σε Δήμους άνω των 5.000 κατοίκων που δεν είναι έδρα Περιφερειακής Ενότητας δηλαδή στο Δ. Λέρου. Τα Κέντρα Κοινότητας θα καλύπτουν τις ανάγκες και των κατοίκων των μικρότερων νησιών της οικείας περιφερειακής ενότητας.
Σε δύο περιπτώσεις, στην Κω και τη Ρόδο, τα Κέντρα Κοινότητας σχεδιάζονται διευρυμένα, λόγω ύπαρξης κοινοτήτων Ρομά, συμπεριλαμβάνοντας και παράρτημα το οποίο θα εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών στη συγκεκριμένη ομάδα στόχο.
Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού, Δημοτικά ΝΠΔΔ, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των Δήμων, λοιποί δημοτικοί φορείς
Ωφελούμενοι των Κέντρων Κοινότητας θα είναι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης και συγκεκριμένα ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, ευπαθείς ομάδες πληθυσμού κ.λπ. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των Κέντρων Κοινότητας υπάρχει δυνατότητα να λειτουργούν Παραρτήματα για να εξυπηρετούν καταυλισμούς Ρομά, θύλακες Μεταναστών κ.α. ενώ μπορούν να δραστηριοποιούνται διευρυμένα και στη διανομή βασικών αγαθών.
2. Η δεύτερη πρόσκληση, προϋπολογισμού 567.000 ευρώ, αφορά τη χρηματοδότηση των δικαιούχων για τη λειτουργία, για διάστημα 3 ετών, των παρακάτω δομών:
α) Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, που έχουν νομίμως αδειοδοτηθεί και β) Λοιπά Κέντρα, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, που έχουν νομίμως αδειοδοτηθεί για την παροχή υπηρεσιών συναφών προς τα Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας.
Στόχοι της πράξης είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού. Δυνητικοί δικαιούχοι είναι ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ενώσεις γονέων ατόμων με Αναπηρία, κλπ).
Σημειώνεται πως στην Περιφέρεια έχει συγχρηματοδοτηθεί από την προηγούμενη περίοδο και λειτουργεί στη Ρόδο μία δομή ΚΕΔΗΦ από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία «Ελπίδα».

Οι δύο δράσεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή