Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της  Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

Hellenic Seaplanes: Ανοιχτό διάλογο με Περιφέρεια και επισήμανση για καθυστερήσεις στο Νότιο Αιγαίο…

Hellenic Seaplanes: Ανοιχτό διάλογο με Περιφέρεια και επισήμανση για καθυστερήσεις στο Νότιο Αιγαίο…
jumbo-banner
Ανοιχτό διάλογο με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ζητά η ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Την επιθυμία να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην κατασκευή υδατοδρομίων στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου εκφράζει με επιστολή του προς  τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο, ο Πρόεδρος της ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. κ. Νικόλαος Χαραλάμπους προσκαλώντας τον παράλληλα σε διάλογο για την υλοποίηση ενός σχεδίου με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης με ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς, από τη λειτουργία του οποίου αναμένεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Χαραλάμπους επικρότησε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την προώθηση των ελληνικών υδατοδρομίων σε μια μείζονος σημασίας τουριστική περιοχή, ενώ τόνισε πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά συμβάλλοντας στην άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών, στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας αλλά και στην εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου Ελληνικού χώρου που σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο. «Η Εταιρεία μας προσδοκά ότι θα ανατρέψει θεμελιώδη έως τώρα δεδομένα του ελληνικού τουρισμού εγκαινιάζοντας μια Νέα Εποχή στην οποία θα αυξηθεί και θα βελτιωθεί ποιοτικά το τουριστικό ρεύμα της χώρας».

Στην επιστολή γίνεται, ωστόσο, αναφορά σε μια σειρά συναντήσεων και συζητήσεων που διεξήχθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα με αρκετούς Δήμους και Λιμενικά Ταμεία της περιοχής, καταλήγοντας σε αρχικές συμφωνίες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ανεστάλησαν καθώς η Περιφέρεια προέβη την τελευταία στιγμή σε ανακοινώσεις περί ιδίας ανάληψης της ανάπτυξης τοπικού δικτύου υδατοδρομίων. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ότι θα οδηγήσει σε επιβράδυνση του έργου κατά 1-2 χρόνια λαμβάνοντας υπόψη το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την λήψη αποφάσεων από τα αρμόδια διοικητικά όργανα, την έγκριση δαπανών αλλά και για τη διεξαγωγή των απαραίτητων διαγωνιστικών διαδικασιών που προβλέπονται σε μια τέτοια περίπτωση. «Εάν αυτή η προσπάθεια ξεκινούσε πριν από 2 χρόνια ενδεχομένως σήμερα να είχε φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο υλοποίησης ώστε να ήταν εφικτή η ενσωμάτωση με την ήδη ώριμη ιδιωτική πρωτοβουλία ανάπτυξης υδατοδρομίων. Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο ξεκινήσει τώρα είναι βέβαιο πως θα ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι του 2016!!  Η ενδεχόμενη απώλεια δύο τουριστικών περιόδων δεν θα έχει σοβαρή επίπτωση μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην ομαλή διασύνδεση με τους υπόλοιπους προορισμούς της χώρας που έχουν ήδη δρομολογηθεί».

Η ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε, δραστηριοποιείται τα τελευταία 2 χρόνια στην ελληνική αγορά έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την εξασφάλιση της λειτουργίας όσο το δυνατόν περισσότερων Υδατοδρομίων στην χώρα μας. Βασικός σκοπός της είναι η ανάπτυξη ενός σημαντικού δικτύου Υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα καθώς και η επιχειρησιακή σύνδεση των προορισμών με υδροπλάνα.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία μας έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη υδατοδρομίου μέσω ιδίων κεφαλαίων χωρίς την επιβάρυνση, με οποιοδήποτε κόστος, του οικείου Φορέα Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Λιμένα στις εξής περιοχές:
1.    Λιμένας Λιναριάς Σκύρου
2.    Λιμένας Πατητηρίου Αλοννήσου
3.    Λιμένας Αμφιλοχίας
4.    Λιμένας Σκοπέλου
5.    Λιμένας Τήνου
6.    Λιμένας Πάτμου
7.    Λιμένας Σάμου
8.    Ιδιωτική Μαρίνα Χαλκιδικής

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία υδατοδρομίων στις εξής λίμνες:
1.     Τριχωνίδας στο Αγρίνιο
2.     Παμβώτιδας στα Ιωάννινα
3.     Καϊάφα στην Ζαχάρω Ηλείας
4.     Πολυφύτου στην Κοζάνη
5.     Κερκίνης στις Σέρρες
6.     Μεγάλη Πρέσπα στη Φλώρινα
7.     Βεγορίτιδας στο Αμύνταιο

Τέλος, η εταιρεία λειτουργεί ως Τεχνικός Σύμβουλος αδειοδότησης υδατοδρομίου (χωρίς την επιβάρυνση, με οποιοδήποτε κόστος, του Φορέα Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης του οικείου Λιμένα) για τις εξής περιοχές:
1.    Λιμένας Βόλου
2.    Λιμένας Ζακύνθου
3.    Ιδιωτικό Υδατοδρόμιο Κέρκυρας
4.    Ιδιωτικό Υδατοδρόμιο Μεγανησίου

Στην σχετική ανακοίνωση ο κ. Χαραλάμπους  ανέφερε «Βασιζόμενος στην εμπειρία μας αλλά και στα μέχρι σήμερα δεδομένα,  ο ταχύτερος και ουσιαστικότερος τρόπος για την κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση υδατοδρομίου, ο οποίος ικανοποιεί απόλυτα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι η παραχώρηση χρήσης χώρου ως υδατοδρομίου εντός της ζώνης λιμένα σε ανάδοχο επενδυτή. Είναι άλλωστε λίγο οξύμωρο από την μία η Ελληνική Κυβέρνηση να προσπαθεί να βρει ιδιώτες επενδυτές για να πουλήσει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια και από την άλλη να δημιουργεί κρατικά υδατοδρόμια …

Είμαι πεπεισμένος ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μας δίνεται η ευκαιρία να χτίσουμε αυτή την νέα δραστηριότητα πάνω σε στέρεες βάσεις, χωρίς περιττούς πειραματισμούς. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι απαραίτητη η χάραξη, αλλά και η εφαρμογή ενός εθνικού σχεδιασμού που θα αποτελέσει τον συγκοινωνιακό χάρτη για την νησιώτικη Ελλάδα.»

Δείτε την επιστολή προς τον Περιφερειάρχη του Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή