Τραγωδία με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δυτικά της Λέρου

Φεβρουάριος 11, 2016
jumbo-banner

Τραγική ήταν η κατάληξη του θρίλερ με το ελικόπτερο Agusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα εκτελώντας άσκηση εντοπισμού στόχων, στο πλαίσιο των γυμνασίων που διεξάγονται από τις 2 Φεβρουαρίου με κωδική ονομασία «Αστραπή». Όπως ανακοινώθηκε, στις 02:45, χάθηκε συγχρόνως η επαφή από το ραντάρ και η επαφή επικοινωνιών, χωρίς να έχει αναφερθεί κάποια βλάβη από το πλήρωμα του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πενταγώνου, στο ελικόπτερο Augusta Bell 212, επέβαιναν δύο χειριστές, ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης και ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς, καθώς και ο μηχανικός, ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιούς ανήκουν οι δύο σοροί.

Το θερμικό ίχνος από τα συντρίμμια εντοπίστηκε στις 04.40 στα βορειοδυτικά της Κινάρου, ενώ στις 07.01 υπήρξε οπτικός εντοπισμός τμημάτων του ελικοπτέρου σε απόκρημνη περιοχή. Επί τόπου έχουν μεταβεί καταδρομείς στο πλαίσιο επιχείρησης στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχουν πέσει στη θάλασσα. Ακόμα δεν μπορεί να ανακοινωθεί τίποτα για τα αίτια της πτώσης.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετείχαν πλοία του ΠΝ, ένα C-130 και ένα Σούπερ Πούμα καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας οι έρευνες με φωτοβολίδες απέβησαν άκαρπες.

Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού που εστάλη στις 6:28 το πρωί έχει ως εξής:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου.  Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.  Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα.  Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.    

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:14

Εντοπίστηκε σε ξηρά, λίγο πριν τις 11:00 η σορός ενός εκ των τριών αγνοουμένων χειριστών του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη στα ανοιχτά της νήσου Κίναρου, ανάμεσα στην Αμοργό και Λέρου τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί στις 2:45 τα ξημερώματα.
11:30 

Βρέθηκε και δεύτερη σορός στην ξηρά

Πηγή:onalert.gr/ protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot