Menu
Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δελφίνι αρνείται να εγκαταλείψει το νεκρό μωρό της!

Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δ…

Στο βίντεο και στι...

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αegean Regatta 2017

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αege…

Την Κυριακή το πρωϊ ...

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέταιρο του Μπόμπολα παραχωρεί το management της Πήγασος ο Σαββίδης

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέτα…

Σε ποιον συνέταιρο τ...

Ασφαλιστικό για κλάματα: Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψεις για να πάρεις σύνταξη 1.000€

Ασφαλιστικό για κλάματα: …

«Πόσα χρόνια είπες...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Καρδούλια: ..."Ο μαστραντώνης μ΄ ασβηστο μεράκι"...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Κα…

Έφυγε ο καλός φίλος,...

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου: Φήμες για χωρισμό, λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας!

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – …

Μπορεί να ετοίμαζαν ...

«Μάγεψε» μικρούς και μεγάλους η «Η Ωραία Κοιμωμένη» (φωτό-βίντεο)

«Μάγεψε» μικρούς και μεγά…

Ναι, αυτή η Ωραία Κο...

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε με λέϊζερ διερχόμενο πάνω από την Κάλυμνο αεροπλάνο

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε…

Σύμφωνα με πληροφο...

Για λίγους η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης - Οι χαμένοι των αλλαγών

Για λίγους η εξαγορά πλασ…

Η εξαγορά πλασματικώ...

Το νέο trend στις σχέσεις λέγεται love bombing και είναι χειρότερο από το να αδιαφορεί ο άλλος για σένα

Το νέο trend στις σχέσεις…

Πόσο αθώες είναι τελ...

Prev Next

Δήλωση αποκατάστασης του εκδότη Δ. Τσοπανάκη για την Τράπεζα Δωδεκανήσου

Δήλωση αποκατάστασης του εκδότη Δ. Τσοπανάκη για την Τράπεζα Δωδεκανήσου
jumbo-banner

Λίγους μήνες μετά την αναστολή της άδειας λειτουργίας της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ από την Τράπεζα της Ελλάδος, η εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» δημοσίευσε ορισμένα ψευδή και συκοφαντικά άρθρα για τα μέλη του Δ.Σ. και τα ανώτερα διευθυντικά της στελέχη.

Άμεσα υποβλήθηκε από τους τελευταίους μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, η δικάσιμος της οποίας ορίστηκε στις 21/09/2016 ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελιοδικείου Ρόδου. Η εν λόγω μήνυση ανακλήθηκε από τους μηνυτές κατόπιν της κατωτέρω δήλωσης του κατηγορουμένου κ. Τσοπανάκη, η οποία ως έχει καταχωρήθηκε στα πρακτικά του δικαστηρίου. Η εν λόγω δήλωση του είναι χαρακτηριστική και αποκαλυπτική των συνθηκών που ορισμένοι, έσπευσαν να «καλλιεργήσουν» με αποτέλεσμα να παραπληροφόρησουν το κοινό για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα για τους Δωδεκανησίους.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

«Ως εκδότης της εβδομαδιαίας Δωδεκανησιακής εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ», σε πρωτοσέλιδο άρθρο του φύλλου της στις 03/03/2014 με τίτλο «Οσμή σκανδάλων» και υπότιτλο «Σημεία και Τέρατα ως προς τη Διαχείριση της Τράπεζας Δωδεκανήσου διαπιστώνει ο Ειδικός Εκκαθαριστής», είχα παρουσιάσει τις ενέργειες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Δωδεκανήσου και ανωτάτων Διευθυντικών της στελεχών, με τρόπο κατά τη γνώμη μου τότε κριτικό, αλλά και όπως αποδεικνύεται κατωτέρω κατά τρόπο απόλυτα άδικο και μειωτικό της προσωπικότητας και των προσπαθειών τους αναφορικά με το περιεχόμενο των υποτιθέμενων «καταγγελιών» που κατεγράφησαν.

Η τότε δημοσιογραφική πληροφόρηση που είχα από «εκ των έσω» πηγών της Τράπεζας, όπως αποδείχθηκε μετά από τη λεπτολογημένη έρευνα που διενέργησα, ήταν ψευδής, παραπλανητική, κακόβουλη και εν κατακλείδι, ατεκμηρίωτη. Ουδέποτε αποδείχθηκαν ούτε και επιβεβαιώθηκαν από τις ανωτέρω δημοσιογραφικές μου πηγές οι καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν στο φύλλο της «ΓΝΩΜΗΣ» στις 03/03/2014, περί παράνομων ενεργειών του Δ.Σ., χαριστικών δανείων, σκόπιμα πλημμελούς διαχείρισης και μεροληπτικής πολιτικής υπέρ «ημετέρων».

Λαμβάνοντας δε υπόψη τα γεγονότα της τελευταίας τριετίας στον Τραπεζικό κλάδο, που κυριολεκτικά κατέρρευσε κεφαλαιακά από το αβάσταχτο βάρος των κόκκινων δανείων, την ανυπαρξία οποιουδήποτε πορίσματος του εκκαθαριστή σχετικά με την τράπεζα Δωδεκανήσου, και ειδικότερα, το ιστορικό της μεταβίβασης του συνόλου των καταθέσεων της Δωδεκανήσου, όπως αυτό προκύπτει από την δημοσιευμένη Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις κρατικές ενισχύσεις που χορηγήθηκαν από την Ελλάδα υπέρ του Ομίλου Alpha Bank σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση της και την εξυγίανση των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δυτικής Μακεδονίας, Ευβοίας και Δωδεκανήσου (Απόφαση (ΕΕ) 2015/454 της Επιτροπής, την 09/07/2014), η οποία παρουσιάζει επίσημα και στοιχειοθετημένα το πώς «στήθηκε» το κλείσιμο της Τράπεζας Δωδεκανήσου, με στόχο το πέρασμα των καταθέσεων των Δωδεκανησίων σε συστημική Τράπεζα, αντιλήφθηκα το μέγεθος της πλάνης και των ανυπόστατων  κατηγοριών που κατεγράφησαν και υποστηρίχθηκαν στο επίμαχο τότε άρθρο, πάντα όμως βασιζόμενος σε «εσωτερική πληροφόρηση».

Είχα δεσμευθεί, όπως είναι γνωστό (ΓΝΩΜΗ, 31/03/2016 τελευταία σελίδα)ότι, αν αυτά που γράφονταν στην «ΓΝΩΜΗ» αποδεικνύονταν αναληθή, εγώ πρώτος θα αναγνώριζα την πλάνη και θα ζητούσα συγνώμη:

«Γι’ αυτό και θα συνεχίσω να ψάχνω τη διαλεύκανση της υπόθεσης κλεισίματος και οι κύριοι σύμβουλοι να είναι σίγουροι ότι εγώ πρώτος θα τους ζητήσω συγνώμη αν ο εκκαθαριστής τους δικαιώσει…»

Η δήλωσή μου αυτή ήταν και είναι αληθής γιατί πρόθεσή μου σε καμία περίπτωση δεν ήταν να θίξω την τιμή και την υπόληψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ούτε και να αμφισβητήσω την έντιμη επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Απλά ήταν από δημοσιογραφικό καθήκον να αναδείξω το θέμα και να ακουστούν όλες οι απόψεις και να φωτιστούν όλες οι λεπτομέρειες μιας υπόθεσης με έντονο κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο για την περιφέρεια των Δωδεκανήσων.

Με τη δήλωσή μου αυτή, επιθυμώ να απολογηθώ στα μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας και τα κορυφαία Διευθυντικά της Στελέχη, με σκοπό την αποκατάσταση της προσβολής της προσωπικότητάς τους, η οποία προκλήθηκε από τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ».

Επειδή είναι όλοι τους γνωστά και επιτυχημένα μέλη της δωδεκανησιακής κοινωνίας, η αναγνώριση της εσφαλμένης τότε αναφοράς και κριτικής είναι απαραίτητη ενέργεια εκ μέρους μου, υπεύθυνη πράξη πολίτη.

Γιατί η «Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου» τελικά αποδεικνύεται ότι έκλεισε με πολιτική απόφαση η οποία εξυφάνθηκε παρασκηνιακά εις βάρος όλων των Δωδεκανησίων.

Η επιστολή αυτή είναι άλλωστε ευθύνη μου να ανακοινωθεί και να δημοσιευθεί σε όλα τα Μ.Μ.Ε. της Δωδεκανήσου, ακριβώς για να αποκατασταθεί η αλήθεια και η πραγματικότητα.

Άλλωστε, αν δεν είχε διακοπεί η έκδοση της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ», αυτά τα στοιχεία θα είχαν επισημανθεί σε νεότερα ρεπορτάζ και σχόλια.»

Ρόδος, 16/09/2016

Τσοπανάκης Δημήτρης

Πρώην Εκδότης Εφημερίδας «Γνώμη»

Επειδή τα συγκεκριμένα ψευδή άρθρα, αναπαρήχθησαν τότε από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ της Δωδεκανήσου, θεωρούμε ότι η εμφανής δημοσίευση αυτού του δελτίου τύπου, αποκαθιστά μέρος της αλήθειας για την υπόθεση της Τράπεζας των Δωδεκανησίων.

ΑΠΟ ΤΟ

ΠΡΩΗΝ Δ.Σ.

ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή