Φώφη Γεννηματά από Ρόδο: «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα είναι στις εκλογές ο καταλύτης των εξελίξεων»

Σεπτέμβριος 16, 2015
jumbo-banner

Να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ και να το καταστήσουν τρίτη πολιτική δύναμη στις εκλογές κάλεσε τους πολίτες, σε ομιλία της προχθές το βράδυ, στο θερινό κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ, η πρόεδρος του κόμματος κ. Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφθασε στο ΡΟΔΟΝ συνοδευόμενη από τον υποψήφιο βουλευτή κ. Δημήτρη Κρεμαστινό και καταχειροκροτήθηκε από τους πολίτες που την περίμεναν.

Ένας από αυτούς που διατηρούσε φιλικούς δεσμούς με τον πατέρα της, τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά, της έδειξε τη σημαία του κόμματος που είχε φυλάξει από το 1975 . Με συγκίνηση ο οπαδός του ΠΑΣΟΚ τύλιξε την πρόεδρο με τη σημαία του κόμματος  όταν εκείνη εισήλθε στο κινηματοθέατρο.

Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προλόγισε ο γραμματέας της Ν.Ε. κ. Τιμόθεος Παρασκευάς που ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των παράτυπων μεταναστών που πνίγηκαν όταν η φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν ναυάγησε κοντά στο Φαρμακονήσι.

Με αφορμή το γεγονός ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις η κ. Γεννηματά τόνισε πως η προσφυγιά χρειάζεται ανθρωπιά.
«Δεν μπορώ να μην πω, σήμερα εδώ από τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα ότι είμαι συγκλονισμένη από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Από την απώλεια τόσων ανθρώπων, τόσων μικρών παιδιών. Νιώθω άσχημα που αυτή την ώρα πρέπει να πω ότι δεν φτάνει η θλίψη, δεν φτάνουν οι διαπιστώσεις. Απαιτούνται πρωτοβουλίες. Ζείτε στα νησιά και το πρόβλημα είναι συνδεδεμένο με την καθημερινότητά σας», τόνισε η κ. Γεννηματά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για αναξιοπιστία και ολιγωρία στο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Η κ. Γεννηματά εξήρε τον αγώνα που κάνουν οι κάτοικοι των νησιών και οι εργαζόμενοι στην ΕΛΑΣ και στο Λιμενικό για να βοηθήσουν τους παράτυπους μετανάστες.
«Είναι ντροπή για τη χώρα μας οι σκηνές που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στα νησιά μας και στα σύνορα με τα Σκόπια. Είναι εικόνες τριτοκοσμικής χώρας. Έκαναν το γύρο του κόσμου, υπονόμευσαν την τουριστική προοπτική και θα πρέπει άμεσα η επόμενη κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για να μετριασθεί η ζημιά που έχει ήδη γίνει για τον ελληνικό τουρισμό», τόνισε η κ. Γεννηματά που κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ γιατί «όχι μόνο δεν εφάρμοσε κανένα σχέδιο, αλλά με άφρονες δηλώσεις στελεχών της έδωσε το μήνυμα στους διακινητές να προτιμήσουν ως δίοδο εισόδου την Ελλάδα. Ένα μήνυμα που δεν απευθυνόταν μόνο σε πρόσφυγες, αλλά και σε μετανάστες». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να ενεργοποιήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Ζήτησε μάλιστα με την ευκαιρία να απομονωθούν οι ακραίες μορφές βίας και αυτοδικίας ειδικά στα νησιά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τους νησιώτες.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε, με τον πιο προκλητικό τρόπο τους νησιώτες, και είμαστε βέβαιοι ότι θα τους απαντήσουν με την ψήφο τους την Κυριακή. Και μαζί πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα.  Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ θέσπισε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα. Θέλω να υπενθυμίσω ότι εμείς αρνηθήκαμε, στις διαπραγματεύσεις και στο πρώτο και στο δεύτερο μνημόνιο, να υιοθετήσουμε αυτό το μέτρο. Με σημαντική την συμβολή των στελεχών μας από τις νησιωτικές περιοχές, και ειδικά του βουλευτή μας, του καθηγητή κ. Δημήτρη Κρεμαστινού. Θα θέσουμε αποφασιστικά την εξαίρεση νησιών με κριτήρια εθνικά, κοινωνικά, οικονομικά. Αλλά και την διαμόρφωση ενός πλαισίου ισοδύναμων αντισταθμιστικών μέτρων για το σύνολο του νησιωτικού χώρου. Γιατί το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πολύ καλά πώς να διαπραγματεύεται και να πετυχαίνει λύσεις προς όφελος των πολιτών», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Γεννηματά και στα κενά στις θέσεις εκπαιδευτικών που έγιναν η αιτία να μένουν κλειστά αρκετά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στα νησιά.

Στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, όπως τόνισε η κ. Γεννηματά, περιλαμβάνονται πολλές δράσεις για την ενίσχυση του τουρισμού.

«Θεωρούμε την τουριστική βιομηχανία μας ως πηγή ζωής, μοχλό ανάπτυξης για όλη την Ελληνική Οικονομία. Γι’ αυτό και στο Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης που παρουσιάσαμε στην ΔΕΘ δίνουμε βάρος στην τουριστική ανάπτυξη, στοχεύοντας στην δημιουργία 250.000 νέων θέσεων εργασίας στην χώρα. Με ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες όλο τον χρόνο και όχι μόνο τους θερινούς μήνες», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Με αφορμή το προχθεσινό ντιμπέιτ η κ. Γεννηματά δήλωσε πως στις κοκορομαχίες το ΠΑΣΟΚ απαντά με προτάσεις.
«Εμείς θα είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων. Διαμορφώνουμε ρεύμα που μπορεί να γίνει πλειοψηφικό. Δεν θα γίνουμε ξανά δεκανίκι κανενός. Δώστε μας τη δύναμη για να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και να βελτιώσουμε τους πιο αρνητικούς όρους της συμφωνίας», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Η πολιτική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος.

dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot