Menu
Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δελφίνι αρνείται να εγκαταλείψει το νεκρό μωρό της!

Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δ…

Στο βίντεο και στι...

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αegean Regatta 2017

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αege…

Την Κυριακή το πρωϊ ...

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέταιρο του Μπόμπολα παραχωρεί το management της Πήγασος ο Σαββίδης

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέτα…

Σε ποιον συνέταιρο τ...

Ασφαλιστικό για κλάματα: Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψεις για να πάρεις σύνταξη 1.000€

Ασφαλιστικό για κλάματα: …

«Πόσα χρόνια είπες...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Καρδούλια: ..."Ο μαστραντώνης μ΄ ασβηστο μεράκι"...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Κα…

Έφυγε ο καλός φίλος,...

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου: Φήμες για χωρισμό, λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας!

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – …

Μπορεί να ετοίμαζαν ...

«Μάγεψε» μικρούς και μεγάλους η «Η Ωραία Κοιμωμένη» (φωτό-βίντεο)

«Μάγεψε» μικρούς και μεγά…

Ναι, αυτή η Ωραία Κο...

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε με λέϊζερ διερχόμενο πάνω από την Κάλυμνο αεροπλάνο

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε…

Σύμφωνα με πληροφο...

Για λίγους η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης - Οι χαμένοι των αλλαγών

Για λίγους η εξαγορά πλασ…

Η εξαγορά πλασματικώ...

Το νέο trend στις σχέσεις λέγεται love bombing και είναι χειρότερο από το να αδιαφορεί ο άλλος για σένα

Το νέο trend στις σχέσεις…

Πόσο αθώες είναι τελ...

Prev Next

Τρία νέα έργα σε Λέρο και Κάλυμνο

Τρία νέα έργα σε Λέρο και Κάλυμνο
jumbo-banner

Την υλοποίηση έργων κατά προτεραιότητα, τα οποία λύνουν σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας, που επί χρόνια ταλαιπωρούν τα νησιά, αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, κατά τις διαδοχικές επισκέψεις του στην Λέρο και την Κάλυμνο και την συνεργασία του με τις δημοτικές αρχές των δύο νησιών.

Πρόκειται για τρία νέα έργα που η ΠΝΑΙ θα προωθήσει σε πρώτη προτεραιότητα, σε στενή συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους: Την κατασκευή νέων αιθουσών στο Μπελένειο Γυμνάσιο Λέρου, την δημιουργία τουριστικού καταφυγίου στα Άλιντα, με χρηματοδότηση της ΠΝΑΙ, καθώς και την χρηματοδότηση μελέτης για την οριστική και μόνιμη λύση του προβλήματος, που δημιουργείται από τα όμβρια ύδατα στην κεντρική ζώνη του νησιού της Καλύμνου.

Στις συναντήσεις εργασίας με τις δημοτικές αρχές των νησιών, ο Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη να απαλειφθούν φαινόμενα και συμπεριφορές του παρελθόντος που κρατούσαν μέχρι σήμερα δέσμια τα νησιά σε συνθήκες υπανάπτυξης, με τους πόρους να χάνονται, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες να μην αξιοποιούνται, τις τοπικές κοινωνίες να υποφέρουν. Ο κ. Χατζημάρκος κατέστησε σαφές ότι η βοήθεια της Περιφέρειας προς τους δήμους θα είναι αμέριστη υπό την προϋπόθεση ότι πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές ατζέντες θα εγκαταλειφθούν, η σχέση μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης θα δομηθεί σε νέες βάσεις συνεργασίας, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας, την αποτελεσματικότητα, την πρόοδο και την ευημερία των νησιών.

Ειδικότερα, στην Λέρο ο Περιφερειάρχης και ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου κ. Γιάννης Θεμέλαρος είχαν συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλλια. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Λέρου κ. Ι. Κωνσταντινίδης καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γ. Ζουμπούλης, Φ. Κοκκίνη, Β. Μεραμπελιώτης και Μ. Φωτεινός.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Λέρου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τα προβλήματα και τις ανάγκες του δήμου, την πορεία των έργων, τα σχέδια για προσεχή χρόνια και ζήτησε τη συμβολή της Περιφέρειας σε θέματα όπως η κατασκευή και η αναβάθμιση σχολικών αιθουσών.

Ο κ. Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για την δημιουργία νέων αιθουσών στο Μπελένειο Γυμνάσιο Λέρου και τη χρηματοδότηση της κατασκευήςτουριστικού καταφυγίου στα Άλιντα.

Στην Κάλυμνο ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος είχε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Καλυμνίων κ. Γιάννη Γαλουζή και το δημοτικό συμβούλιο.
Ο Περιφερειάρχης στην αρχική του εισήγηση εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τη στασιμότητα που εμφανίζουν τα έργα στο νησί, μίλησε για διαθέσιμους πόρους οι οποίοι μένουν ανεκμετάλλευτοι , ενώ υπάρχουν προγράμματα τα οποία δεν αξιοποιούνται.

Τόνισε ότι οι δύσκολες εποχές που διανύουμε επιβάλλουν την καθιέρωση σε νέες υγιείς βάσεις μιας αρμονικής όσο και στενής συνεργασίας των δύο βαθμών σε όλα τα επίπεδα. Σημείωσε ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν οι πολιτικές αγκυλώσεις και ο τρόπος άσκησης πολιτικής των τελευταίων χρόνων, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι υπάρχουσες δυνατότητες για την ανάπτυξη των νησιών.

Ο κ. Χατζημάρκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έντονο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει η Κάλυμνος και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να διατεθεί ούτε ένα ευρώ, χωρίς την παράλληλη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σε επίπεδο προτεραιότητας και προγραμματισμού έργων, έγινε αναφορά στη χρηματοδότηση μελέτης από πλευράς της Περιφέρειας για την οριστική και μόνιμη λύση του προβλήματος, που δημιουργείται από τα όμβρια ύδατα στην κεντρική ζώνη του νησιού .
Στη συνάντηση, όπου παρευρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και έγινε εκτενής συζήτηση για τα έργα του τεχνικού προγράμματος, που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και στη φάση του προγραμματισμού.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή