Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της  Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

Χατζημάρκος: Η Περιφέρεια έχει διασφαλίσει την υλοποίηση των υδατοδρομίων στα νησιά

Χατζημάρκος: Η Περιφέρεια έχει διασφαλίσει την υλοποίηση των υδατοδρομίων στα νησιά
jumbo-banner

Ο Ιωάννης Μπρας, με πολυετή και διεθνώς αναγνωρισμένη εμπειρία, αναλαμβάνει το projectmanagement του δικτύου των 26 υδατοδρομίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Μια στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία  ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, που εντάσσεται στο γενικότερο αναπτυξιακό πλάνο της περιφερειακής αρχής, σε ότι αφορά υποδομές και τουρισμό.

Προσηλωμένος στον στόχο που είναι η συνεργασία με τους κορυφαίους στον τομέα τους, ο κ. Χατζημάρκος στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσίασε τον κ. Ιωάννη Μπρα, ο οποίος αναλαμβάνει το projectmanagement του δικτύου των 26 υδατοδρομίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Ιωάννης Μπρας, επί πενταετία στο τιμόνι του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ , έχει συνδέσει το όνομά του – μεταξύ των άλλων –  με την αναμόρφωση και αναβάθμιση των  υποδομών και υπηρεσιών του λιμανιού του Ηρακλείου,  το οποίο επί θητείας του απέσπασε πληθώρα διεθνών βραβείων και διακρίσεων, ενώ ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με την κρουαζιέρα και τις καινοτόμες πρακτικές ανάπτυξης του προορισμού.

Η συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με έναν από τους κορυφαίους  στον τομέα των λιμενικών  και τουριστικών υποδομών, καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της περιφερειακής αρχής να  κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης και να ολοκληρώσει το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίων στην χώρα. Η πολυετής και διεθνώς αναγνωρισμένη  εμπειρία του κ. Μπρα, αποτελεί την μεγαλύτερη εγγύηση για επίτευξη του μεγάλου αναπτυξιακού στόχου που έχει θέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Όχι μόνο της ολοκλήρωσης του δικτύου των υδατοδρομίων, αλλά και της οργάνωσης και λειτουργίας τους με τρόπο σύγχρονο, που να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των νησιών, των κατοίκων και των επισκεπτών τους, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξή τους ως τουριστικοί προορισμοί.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:

«Τον στόχο της δημιουργίας δικτύου Υδατοδρομίων στα Νησιά μας, τον υπηρετούμε με αφοσίωση και μεθοδικότητα και καμία δυσκολία δεν θα κάμψει την αποφασιστικότητα μας να τον πετύχουμε. Η προσθήκη του Γιάννη Μπρά στην ομάδα υλοποίησης αυτού του έργου, φέρνει τον στόχο μας πιο κοντά. Οι γνώσεις και η εμπειρία του είναι η εγγύηση ότι επιλέξαμε έναν ProjectManager πολύ υψηλών προδιαγραφών όπως ακριβώς ταιριάζει στο Νότιο Αιγαίο και την προοπτική του.»

 

Ο κ. Ιωάννης Μπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανάπτυξη των δικτύου υδατοδρομίων είναι  ένα σημαντικό έργο που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε το όραμα να γίνει πραγματικότητα μέσα από την αγαστή συνεργασία Περιφέρειας-Λιμενικών Ταμείων-Δήμων. Είναι ιδιαίτερη τιμή να συμβάλλω σε αυτήν την ανάπτυξη των προορισμών.»

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ιωάννης Μπρας ξεκίνησε την καριέρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Risk Management αφού πρώτα είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του ως Πολιτικός Μηχανικός BEng (hons) Structural Engineering with Architecture και μηχανικός διαχείρισης έργου MSc in Project Management, από το Πανεπιστήμιο του Manchester και UMIST αντίστοιχα. Μετά την επιστροφή του το 2002 στην Ελλάδα, εργάστηκε στην ανάπτυξη ακινήτων, εμπορικών κέντρων και νέων επενδυτικών έργων, καθώς και στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών Project Management.

Από το 2010 μέχρι το τέλος του 2015 ήταν επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., ως Πρόεδρος και  Διευθύνων Σύμβουλος. Ήταν επίσης Αντιπρόεδρος στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος με ιδιαίτερο πεδίο την κρουαζιέρα.

Στην εμπειρία του συγκαταλέγονται,  μεταξύ άλλων, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός και  η ανάπτυξη Λιμένων με έμφαση στην κρουαζιέρα και την ανάπτυξη σχέσεων με όλους τους φορείς που μπορούν να συμβάλουν στην εξωστρέφεια και πολλαπλασιαστικότητα τους καθώς και ο ανασχεδιασμός επιχειρήσεων (Business Prosess Re-engineering) αλλά και η ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών ανάπτυξης προορισμού  μέσω της εφαρμογής του Business Model 5-Senses που έχει αναπτύξει. 

Αποτέλεσμα  εφαρμογής αυτής της στρατηγικής μεταξύ άλλων, είναι τα δεκαεπτά εθνικά και διεθνή βραβεία που έχει λάβει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, καθώς και 3 World Guinness Records που έχει πετύχει.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή