Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Υπέβαλε την παραίτησή του ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Υπέβαλε την παραίτησή του ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
jumbo-banner
Δεκτή έγινε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο η παραίτηση του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Δημήτρη Σκιαδά.
Ο κ. Σκιαδάς ανέλαβε καθήκοντα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την 6η Οκτωβρίου 2014 κι αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του την 1η Φεβρουαρίου 2016, επικαλούμενος «αυξανόμενες απαιτήσεις στο διδακτικό του έργο στο πανεπιστήμιο, που δεν του επιτρέπουν να παράσχει τις υπηρεσίες του στο βαθμό και στο επίπεδο, που επιθυμεί».
Η παραίτηση του κ. Σκιαδά, απεστάλη προχθές στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προς δημοσίευση ενώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, θα επιδιώξει την πλήρωση της κενής θέσης, προκηρύσσοντας νέο διαγωνισμό.

Από την περιφερειακή αρχή, καταβάλλεται πάντως προσπάθεια για την συνέχιση της συνεργασίας με τον κ. Σκιαδά, ο οποίος δεν αποκλείεται να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου στην διαχειριστική αρχή.
Πρόκειται εξάλλου για ένα από τα εμπειρότερα στελέχη σε θέματα δημόσιας διοίκησης στη χώρα, με μεγάλη επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία σε εθνικούς οργανισμούς.
Στις αρμοδιότητες του εκτελεστικού γραμματέα εμπίπτουν τα θέματα διοίκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα  ο συντονισμός δράσης των αντιπεριφερειαρχών και των διοικητικών υπηρεσιών, η παρακολούθηση της εφαρμογής των αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου και η οργάνωση των νέων διοικητικών μονάδων της Περιφέρειας.

Στην επιστολή παραίτησης του κ. Σκιαδά, αναφέρονται τα εξής:
«Σε συνέχεια της συζήτησής μας σχετικά με την ιδιότητά μου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ως μέλος του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, και βλέποντας ότι οι εξ αυτής διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις δεν θα μου επιτρέπουν να παράσχω στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τις υπηρεσίες που προβλέπονται από το υφιστάμενο θεσμικό (νομοθετικό και κανονιστικό) πλαίσιο που διέπει τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο βαθμό και το επίπεδο που επιθυμώ, σας δηλώνω την αδυναμία μου να συνεχίσω να κατέχω τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σας υποβάλλω την παραίτησή μου από αυτήν.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο πρόσωπό μου και να σας ζητήσω να θεωρείτε αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση για θέματα με τα οποία ασχολήθηκα κατά τη θητεία μου ως Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέχρι σήμερα, καθώς και για κάθε άλλη δραστηριότητα της Περιφέρειας για την οποία κρίνετε ότι η άποψή μου και η συνδρομή μου σας είναι χρήσιμη».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Σκιαδάς θα έχει πλέον μόνιμη απασχόληση στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας και σκοπός του είναι να πρωτοστατήσει για την αποτροπή της επιχειρούμενης συγχώνευσης τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αριστοτελείου, που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα.
Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχουν εκφράσει εξάλλου την αντίθεσή τους με τον τρόπο με τον οποίο διενεργείται ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία.

dimokratiki.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή