ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ: Συγχαρητήρια επιστολή

Ιανουάριος 27, 2017 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Η πρόεδρος Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου ,το Διοικητκό Συμβούλιο και τα μέλη της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου συγχαίρουν θερμά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Γιώργο Χατζημάρκο και την εξαιρετική ομάδα του με την ευκαιρία της απονομής στο Νότιο Αιγαίο του τίτλου « Εuropean Region of Gastronomy 2019 »

Aυτή η διάκριση φέρνει τη τοπική γαστρονομία ,τα τοπικά προϊόντα και μέσα από αυτά ,τους νησιώτες του Νοτίου Αιγαίου στο προσκήνιο. Με αυτή τη δράση δίνεται η δυνατότητα για δυναμική προβολή και προώθηση των προϊόντων μας και αναδεικνύεται η γαστρονομία μας σαν συντριπτικό πλεονέκτημα για τους επισκέπτες των νησιών μας.

Το Νότιο Αιγαίο συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με γαστρονομική παράδοση .

Η Ένωση μας στηρίζει την προσπάθεια με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει και σε όλη τη διάρκεια των δράσεων θα έχει δυναμική συμμετοχή

ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ

ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΕΝ.Ο.Α.Ν.Α.)

Συνεστήθη η Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ) με ιδρυτικά μέλη 21 οινοποιεία ιδιωτικών συμφερόντων από την Λήμνο ως την Ρόδο με προοπτική την συμμετοχή όλων των οινοποιείων της περιοχής. Διακριτικός τίτλος της Ένωσης στα Ελληνικά είναι ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ και στα Αγγλικά AEGEAN WINERIES.

Η δημιουργία της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου ήταν μία πραγματική πρόκληση κυρίως λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν τα νησιωτικά συμπλέγματα με τις αποστάσεις και την μη εύκολη σύνδεση. Σήμερα έχουμε ολοκληρώσει και είμαστε σε θέση πλέον να προχωρήσουμε στην δημιουργία της πολυπόθητης σύστασης της Περιφερειακής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου & Οίνου Νήσων Αιγαίου.

Στόχος της ΕΝΟΑΝΑ είναι

Η ταχύτερη δυνατή αντιμετώπιση προβλημάτων και αδυναμιών και η αποκατάσταση μιας διαφορετικής, υψηλού επιπέδου εικόνας για τον αιγαιοπελαγίτικο αμπελώνα και οίνου, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής προέλευσης, του περιβάλλοντος, και της ιστορικής κληρονομιάς.

Η ΕΝΟΑΝΑ μέσα από τις δράσεις τις θα

Αναδείξει και επιλύσει τα περιφερειακά προβλήματα του Αιγαίου.

Κάνει ορθότερη συνεκτίμηση της πραγματικότητας στον τομέα της αμπέλου και του οίνου.

Εκσυγχρονίσει το θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τον κλάδο για τους Αιγαιοπελαγίτικους Οίνους.

Κάνει ανάληψη δράσεων με στόχο τη δημιουργία και τη διαρκή βελτίωση ποιοτικών προϊόντων. Σκοπός την Ένωσης είναι η προβολή και προώθηση θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη και στήριξη των κρασιών τα οποία παράγονται στα νησιά του Αιγαίου αλλά και η γνωριμία του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού με την μακρόχρονη Αιγαιοπελαγίτικη οινική παράδοση.

Αναδείξει την κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτιστική διάσταση των προϊόντων.

Αναδείξει των οινοτουρισμό ως μία εναλλακτική / συνδυαστική μορφή τουρισμού κάνοντας και διακρατικές συμφωνίες. Η τουριστική αξιοποίηση του Αιγαιοπελαγίτικου αμπελώνα είναι πρόκληση σαν μοντέλο εξέλιξης του οινικού τουρισμού διότι αυτά τα νησιά αποτελούν την αιχμή του δόρατος της τουριστικής ανάπτυξης.

Κάνει ανεύρεση κοινοτικών κλπ κονδυλίων (όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα LEADER – ΘΗΣΕΑΣ – ΕΣΠΑ κλπ) για την καλύτερη προώθηση και προβολή των οίνων αλλά και των ιδίων των οινοποιείων και της περιφέρειας.

Κάνει κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού.

Διατηρήσει και αναπτύξει όλες τις εποικοδομητικές σχέσεις με τοπικούς, περιφερειακούς, εθνικούς, ευρωπαϊκούς ή διεθνείς οργανισμούς που ενδιαφέρονται για τον σκοπό της ένωσης.

Διοργανώσει και θα ενθαρρύνει εκδηλώσεις και αποστολές (εμπορικές και μη) που σχετίζονται με τον σκοπό της.

Συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα. κ.α.

Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των μελών, η παροχή στήριξης και η ενίσχυση των δραστηριοτήτων των μελών του, με την επεξεργασία κοινών θέσεων και προτάσεων, που αφορούν τον κλάδο.

Τα μέλη ΔΣ της ΕΝΟΑΝΑ είναι:

Πρόεδρος: Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου (Κως)
Αντιπρόεδρος Α΄: Παντελής Τσιβόλας (Λήμνος)
Αντιπρόεδρος Β’ : Μανώλης Μωραΐτης (Πάρος)
Γενικός Γραμματέας: Πέτρος Βαμβακούσης (Σαντορίνη)
Ταμίας: Νίκος Βακάκης (Σάμος)
Μέλος: Κώστας Τσαντίρης (Ικαρία)
Μέλος: Χρήστος Φόνσος (Τήνος)

Fax. : 210 8065068 ΤΗΛ.6948821669

Email.: enoanawines@gmail.com

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot