Menu
38 νέες άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου προκηρύσσει ο Δήμος Κω

38 νέες άδειες υπαίθριου …

Ο Δήμαρχος Κω Γιώργο...

Πάρε βαθιά ανάσα: To trailer του 7ου επεισοδίου του Game of Thrones μόλις κυκλοφόρησε

Πάρε βαθιά ανάσα: To trai…

Και ενώ ακόμα επισήμ...

Τραγωδία. Ραγίζει καρδιές το βίντεο για την νεκρή κόρη του παρουσιαστή

Τραγωδία. Ραγίζει καρδιές…

Σαν βόμβα έσκασε χθε...

Πατέρας έστησε «ενέδρα» στον επίδοξο βιαστή της κόρης του!

Πατέρας έστησε «ενέδρα» σ…

Απίστευτες σκηνές στ...

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου – Πάνος Βλάχος: «Δεν επιστρέφουμε στη Μουρμούρα»

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου – …

Διαψεύδουν κατηγορημ...

“Η Κως αλλιώς...γαστρονομικώς. Δεν είναι πλέον σύνθημα, είναι πραγματικότητα.”

“Η Κως αλλιώς...γαστρονομ…

Το Σάββατο το βράδυ ...

Ποια μέτρα επιδιώκει η κυβέρνηση να «αναβάλλει»

Ποια μέτρα επιδιώκει η κυ…

Την αναβολή της εφαρ...

To σημείωμα του μαγαζάτορα για τις διακοπές που έγινε viral (φωτο)

To σημείωμα του μαγαζάτορ…

Το γύρο του διαδικτύ...

Με κάρτα οι πληρωμές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος

Με κάρτα οι πληρωμές ΕΝΦΙ…

Με χρεωστική ή πιστω...

Επίσκεψη Βρετανικής προξενικής ομάδας στη Λέρο

Επίσκεψη Βρετανικής προξε…

Την Παρασκευή 25.8.2...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποινικές διώξεις κατά γενικού γραμματέα, περιφερειάρχη & 48 δημάρχων (πίνακας)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποινικές διώξε…

Την ανάλυση των 12...

Prev Next

Δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί από το δημόσιο η Περιφέρεια

Δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί από το δημόσιο η Περιφέρεια
jumbo-banner

Ποσό που ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου από το δημόσιο για τα ανείσπραχτα έσοδα από την αξιοποίηση της λεγόμενης δημόσιας ακίνητης περιουσίας στα Δωδεκάνησα.

Πρόκειται για χρήματα τα οποία έπρεπε να είχαν μπει στα ταμεία της Δωδεκανήσου από τη θητεία ακόμα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και χρονολογούνται από το 1982!

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έγιναν τα περισσότερα από αυτά αφορούν το διάστημα 1982 έως 1994 και σε αυτά έρχονται να προστεθούν και τα υπόλοιπα των ποσών που δεν καταβλήθηκαν κανονικά, όπως επίσης και αυτά που δικαιούται η Δωδεκάνησος από το 2011 και μετά όταν δεν είχε πλέον κανένα δικαίωμα επί των εσόδων της αξιοποίησης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Ρ» μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έρθουν στη Ρόδο, εκπρόσωποι από το δικηγορικό γραφείο «Ζέππος-Γιαννόπουλος» της Αθήνας για να συναντηθούν με τους δικηγόρους που σε τοπικό επίπεδο ασχολούνται με την υπόθεση.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που θα έχουν οι δικηγόροι της υπόθεσης και η οποία θα επαναληφθεί σύντομα στην Αθήνα προκειμένου να οριστικοποιηθεί το κείμενο της αγωγής την οποία θα καταθέσει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου κατά του υπουργείου οικονομικών και κατά του ελληνικού δημοσίου.

Η υπόθεση αφορά τα ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα στα κτηματολόγια Ρόδου, Κω και Λέρου (τμήματα περιοχών στο Λακκί και τον Ξηρόκαμπο).

Πάντως με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν οι νομικοί ιδιαίτερα της Ρόδου που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία που θα προσδώσουν στην αγωγή ακόμα πιο βαρύνουσα σημασία.

Η κατάθεση της αγωγής βασίζεται στην απόφαση που πήρε το περιφερειακό συμβούλιο νοτίου Αιγαίου πρόσφατα σύμφωνα με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα ασκήσει κάθε δικαίωμα ενώπιον κάθε αρμόδιας διοικητικής και δικαστικής αρχής για την διεκδίκηση μέχρι και σήμερα αλλά και μελλοντικά, τόσο των ήδη εισπραχθέντων όσο και των ανείσπρακτων εσόδων από την εν γένει διαχείριση, αξιοποίηση και εκμετάλλευση των ακινήτων του Δημοσίου στα Δωδεκάνησα που περιήλθαν στο ΤΑΙΠΕΔ το 2011, με τον Ν. 3986 και η διαχείρισή τους γίνεται είτε από το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ, είτε από την Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με τον Ν. 3965 του ιδίου έτους.

Παράλληλα, θα ασκήσει κάθε πρόσφορο και ενδεδειγμένο ένδικο μέσο που θα απαιτηθεί, ενώπιον κάθε εθνικής ή διεθνούς αρμόδιας διοικητικής και δικαστικής αρχής, με σκοπό την ανάκληση ή την ακύρωση κάθε πράξης και απόφασης που αποσκοπεί στην εκποίηση και γενικά σε οποιασδήποτε μορφής εκμετάλλευση των παραπάνω ακινήτων.

Μάλιστα το σώμα εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτηθεί, στην κατεύθυνση της ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας, προκειμένου να επανέλθει το καθεστώς διαχείρισης της περιουσίας των δημοσίων ακινήτων στα Δωδεκάνησα, όπως διαχρονικά αυτό είχε θεσπιστεί (αρχικά με τον Ν. 2100/1952 περί συστάσεως του Οργανισμού Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου στην Δωδεκάνησο και στη συνέχεια με τον Ν. 973/1979 περί συστάσεως της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου) ώστε να υπηρετείται η ιστορική και νομική επιταγή της αξιοποίησης της περιουσίας αυτής προς όφελος της Δωδεκανήσου.

Όπως επανειλημμένως έχει επισημάνει ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος πρόκειται για υφαρπαγή της δωδεκανησιακής περιουσίας που συνετελέσθη δολίως το 2011. Σύμφωνα με τον ίδιο η απώλεια της δωδεκανησιακής ακίνητης περιουσίας, άρρηκτα συνδεδεμένης με την ιστορία της Δωδεκανήσου, δεν αποτελεί μόνο παραχάραξη της ιστορίας, που κανένας δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει μέχρι το 2011, αλλά και μείζον σκάνδαλο, απέναντι στο οποίο κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μείνει απαθής.

«Είμαστε αποφασισμένοι να θεραπεύσουμε με κάθε τρόπο την σοβαρότατη βλάβη που υπέστη ο τόπος μας, από εκείνους που εν μια νυκτί και χωρίς ίχνος αντίστασης, στέρησαν από δωδεκανησιακό λαό την περιουσία του, καταργώντας το ειδικό καθεστώς που αναγνώριζε την ιδιαιτερότητά της.

Σ' αυτό τον αγώνα δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» είχε δηλώσει ο περιφερειάρχης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τον Απρίλιο όταν πάρθηκε η απόφαση.

Η ΡΟΔΙΑΚΗ 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή