Εισαγγελική πρόταση για απάτη με δάνεια στην ATE της Καρπάθου – Για δύο αδικήματα προτείνεται η παραπομπή του πρώην διευθυντή

Δεκέμβριος 13, 2018 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών επί κακουργημάτων του πρώην διευθυντή της Αγροτικής τράπεζας Καρπάθου για τις πράξεις της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από υπαίτιο που διαπράττει πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ εισηγήθηκε η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κ. Παν. Ζαφειριάδου, στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών την 10η Δεκεμβρίου 2018.
Με την ίδια πρόταση η Εισαγγελική λειτουργός προτείνει να μην γίνει κατηγορία εις βάρος ακόμη 23 ατόμων για τα αδικήματα της κακουργηματικής ψευδούς βεβαίωσης, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, της απάτης και της απιστίας.
Η υπόθεση κινήθηκε μετά από αναφορές που υπέβαλε ο αδελφός εκλιπόντος παραπληγικού που διέμενε και δραστηριοποιείτο στην Κάρπαθο.
Σύμφωνα με την Εισαγγελική πρόταση ο κατηγορούμενος πρώην διευθυντής της ΑΤΕ στην Κάρπαθο κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του έτους 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2007, με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του αυτού εγκλήματος, κατάρτισε πλαστά έγγραφα με σκοπό να παραπλανήσει άλλον σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες.
Πιο συγκεκριμένα, στον ως άνω τόπο και χρόνο, όντας διευθυντής του καταστήματος Καρπάθου της Α.Τ.Ε. ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο με άγνωστους στην ανάκριση συνεργούς, κατάρτισε πλαστά έγγραφα και δη δανειακές συμβάσεις, με σκοπό να παραπλανήσει άλλον και δη τα αρμόδια όργανα της ως άνω Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας της οποίας ήταν υπάλληλος, σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες και δη σχετικά με την σύννομη και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και εγκυκλίους της Τράπεζας.
Πιο συγκεκριμένα κατάρτισε:
α) σύμβαση τοκοχρεολυτικού στεγαστικού δανείου ποσού 50.000 ευρώ, που φέρεται να καταρτίστηκε ανάμεσα στον ίδιο με την ως άνω ιδιότητα, και τον παραπληγικό ως οφειλέτη στις 5-3-2004, β) σύμβαση τοκοχρεολυτικού στεγαστικού δανείου ποσού 50.000 ευρώ που φέρεται να καταρτίστηκε ανάμεσα στον ίδιο με την ως άνω ιδιότητα, και τον παραπληγικό ως οφειλέτη στις 4-6-2004, γ) σύμβαση τοκοχρεολυτικού στεγαστικού δανείου ποσού 50.000 ευρώ που φέρεται να καταρτίστηκε ανάμεσα στον ίδιο, με την ως άνω ιδιότητα, και τον παραπληγικό ως οφειλέτη στις 3-2-2005, δ) σύμβαση τοκοχρεολυτικού στεγαστικού δανείου ποσού 50.000 ευρώ που φέρεται να καταρτίστηκε ανάμεσα στον ίδιο με την ως άνω ιδιότητα και τον παραπληγικό ως οφειλέτη και την μητέρα του ως «συνοφειλέτρια» στις 3-2-2005, ε) σύμβαση τοκοχρεολυτικού στεγαστικού δανείου ποσού 50.000 ευρώ που φέρεται να καταρτίστηκε ανάμεσα στον ίδιο, με την ως άνω ιδιότητα και τον παραπληγικό ως οφειλέτη στις 31-5-2005, στ) σύμβαση δανείου για προσωπικές ανάγκες ποσού 30.000 ευρώ που φέρεται να καταρτίστηκε ανάμεσα στον ίδιο, με την ως άνω ιδιότητα, την μητέρα του παραπληγικού ως οφειλέτιδα και τον παραπληγικό ως εγγυητή στις 29-3-2006, ζ) σύμβαση δανείου για προσωπικές ανάγκες ποσού 9.000 ευρώ που φέρεται να καταρτίστηκε ανάμεσα στον ίδιο, με την ως άνω ιδιότητα, έναν κάτοικο Καρπάθου ως οφειλέτη και τον παραπληγικό ως εγγυητή στις 17-12-2007.
Οι ως άνω συμβάσεις, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση ήταν πλαστές αφού ουδέποτε υπογράφηκαν από τους φερόμενους ως δανειολήπτες και οι υπογραφές του τέθηκαν κατά απομίμηση της γνήσιας. Η δε ζημία που προκλήθηκε ανέρχεται στο ποσό των 289.000 ευρώ.
Του αποδίδεται επίσης ότι έβλαψε ξένη περιουσία και δη αυτή της Α.Τ.Ε. πείθοντας τα αρμόδια όργανα της τράπεζας να εγκρίνουν την χορήγηση των ως άνω δανείων και την εκταμίευση των αντίστοιχων ποσών, με την εν γνώσει παράσταση εκ μέρους του ψευδών γεγονότων ως αληθινών και δη ότι οι συμβάσεις δανείων καταρτίστηκαν νόμιμα και σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις, κανονισμούς και εγκυκλίους και ότι είχαν χορηγηθεί οι αναγκαίες εξασφαλίσεις, ενώ δεν είχαν καταρτισθεί κανονικά οι συμβάσεις αυτές αφού οι υπογραφές των φερόμενων ως δανειοληπτών είναι πλαστές, ενώ και οι εμπράγματες εξασφαλίσεις που φέρονταν να έχουν χορηγηθεί για την αποπληρωμή των δανείων και δη οι εγγραφές υποθήκης που φέρονται να έχουν καταχωρηθεί στα οικεία βιβλία μεταγραφών ουδέποτε είχαν χορηγηθεί, αφού τα σχετικά έγγραφα ήσαν πλαστά και ουδέποτε κατατέθηκαν προς εγγραφή στα βιβλία.

 

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot