Κάλυμνος–Ψέριμος–Τέλενδος περιλαμβάνονται στα νησιά που θα εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο από Ιούλιο 2018

Απρίλιος 17, 2018
jumbo-banner

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  έδωσε για δημόσια διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο 

Ως μέτρο που θα ενισχύσει την νησιωτική οικονομία χαρακτήρισε την πιλοτική εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου που θα ισχύσει από τον ερχόμενο Ιούλιο σε 50 νησιά ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή υποστήριξε πως «Εμείς το ισοδύναμο δεν το βλέπουμε ως αντιστάθμισμα στο μειωμένο ΦΠΑ αλλά ως γενικό καλό. Το μεταφορικό ισοδύναμο είναι πολύ καλό μέτρο και πρέπει να έχει την υποστήριξη όλης της Βουλής».

Την ώρα δε που ο υπουργός Οικονομικών τοποθετούταν στην Βουλή για την συγκεκριμένη δράση, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναρτούσε για διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο με τίτλο «Μηχανισμός Εφαρμογής, Κρατική Εποπτεία και Γενικοί Όροι Υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου (Μ.Ι.) και άλλες διατάξεις»

Η διαβούλευση είναι ανοικτή σε σχόλια από σήμερα 16 Απριλίου 2018, 17:20
έως 23 Απριλίου 2018, 14:00 και μπορείτε να εισέλθετε πατώντας εδώ

Όλο το σχέδιο νόμου μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις το πρόγραμμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου τίθεται σε εφαρμογή πιλοτικά τον Ιούλιο 2018 και αφορά σε ωφελούμενες μονάδες και ωφελούμενες επιχειρήσεις, με κατοικία ή έδρα αντίστοιχα, στις νήσους:

Λέσβο, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Χίο, Οινούσσες, Ψαρά, Αντίψαρα, Κω, Πάτμο, Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Κάσο, Λέρο, Νίσυρο, Σύμη, Τήλο, Καστελόριζο

καθώς και στα νησιά:

Αγαθονήσι, Αλιμία, Αρκιούς, Αρμάθια, Χάλκη, Φαρμακονήσι, Γυαλί, Κίναρο, Λέβιθα, Λειψούς, Μάραθο, Νίμο, Ψέριμο, Σαρία, Στρογγυλή, Σύρνα, Τέλενδο, Σάμο, Ικαρία, Φούρνους, Άγιο Μηνά, Θύμαινα, Σαμοθράκη, Κάρπαθο, Ερρικούσα, Μαθράκι, Οθωνούς, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα, Κουφονήσια, Ανάφη.

Η δαπάνη δεν θα ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ για το 2018

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot