Χ. Κόκκινος: "Θέλουμε να μείνουμε όρθιοι κοντά στην κοινωνία"

Απρίλιος 27, 2015
jumbo-banner

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος παρέστη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στη Σίφνο το Σάββατο 25/4/2015, στην σκιά της "ληστρικής" επιδρομής της κυβέρνησης στα αποθεματικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης( Περιφέρειες και Δήμους)

Στην συζήτηση για τα προβλήματα και την αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας, ο Χ. Κόκκινος επισήμανε ότι :

΄΄ Είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε όρθιοι δίπλα στην κοινωνία . Η αφαίμαξη των χρημάτων μας, χρημάτων της Αυτοδιοίκησης και του λαού μας, εξοστρακίζει τους στόχους μας και περιορίζει τους πόρους που είναι υπερπολύτιμοι και προέρχονται από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου και δεν επιστρέφονται σε αυτόν, για ανάπτυξη και κοινωνικές δράσεις. Οι πρωθυπουργικές υποσχέσεις για επιστροφή τους μελλοντικά και ότι αποτελούν διαπραγματευτικό όπλο με τους δανειστές( που γνωρίζουν όμως τις κινήσεις μας !!!), είναι ελάχιστα πειστικές
Όσον αφορά το νέο ΕΣΠΑ( 2014-2020) θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει άμεσες κατευθύνσεις διότι υπάρχει κίνδυνος καθυστέρησης έναρξης του και δεν αρκούν ο προγραμματισμός και οι προσπάθειες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα πρέπει να συνοδευτεί από την παροχή άδειας στην εταιρεία ώστε να μπορεί να ασκεί -εκτός από περιβαλλοντικές δράσεις -και πράξεις πυρόσβεσης. Η σύμβαση προβλέπει να δοθούν 350.000 ευρώ για τους 60 εργαζόμενους της.
-Κατά την παραμονή του στη Σίφνο ο Χ. Κόκκινος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σίφνου κ. Μπαμπούνη και τον πρώην δήμαρχο κ. Γεροντή .Επίσης περιόδευσε την Κυριακή 26/4/2015 στα γειτονικά νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, Κίμωλο και Μήλο, όπου είχε συναντήσεις με τους δημάρχους κ. Βεντούρη (Κιμώλου) και κ. Δαμουλάκη ( Μήλου) καθώς και με παλιούς φίλους , συνεργάτες και πολίτες των νησιών, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία τους( λιμενικά και περιβαλλοντικά έργα, πορεία της τουριστικής περιόδου, κ.α)

-Ο Χ. Κόκκινος επέστρεψε σήμερα Δευτέρα πρωί (27/4/2105) στη Ρόδο και παρέθεσε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ του νησιού όπου του ζητήθηκε να ενημερώσει για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και για τις πρόσφατες παρεμβάσεις του στο εξωτερικό για τα θέματα της λαθρομετανάστευσης( Συνεδρίαση Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε και Συνέδριο Παράκτιων και Νησιωτικών Περιφερειών στην Μασσαλία)

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot